Názor a poslední rady před finále

Zdravim strechace,poprosim o nazory a rady pred ukoncenim,projektu.Dik
Odpovědět
1
2

Odpovědět

Odpovědět
@astley Mně se to zdá perfektní :-) Snad jen kdyby byl prostor, tak bych zvětšila garáž.
Odpovědět
@murinam Myslíš do šírky,alebo aj do dĺžky?Do šírky by to este šlo cca 300cm ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@astley zadveri mi prijde velmi uzke - kdyz tam bude ta skrin, ktera je naznacena, bude se tam spatne vyhybat kdyz prijde vice lidi domu najednou. pokud mate male deti - nebo teprve planujete, nebudete mit prostor pro nechani / zaparkovani kocarku. Zachod hned za vstupnimi dvermi je ve spinave zone. radeji bych se pokusil dat jej pristupny z chodby, ne ze zadveri. 2 koupelny super, satna v loznici taky, umyvadlo v technicke mistnosti je velmi prakticka vec. nevime orientaci svetovych stran, takze nemuzu komentovat umisteni jednotlivych pokoju. nejsou mi jasna okna v tom zlomu strechy - kam vedou. Do satny, do technicke mistnosti? do detskeho pokoje? (tam by to melo smysl, ostatni mi prijdou zbytecna) zvazil bych, zda to ma smysl jiny nez na "efekt" a k prodrazeni stavby. vetsinou se takoveto reseni pouziva k tomu, aby se privedlo vice svetla do hlavniho obytneho prostoru pripadne na komunikacni cesty.
Odpovědět
@jumpmans dik za podrobný nazor. Vstup je SV,detské J,obývačka JZ.To zádverie súhlasím chcelo by to trošku viac,ale už neni moc kde ubrať,kedze obvodové steny sa uz nebudú meniť. Čo sa týka toho WC v zádveri tak prave to je dobre ze je v špinavej zóne ked prídeš,dobehneš zo záhrady špinavý tak nemusis do čistej zóny. Tie okna v zlome strechy su len na presvetlenie pochôdzej povaly.Na vizualizácii su síce 3 pre efekt,ale asi bude len jedno.
Odpovědět
Profilova fotka
@astley tak to vypada ze orientace je super :) s tim zachodem jsem to myslel ze bude vyuzivan i pro navstevy - ten v detske koupelne mi prijde ze uz je hodne hluboko v soukrome zone. Ale pokud ho planujete pro pouziti primarne zvenku tak asi ok. Je otazka zda budete casteji chodit pres terasu ci pres hlavni vchod.
Odpovědět
Profilova fotka
@astley a jeste jeden detail mne napadl - dejte si pozor v kuchyni na umisteni okna, protoze tam mate planovany drez, musi byt okno dostatecne vysoko aby slo otevrit pres baterii nebo musi byt specialni sklopna baterie... i kdyz podle vizualizace to vypada, ze to bude asi ok.. obrazek pudorysu je dost maly a koty se moc precist nedaj...
Odpovědět
@jumpmans No tam je plánovane take akváriové okno 2500dx800š z toho asi časť bude výklopná vetračka,a nad nim budu este skrinky.
Odpovědět
Nejak takto :
Odpovědět
Lepšie čitateľný pôdorys
Odpovědět
@astley Jen se vrátím k WC u vchodových dveří. Případ, že budeš dobíhat zvenku, se stane málokdy, ale pro denní provoz je to nepraktické - z obývací části se bude chodit právě tam a vždy přes předsíň.
Odpovědět
Článek se načítá
@astley Když už nemůže být garáž pro dvě auta, tak aspoň rozšířit. Najde se spousta věcí, které je potřeba někam strčit (kola na přezutí auta, sekačka, jízdní kola, nějaké nářadí... ). Prostě věci, které jsou potřeba jednou za čas, ale někam se dát musí. Nebo prostě jen i pro pohodlné vystupování z auta ;-)
Odpovědět
@astley rozšířit zádveří směrem do šatny v ložnici, naproti postelím může být vestavná skříň stejně tak v místě kde jsou dveře do ložnice z chodby, ty bych dala na stejnou zeď jako se vychází ze zádveří. proč dvě koupelničky ? Koupelnu jednu se vstupem z chodby pro rodiče i děti (opravdu umývat tolik sanity v domě bych nechtěla. V rodičovské jsou navíc dvě umyvadla, opravdu myslíte, že si budete zárověň čistit zuby? :-)
Odpovědět
Osobně bych zrušil ty dvě koupelny dole a místo toho bych udělal jednu, kde bude vana, sprcháč, klidně i ty dvě umyvadla a pak bych udělal oddělený záchod.
Odpovědět
@murinam bude +300cm takže rovných vnútorných 4m ;-)
Odpovědět
@majanax No ale šatnik je šatnik :-D Dve kupelne su myslim pre 4-5 člennú rodinu dnes uz určite štandard,hlavne ked maš 2 chlapcov ktorý prídu spotený z futbalu...tie dve umývadla majú byt v detskej kúpeľni,len sa projektant pomýlil :-)
Odpovědět
@atilius A čo tym získam?Okrem poradia a čakania na sprchu. :-p Keby som aj spravil jednu väčšiu kúpeľnú a samostatne WC tak mi to zaberie cca tu istú rozlohu m2 a akurát pridem o komfort a čakaciu dobu na sprchu.Myslim že pre rodinný dom a 4-5 člennú rodiny je to dnes uz štandard bez luxusu ;-)
