Návrh menšího bungalovu - názory

Dobrý den, rád bych znal názor na návrh bungalovu. Nechal jsem se inspirovat na internetu a trochu si s návrhem pohrál. Obývák a dětské pokoje jsou situovány na jih. Vchod je od východu. Kdy vjezd na pozemek je ze severu přímo proti přístřešku. Původně jsem měl vybrány projekty, kdy byl vchod od severu, ale toto se mi zdá zajímavější, vchod bude za větrem. Proti tomu, co jsem našel na netu jsem vyměnil TM a ložnici, kdy ložnice byla původně u kuchyně a do technické místnosti se vcházelo hned ze zádveří. Bylo dost daleko od TM do kuchyně a tedy daleké tahání TUV. Ještě bych možná kousek TM usekl pro malou špajzku, tedy spíše "police za dveřmi". Výklenek na chodbě je pro vestavnou skříň, ale možná bude zrušen. V koupelně bude vana a druhý WC. Mezera mezi přístřeškem (domkem) a barákem je proto, že není zakreslena izolace EPS. Vidíte tam nějaké chyby, máte nějaké nápady? Děkuji.
Odpovědět
Tak já to zkusím. Samostatné WC - je to divné :-), vůbec je tam předvéřováno ( ty dveře vás ufackují). To bych snad radši dala WC do technické. Malé zádveří???
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my máme dům podobných rozměrů (14x9), ještě nebydlíme, tak nemůžu mluvit ze zkušeností, zatím jen teoreticky. Řekla bych, že máme hodně podobný půdorys, jen místnosti jinak. Samotné wc nemáme, wc máme v koupelně a druhé v TM (ze zkušenosti bych wc bez okna nechtěla, ale chápu, ze někdy to jinak nejde).Taky mi přijde, že těch dveří je na tak malém prostoru (chodba) příliš. To zádveří se mi zdá taky malé, ale možná není, chtělo by to uvést i velikost pokojů.
Odpovědět
Profilova fotka
Malé zádveří, absence šatny .. resp. prostoru, kam ukládat. Vykouslé dětské pokoje se budou špatně zařizovat nábytkem. Celkově je to bez čistých linií a ty výkusy to deformují. Včetně ložnice, koupelny i kuchyně. Prakticky žádná místnost, krom zádveří a technické není symetrická. Samostatné wc je celkem divoce zakomponováno. Za mě tedy asi vůbec. Pokud můžu, poraďte se s uživatelkou @carpatia Je to kouzelnice a dokáže vymyslet nejluxusnější dispozice i ve velmi omezených prostorech. Jistě Vám dobře poradí.
Odpovědět
Máme velmi podobný dům. Dokonce i světové strany, jen příjezd ulice je z východu. Máme téměř 150 m2 (větší jsme nechtěli). Ano - zádveří je malé i u nás, ale nechtěla jsem ho zvětšovat na úkor pokojů - ty mi přijdou důležitější. TM (vedle koupelny u zádveří) je takto velká, protože budeme topit dřevem a uhlím. Záchody máme taky 2 - pro 5ti členou rodinu nezbytnost :-) . Úložný prostor pro sezónní věcí bude na půdě. Ale zatím stavíme, takže doufám, že se nám bude bydlet dobře :-D
Odpovědět
Profilova fotka
na te leve strane, 8900 cm stena a v ni jedno!!!!!! okynko? bude tam tma jak v ...... t TM bude co vsechno? kotel, pracka, susicka, jednotka centralniho vysavace a dalsich milion veci, co pri provozu delaji kraval....urcite bych to dala zpet misto te loznice. na chodbe u toho vykusu do detskeho pokoje bych aspon dala vestavnou skrin az do stropu ( sbsolutni absence saten) zapadni slunicko bych vyuzila k tomu ze mi bude pres okna topit do obyvaku s kk ( kde budete prevaznou cast dne) jak velke jsou ty pokojicky a jak ten op+kk?
Odpovědět
Takže, krom toho, že to vypadá trošku "divně" - myšleno ty vykousnuté pokoje, jak tady už někdo zmínil, bych už nikdy nechtěla mít obývák na jih... vlastně bych nechtěla na jih žádnou místnost :) :) Ale pokud bude dobře odstíněná, tak asi O.K. Jediná koupelna a WC vedle ložnice je trošku rušivý element - až budou členové rodiny v noci chodit na záchod nebo se budou sprchovat pozdě večer/brzy ráno, bude vás (nejspíš) rušit tekoucí voda a splachování. Myslím, že při takovýchto rozměrech se dá najít i promyšlenější řešení. Ale nejsem odborník :)
Odpovědět
Díky za názory. Takhle nějak vypadá inspirace z netu. Vzhledem k tomu, že zde je zeď 44 cm a já budu na stejném půdorysu stavět z 25 cm tak vnitřek bude trochu větší.
Odpovědět
@mr_falko U výkusu se s vestavnou skříní počítá. V TM budou pouze police, bojler, E kotel a pračka. Sušičku nemáme a nebude. Úložných prostor je na nás až moc. To okno na západ je FIX od podlahy po překlady.
Odpovědět
Profilova fotka
no ten druhe obrazek co jsi ted pridal uz vypada lip ( ty vykousnu ;-) ty steny uz davaji smysl) rozhodne tu loznici nech jak je tady -u te kuchyne.Vidim i velke okno na zapad, to uz dava smysl
Odpovědět
Profilova fotka
uloznych prostor neni nikdy MOC :-) tomu neverim :-D :-D :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?