Návrh na bungalov - připomínky

Profilova fotka
Ahoj, s přítelem chceme stavět bungalov v malé vesnici. Čeká nás částečná demolice starého domu (část chceme nechat a využívat jako garáž a dílnu), tím by nám měl vzniknout poměrně velký prostor na dům. Nyní jsme ve fázi čekání na povolení demolice a vymýšlení uspořádání domu. Od projektanta jsme dostali první návrh (obr.1 + obr. 2 - umístění na pozemek). Hodně požadavků, které jsme mu dali v něm splnil, ale přece jen jsme něco vymysleli trochu jinak (obr.3). Chci se zeptat, jak se vám návrhy líbí a co by jste změnili. Nám se ještě moc nezdá WC na konci chodby (lepší by nám přišlo u koupelny, ale nějak ho tam nemůžeme vmáčknout) a uspořádání obývacího pokoje (ze sedačky by jsme chtěli vidět na krb, TV a akvárko 120x40x40cm - to už se nám tam ale nemůže vedat).
Odpovědět
Já bych udělala kombinaci. Více se mi líbí vaše řešení jídelny a kuchyně a zádveří, na druhou stranu architekt lépe vyřešil technické zázemí. Proč by mělo být WC u koupelny? Leda kvůli rozvodům, jinak je to celkem jedno (alespoň mě)-já bych ho klidně dala i do koupelny, ale chápu, že to někomu vadí. Na druhou stranu, kdybyste ho tam nějak vmáčkli, tak by z prostoru, kde je teď mohla být třeba šatna. A obyvák-buď dáte něco na jinou stěnu-asi tu sousedící s jídelnou, nebo zvětšíte obyvák. Architekt udělal zbytečně komplikovanou chdbu a zmenšil zádveří-moc nechápu proč
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak děkuji za názor. Potěšilo mě, že se ti více líbí mé uspořádání kuchyně a jídelny :-) Záchod by mi přišel lepší u koupelny právě skrz rozvody. V koupelně záchod nechceme určitě. Měli jsme to tak na domku a nebylo to ono. Ten obývák budeme muset ještě nějak pořešit. Můžu se zeptat proč se ti líbí víc technické zázemí (myslíš-li tím technickou místnost) od projektanta? Nám tam přišlo spousta dveří a nic z toho. Navíc by se tem nevešel ani jeden regál na ukládání různých "nezbytností". Budu ráda za názor :-)
Odpovědět
@sismato Dveří máte stejně, ale příjde mizbytečně velká kotelna a pračka v ni nepraktická. Takto můžete mít pračku pod oknem, a hned je místo na police. Taky jednodušší a "čistější"přístup k wc...Okno v technické může býtjenúké a vysoko, nebo na druhé zdi...no prostě bych ještě přemýšlela, kombinovala, vymýšlela. Ono se špatně radí, když vás neznám-proto radím podle sebe, svého životního stylu, potřeb...
Odpovědět
@sismato kuchyň s obývacím je od Vás super. Jen bych dala také WC blíž ke koupelně. Jinak je mi sympatictejsi tech. mistnost od projektanta.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se tedy vaše verze líbí víc jak od projektanta, je to takové uhlazenější. Jo, to wc na konci chodby je takové trochu divné, ale jestli jinam nejde... To wc u technické mi příjde taky takto lepší než někde za rohem. Co by mi asi nevyhovovalo je pračka daleko od koupelny, nevím kde budete mít koš na prádlo...ale budete nosit prádlo preš celý dům ať už z pokojů nebo z koupelny. Kuchyň taky jednoznačně vaše řešení, stejně jako zádveří ;)
Odpovědět
Orientace ke světovým stranám dle situace? (sever nahoru)
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak to v kotelně není pračka, ale kotel na plyn. Pračka se sušičkou jsou vedle umyvadla - neupřesnila jsem to :-) Mě zase přijde čistší varianta s dveřmi do kotelny (skrz vožení dřeva). Navíc když je kotelna trochu větší, může tam být uskladněno i dřevo na víc dní, ne jen "hromádka" na večer. Každopádně za názor děkuji :-) @rebut děkuji :-) S nošením prádla počítám, u rodičů jsme měli řadu let pračku v prádelně, kam se chodilo dokonce přes dvůr a nebylo to nijak tragické, je to jen o zvyku. Nechci pračku se sušičkou v koupelně. @rebut světové strany jsou naznačeny v návrhu od projektanta vpravo dole - nahoře je jihovýchod.
