Návrh půdorysu - připomínky

Ahoj, mohl bych také poprosit o komentáře k našemu návrhu? Kvůli časové tísni se přikláníme k dřevostavbě a chtěli bychom nějaký jednoduchý tvar domku ... nejspíš obdelník se sedlovou střechou. Pozemek máme cca 1200m2 s příjezdem ze severu. Děkuji za komentáře
Odpovědět
Udělejte si ho hlavně tak, aby to vyhovovalo vám. Děláte to hlavně pro sebe. Co se líbí vám, to se nemusí líbit jiným. My náš projekt ladili 2 roky a je dokonalý....
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se vnitřní uspořádání líbí, vzhledem ke světovým stranám parádní, nevím, jak je široký pozemek, aby to nebylo "od plotu k plotu", ale někomu to nevadí. Mezi chodbou a obývákem bych udělala posuvné dveře. Trochu nerozumím té šatně, připojila bych jí k ložnici. A pracovna má vlastní koupelnu.. ale třeba to máte promyšlený vzhledem k tomu, o čem to bude. Nedovedu si představit tak dlouhý dům, ale dřív se to takto stavělo a nevypadá to špatně.
Odpovědět
pozemek je 30x40m. Ta zóna ložnice-šatna-pracovna byla myšlena jen pro rodiče, proto je tam vlastní koupelna. U té šatny by byly ještě posuvné dveře do té spojovačky mezi ložnicí a pracovnou. Dveře mezi chodbou a obývákem uděláme. Dobrý nápad. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Vchod na samostatné wc bych udělala z chodby, nikoli ze zádveří ..
Odpovědět
souhlasím s těmi dveřmi na wc s chodby...jinak pěkné..... ;-)
Odpovědět
Za sebe tam vidím několik věcí špatně: - wc ze zádveří - klidová zóna (pokoje) je přístupná hned z hlavní chodby - eliminoval bych rohy/odskoky v kuchyni - okno v ložnici za hlavami není dobré řešení z hlediska filozofie proudu energii a pocitu bezpečnosti - příliš malá okna, koupelně chybí úplně - koupelna rodičů přístupná přes pracovnu, zároveň dlouhé vedení vody z technické místnosti - západní část domu je často nejvyužívanější, zde není ani jedno okno Z praxe bych volil odlišnou koncepci rozložení místností, ale každý má jiné představy a přání :) Pokud bude zájem, můžu pomoci.
Odpovědět
takže dveře na záchod ze zádveří bych nechala ničemu t nevadí, hlavně když je zádveří velké a zadruhé pokud by jste dali otevírání z chodby tak by zbytečně dveře zabraňovali mít volně přístupné umyvadlo. Určitě bych oddělila posuvnými dveřmi obývák od klidového prostoru. Pak určitě okno do TM a koupelny. Myslím si že je zbytečné dávat do pokojíčků dveře na zahradu nebo terasu. Zbytečně to bere prostor kam by si mohli děti něco dát a radši bych tam volila okno. Pokud je v obýváku francouzské okno tak nebude dětem dělat problém zajít na zahradu obývákem a za druhé nebude tam vždy jen úzká postel budou chtít letiště nebo nějakou větší postel a už by tam byl více stísněný prostor pokud by tam měli postel třeba 2*2 když místnost má 4*4. Beru to z pohledu stavaře ale i člověka, kterému rodiče dali dvoje dveře do pokoje a docela to omezovalo prostor.
Odpovědět
Díky moc všem. Trošku jsem to pozměnil. Nicméně musím ještě vyřešit tu rodičovskou zónu. Chtěli jsme to jako "samostatnou bytovou jednotku". Pracovna bude pouze pro mě, tak si myslím, že by neměl být problém se vstupem do rodičovské koupelny. Navíc pro mě by to bylo ideální :) ... často pracuji do noci a takto bych akorát zalezl do sprchy a pak spát :-D. Jediný problém vidím ve vedení teplé vody z TM. Okna jsem zatím moc neřešil ... to nechám na konzultaci s projektantem.
Odpovědět
K té rodičovské zóně. Šatna nepotřebuje okna - dala bych ji doprostřed. Za ní koupelnu, která by byla přístupná z obou stran - z pracovny a ložnice. V podstatě by se tak přesunula koupelna "z pracovny do šatny." Pracovna by pak byla zřejmě užší. Šatna s koupelnou naopak delší. A ještě můžete mít design - že by ta šatna uprostřed byla v podstatě jako samostatný (třeba i barevný) celek, všude by byly šoupací dveře, které pokud by se zatáhly, vznikl by jeden velký prostor s šatnou uprostřed. :-) A nebo jiná varianta... zrušit šatnu, kterou by nahradila velká vestavěná skříň přímo v chodbě. Koupelna zase stejně "za" skříní jako v první variantě. Ušetřili byste tak prostor té (možná právě zbytečné) chodby.
Odpovědět
A zrušila bych ty dveře z chodby do obýváku. Teď, když jste přidal dveře ke klidové zóně s pokoji, jsou už zbytečné. :-)
Odpovědět
Spíš zrušit příčku mezi chodbou a chodbou.
Odpovědět
@mek123 Kdyby šlo o dům, kde bych měla bydlet, udělala bych jednu zásadní věc - přesunula bych kuchyň s obývákem na západní stranu s většími okny na jih a západ, a s menším na sever - vznikne vám tak krásná světlá a vzdušná místnost. No a kdyby se udělalo zádveří hned vedle kuchyně, celá pravá část vám zůstane jako klidová zóna. Samozřejmě za sebe bych udělala i další změny, ale ono dost záleží na životním stylu a potřebách rodiny, je to individuální. Třeba ale ložnici bych přesunula na severní stranu, protože v létě tam budete mít na spaní celkem vedro. Zkusila bych taky nějak přiblížit všechny místnosti, kde bude voda, aby nebyly příliš dlouhé rozvody. Celá ta východní část mi přijde taková krkolomná... Asi bych se vybodla na samostatnou koupelnu v rodičovské zóně - píšete, že pracujete dlouho do noci, takže v té hlavní koupelně pak už stejně nikdo nebude, všichni budou spát.
Odpovědět
Článek se načítá
@hanih Skoro ze vším souhlasím.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?