Návrh patrového RD - posouzení

Dobrý den, s partnerem plánujeme stavět patrový dům. Chtěli bychom klasické kostky s překladem (snažila jsem se naznačit v půdorysu) o dispozici 5kk + garáž. Doma jsem si na papír v měřítku 1 cm = 1 m nakreslila návrh tak, jak by se nám RD líbil. Nejsme odborníci a v rodinném domě jsme nikdy nebydleli. Mohla bych poprosit o názory zkušenějších než zadáme projektantovi k posouzení? Vchod do domu je na východ. Předem děkuji L.
Odpovědět
Jseš si jistá, že ti správně navazuje schodiště? Líbí se mi to, klidně bych dal dolní wc pod schody, skvěle se tam vejde. Jakou chceš mít spodní střechu? Pokud rovnou, bylo by možné mít i balkon, pokud bys využila...
Odpovědět
@dojan Jsem si jistá, papíry s půdorysy jsem při kreslení překládala přes sebe. Pod schodištěm plánujeme lavici na obouvání. Spíš jsem nevymyslela jinou variantu, jak nejít do spodní koupelny přes "špinavou zónu"... Střechu plánujeme určitě rovnou, terasa/balkón bylo v jednání, ale shodli jsme se, že když máme zahradu, tak jsou to zbytečně vyhozené peníze navíc za to, že bychom tam 2x za rok možná poseděli. Jinak děkuji za názor. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@prokopovalucie1 Já bych zvážil schodiště do U, zabere míň místa, dále bych se snažil mít u všech místností okno, tím myslím i WC a koupelny, pokud to jde - už jen kvůli světlu a větrání (pokud nebude vzduchotechnika). Pokud je vchod na východ, proč je obývák na sever? Má to nějaký důvod? Domy tohoto typu se mi hodně líbí, ale prošel bych třeba všechny ukázky od Gservisu a zkusil se inspirovat hotovým projektem. Dále mi přijde dost namačkaný jídelní stůl, gauč a televize...
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se to taky líbí, je ro jednoduché a přehledné, jedinne co by se mi nechtělo je lítat do šatny až do nejvzdálenějšího místa od vchodu. Jsem zvyklá se hned prevlikat a prevlekam se i několikrát za den. Vidím, že máte i prostor vedle vstupu, ale to nebude na věci, v kterých asi chodite do práce. To stejné asi s pradlem k pračce... ale to je věčný "problem" v patrových domech... takže pěkné. ;-)
Odpovědět
@mariacek Obývák má v půdorysu prosklenou část s dveřmi orientovanou na jih, tam bude i rohová terasa. Záchod bohužel nevím, jak jinak vymyslet, aby měl okno... a nábytek v obýváku je zatím kromě kuchyně jen náčrt, vše budeme přizpůsobovat prostoru. Jinak děkuji za názor. :)
Odpovědět
@andik.cz moc děkuji za názor. :) Šatna u vstupu bude sloužit spíš jako botník, na kabáty/bundy, případně vysavač atd. Spousta lidí mě před lítáním do patra s prádlem varovala, ale je to asi daň za patrový dům. :)
Odpovědět
Pozor na málo místa na postel a noční stolky v ložnici, vychází vám to tak na 2,5 m. Snažila bych se zvětšit dolní koupelnu a dát tam pračku a z horní koupelny udělat shoz na prádlo. Já osobně nemám ráda nosit vyprané prádlo věšet moc daleko. Šlo by to na úkor výklenku v garáži nebo ubrat ze spíže, ale pokud vám to nevadí.
Odpovědět
@galon mockrát děkuji za podněty k zamyšlení. :) Máme sušičku, takže prádlo nevěším, ale nápad se shozem se mi líbí. V ložnici plánujeme dveře 70tky, ale nebude problém posunout příčku šatny, aby se prostor zvětšil..
Odpovědět
@prokopovalucie1 Klasické kostky s překladem...To jsem zvědav, co tomu řekne pravověrný stavař, až sem nakoukne :-| Projektantovi na schválení? Nedělejte mu to, tohle je konstrukční nesmysl...
Odpovědět
@pepitocz proč myslíte, že je to konstrukční nesmysl? Psala jsem “projektantovi na posouzení”...
Odpovědět
@prokopovalucie1 Smysluplné by to bylo, kdyby konstrukce 2.NP vycházela nějakým způsobem z nosného systému v přízemí. Nechce se mi tu dělat přednášku, tohle je úplně mimo...
Odpovědět
@pepitocz děkuji za názor.
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj. Máme patrovou kostku, celkem 170 m + malá garáž, která je nalepena na dům. Schody mame taktéž rovné a jsou součástí obýváku, pod schody je spíz. Dolů se mám vešla koupelna se sprchou, šatna, místo na pračku a sušičku a pokoj pro hosty. Zkusím zítra najit půdorys a poslat do SZ.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?