Odpovědět
Profilova fotka
@sismato Jedna z těch odpovědí byla jistě pro mě, ano taky mi to s tím dřevem příjde logičtější jak jste si to vymysleli vy. Ve verzi od projektanta by se cestička se dřevem křížila s cestou na záchod kam se bude chodit v ponožkách, bačkorách z OP a to by se mi nelíbilo. Taky budeme mít zadní přikládání a vymýšleli jsme to různě, tak si to umím představit. A s touhle myšlenkou se ztotožňuji, líbí se mi to. Ono názory lidí je jedna věc, ale jestli jste takto spokojení, tak si to stejně obhájíte, prosadíte i přes výtky ostatních. Taky nechci pračku a sušku v koupelně, ale máme prádelnu hned přes zeď a prádlo se tam bude házet skrz zeď-skříňku do koše.
Odpovědět
Profilova fotka
@andik.cz ano, ta druhá odpověď byla pro tebe :-) Přesně jak píšeš, nepořádek od dřeva by byl po celé technické místnosti a nosil by se zbytečně do domu, takhle je to oddělené a tolik se nenatáhá. Je fakt, že vymyslet zadní přikládání není úplně jen tak. Ještě pořád zvažujeme, zda nepřesunout krb víc doporostřed domu, aby bylo šlo teplo do celého domu, ale přávě to nemůžeme skloubit s tím zadním přikládáním :-( To máte vymyšlený pěkně s tím prádlem :-) Koukala jsem u tebe do alba a máte pěkný domeček. Mě by tam ale chyběla pracovna a nechceme obývák úplně spojený s kuchyní. Ale každý má jiná přání, aspoň všechny domy nejsou stejné :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@sismato No máš pravdu, to zadní přikládání není úplně snadné zakomponovat do projektu, tak aby to splňovalo vše, jak je potřeba. A nechodilo se přikládat přes půl domu... Asi máte domek větší než my, si myslím. Díky. My pracovnu nepotřebujeme a máme když tak 2 pokoje, které jsou prázdné. Stačí nám jen koutek na PC a s tím se tam počítá v rohu jídelny. No z propojení KK a OP mám trochu strach, ale aspoň je to vymyšlené tak, že to bude za rohem a nebude se přes KK moc chodit a chci kuchyň hodně oddělit barem a tou zástěnou s tabulí. Máte zase méně chodeb než my, ale s našimi požadavky to moc jinak už nešlo, hlavně člověk je omezen regulativy a co se budem povídat i financemi. Ale budete to mít pěkné a my doufám taky . ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@andik.cz Původně jsem chtěli domek do 150m2. Postupem času se návrhy na domek pořád zvětšují a už se začínáme blížit ke 170m2 - což jsem zvědavá, na kolik to projektant spočítá. My pracovnu chceme určitě. Sice nám teď vyhovuje, že máme pc kout v obýváku, ale do budoucna by jsme ho chtěli zvlášť. Navíc chci pracovnu využívat i na šití (chci mít místo, kam si můžu zalézt, udělat nepořádek s látkami atd. a nechat to tam klidně do druhého dne a pak pokračovat). Já si propojení kuchyně s obývákem nedokážu moc představit. Sice je to moc pěkné, ale z praktického hlediska bych to nechtěla. Občas v kuchyni něco připálím :-) a navíc toho nepořádku při vaření ... Někdo v tom ale problém nevidí, tak proč ne :-) Kuchyň máte hodně podobnou, jako chceme my, máš dobrý vkus :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?