Odpovědět
Perfektní a koupelna u ložnice je sen! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No my mame koupelny 3. Pouze pro loznici, druhou pro deti a treti u pokoje pro hosty. Nemyslim si ze by to byl luxus... Plus navic umyvadlo v technicke se fakt hodi.
Odpovědět
@jumpmans presne a takto ma byt ;-)
Odpovědět
@astley No, nevím, ale vy se chodíte všichni mýt v jeden čas? Máme taky dvě koupelny a tři děti, ale v jeden čas se tedy nesprchujeme. Jenže mám patrový dům, tak to dává větší smysl. Nehledě na to, že v té koupelně by zůstal sprcháč i vana, takže se dva najednou můžou mýt jako doteď. A co tím získáš? Třeba to, že budeš mít o dost lepší atmosféru;) v koupelně a co má zůstat na záchodě bude tam ;) není nic příjemnějšího, než si jít čistit ráno zuby po někom, kdo byl právě na záchodě ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius tak tenhle problem se dnes da vyresit odtahrm primo z misy, pak neni citit v koupelne nic. Dela to treba geberit.
Odpovědět
@atilius @astley U nás jeden čas bylo v domácnosti pět lidí na jednu koupelnu - jedno umyvadlo, jedna sprcha a jedna vana. Podotýkám, že jeden člen nebyl rodina, ale partner jednoho z dětí. Bylo to peklo. Tutíž nemohlo víc lidí použít koupelnu najednou (jak píšeš), čekací doba před spaním nebo chystáním se do práce / školy nic moc. Za mě teda taky určitě minimálně dvě koupelny.
Odpovědět
@atilius Dik za nazor,ale kupelne jednoznačne dve,vidím v tom viac výhod ako nevýhod.dik za názor :-)
Odpovědět
@astley Jo, v pohodě. Já tam bydlet nebudu :-D ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@astley nákres moc pěkný, myslím si ze dvě koupelny jsou super a tři záchody taky. Taky máme 3 a jsme moc radi, když přijede navštěva nebo o vikendu, kdyz jsme doma vsichni, se opravdu hodí. Jedinou pripominku mám k tomu záchodu hned za dveřmi, jak už psali ostatní, je to ve "špinavé" zóne, při běžném dennim používání si budete roznášet bordel dal do baraku. Já bych teda vyměnila ten záchod s tou spizi, budete mít záchod blíž vnitřní zóně, z toho okraje předsíně už se tolik bordelu do domu nepřinese a navíc budete mít okno ve spizi, což je podle me velmi vhodné. Záchod se da odvetrat vzduchotechnikou, rozhodne si nemyslím, ze byste při pouzivani toho záchodu tak jak je, otevirali okno do ulice - to je trochu divné, samo o sobě, sedět na záchodě u okna, které vede do ulice ..... Jestli se bojiš bordelu, když pujdes domu ze zahrady a záchod by byl dal, tak stejně se po vstupu do domu nejdříve vyzujete a pak jdete do koupelny, takže pokud bude záchod místo spíže,nebude to o moc dal a spina se dal neponese - máme to podobně a píšu ze své zkušenosti, jak to probíhá u nás. A ještě jedna věc - pohlidej si velikost toho umyvadla na tom zmiňovaném záchodě. Jestliže ma sloužit k používání i po příchodu ze zahrady, dala bych tam rozhodne umyvadlo větší, rozhodne ne umyvatko. Takové špinavé ruce od hlíny,trávy, špinavé děti,.......opět vlastni zkusenost, původně tam bylo plánováno umyvatko, my si prosadili umyvadlo a dnes jsme zato vděční, nedovedou si představit, jak bychom se tam takhle umyvali při plném provozu během letní sezony,kdy se po vstupu ze zahrady umyvame první tam.
Odpovědět
@astley Souhlasim vesmes se vsim, co @bbn napsala. Dve koupelny rozhodne nechat. Oceni predevsim lidi s velkymi detmi. Okno z WC do ulice bych resila jen v pripade, ze by dum stal bezprostredne u verejneho chodniku, jinak je to asi jedno. To WC hned za dvermi je ciste pocitova vec. My ho mame az na miste vaseho spajzu, hned za dvermi mame satnu. Do toho WC u vstupu jsme jeste dali sprchu kvuli psovi hlavne, aby nechodil spinavy pres cely dum do koupelny. I ted jsme kolikrat radi, ze se umyjeme po prichodu ze zahrady hned u vstupu do domu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Moc se mi to líbí, dostatek úložných prostor - ale na mě je tam až moc toalet ;-) a asi bych nepotřebovála dvě velké koupelny hned vedle sebe...jinak obývák + kuchyń máme v projektu hodně podobnou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě bych měla dotaz, pokud budete tedy budete chtít prozradit cca cenu vašeho domu dle projektu?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?