Návrh nové podoby rodinného domu

Dobrý den, mohu poprosit o názory na novou střechu staršího rodinného domu, který budeme rekonstruovat. V tuto chvíli je venkovní schodiště zcela nezastřešené, pouze nehezky přisazené k domu. Střecha je sedlová s přesahy a je protažená do boku až nad vstupní dveře. Tím však dům získal příliš mohutné proporce (jakoby vstupní dveře byly přidány k domu navíc). Cílem nové podoby je mimo jiné opticky zúžit dům, zastřešit venkovní schodiště a zaintegrovat ho do domu. Pan architekt nás trochu zaskočil návrhem titanzinkové střechy bez přesahů, na druhé straně se nám v tomto návrhu líbí vyřešení zastřešení a zaintegrování vstupního schodiště do domu. Vyžádali jsme si proto i návrh střechy s přesahy, od čehož nás však odrazuje, že to nebude hezké a nesplní účel zúžit dům (jiné materiálové a barevné řešení zastřešení schodiště je jen varianta, nám se líbí provedení původní dřevěné v návrhu bez přesahů). U domu bez přesahů máme takový pocit, jakoby mu něco chybělo, nejsme na to zvyklí, na druhé straně si nejsme jistí, že návrh s přesahy bude dobře vypadat s tímto zastřešením schodiště a neradi bychom našimi zásahy z návrhu udělali "kočkopsa". Také nemáme zkušenosti s titanzinkovou střechou (rheinzink)? Jak bude náročné pečovat o dřevěné zastřešení apod? Děkuji za názory a podněty.
Odpovědět
@evlyn Děkuji za příspěvek. A jaký máte názor na spojení schodiště z prvního návrhu a střechy s přesahy z druhého návrhu?
Odpovědět
Mně se u dvojky líbí ty přesahy, vypadá to o moc lépe. A u jedničky je hezčí to schodiště. Ta žlutá je tam jak přiražená unimobuňka... :-) Okna by zvětšit asi nešlo, co? :-) Nebo vymyslet nějakou "rozbíjející" fasádu, ať to není takové "suché" :)
Odpovědět
@jane_n za me prvni navrh☺
Odpovědět
Ta žlutá barva to zabíjí...při "normálních" barvách fasády a schodiště jsem pro druhý návrh.
Odpovědět
urcite to první,ale o to drevo bych se starat nechtel.ja nejak vubec nechapu,proč se ted vse obklada.za par let to vypada blbe a je kolem toho spousta prace.ten cas se da vyuzit lip ;-)
Odpovědět
Mozete sem dat aktualnu fotku domu?
Odpovědět
Jednoznačně první navrh, na plechovou střechu jsou různé názory, mne se líbí hodně, otázka je, zda je pravda co občas slyším a čtu - problematika spojů a šroubu, což je údajně nejslabší místo plechové střechy. Ale nejsem odbornik, chce to serozne probrat s někým z oboru.
Odpovědět
Děkuji za názory. Přikládám fotku domu, jak vypadá nyní.
Odpovědět
Mě se ta střecha tvarem líbí jak je určitě bych to zachoval. Vymyslete přístřešek na schodiště pokud ho chcete, popřemýšlejte o obložení třeba jen malé části "kamenem" a bude to vypadat dobře.
Odpovědět
určitě první varianta, žádný kompromis mezi první a druhou! Je to hmotově čisté řešení, soudobé, velice příjemné. Jen ta červená "linka" mě trochu dráždí - tu bych vyměnit třeba za titanzinek :-)
Odpovědět
První varianta, jedině. Ta žlutá barva mi nevadí, přesahy ano. A určitě ne kombinace obou variant.
Odpovědět
Z druhého návrhu se mi líbí přesahy. Ale schodiště je hezčí v prvním. A taky bych zkusila zapracovat na oknech. Nešla by tam udělat třeba větší okna?
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?