Názor na bungalov

První nástřel. Kuchyń by měla být do U a jidelni stůl navazovat na linku. Jde mi o uspořádání místností. Děkuji za každý postřeh :)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
První co mě napadlo, bylo zvětšeni předsíňe , dveře na WC by tak byly z chodby a v předsíni by tak vznikl prostor na větší vestavnou skříň. V kuchyni se mi nějak nelíbí ta špíz , vzhledově by vypadaly lépe určitě potravinové skříně, ale to už je pak na vkusu každého , jinak se mi půdorys líbí, jednoduchy.
Odpovědět
Profilova fotka
Videla bych to asi takto....Znovu a lepe..Tady je spatne snad skoro vse.
Odpovědět
@carpatia můžete být podrobnější? :)
Odpovědět
@milda1234 mame uzsi a trochu delsi baracek (12,2x8,4 tusim). zrusil bych spiz, v tak malem baraku je to zbytecny luxus. a misto ni tam nekam k vchodu vecpat tu koupelnu, i na ukor toho, ze zuzite tu technickou.. Rozmer baraku je dany nebo s nim jde trochu pohnout? rozsiril bych ho trochu, at se tam ta koupelna vleze... jinak z vlastni zkusenosti doporucuju zkusno si rozmistit v pokojich nabytek, mrknout na rozmery skrini atd. Nam treba na papire krasne vyslo na skrin v loznici 230cm. No jo, jenze pak mrknete do katalogu a vsechny skrine, ktere jsme zvazovali, mely sirku 235cm a vic... atd. Dale je podle me blbost cpat do tak male koupelny sprchac a vanu. Tam nebude k hnuti a ulozne prostory taky nula... a puda bude pristupna? z vlastni zkusenosti - toto je zaklad. budete mit fakt malo ulozneho prostoru a ta puda se opravdu bude hodit. my nemame moc veci a stejne uz je tretina pudy plna a to bydlime pul roku... nemit pudu, nevim kam bychom to dali
Odpovědět
Profilova fotka
Hledam druhe wc? Bez toho vam to urad neschvali..
Odpovědět
Profilova fotka
@kirstinie Od kdy je povinnost mít doma dvě wc?
Odpovědět
@kirstinie pokud je wc separe..tak staci jedno... legislativne..treba pro mw uz jsou dve wc v dome standard
Odpovědět
Profilova fotka
My dve mit budem urcite, ale kolegovi to na urade odmitli a predelaval projekt.. musel mit 2 wc za kazdou cenu, tak uvidite..
Odpovědět
Profilova fotka
Máme hodně podobný domeček. Vchod a šatnu máme tam kde máte koupelnu. Spíž jsme zrušili a probourali s vaším vchodem( tam my máme technickou) Tím se to o hodně zvětšilo a teď jsem za to ráda.
Odpovědět
Profilova fotka
@milda1234 1. Chybi situace umistni stavby na pozemku + orientace ke svetovym stranam 2. zadveri je malicke, nikam tam neumistite poradne ani vesakovou stenu 3. me osobne by u zadveri chybela nejaka alespon mala satna, ulozne misto, kam umistim treba v zime boty, bundy, kocarek, kdyz je potreba (ta technicka je hodne malicka, zalezi na technologii, ktera tam bude umistena, ale nic moc dalsiho uz se tam nevejde) 4. Pracka v zadveri v technicke mistnosti z hygienickeho hlediska nic moc...chodite s cistym pradlem pres spinavou zonu zadveri, nedoporucuji 5. spiz jednak takto opravdu skareda v prostoru a druhak ma opravdu hodne zvlastni pomer stran, rozmer nic moc 6. hlavni obytna mistnost je mala, umisteni stolu des bes, okno za sedackou pekna blbost, neb se vam bude zrcadlit v tv, az umistite krb nebo kamna, prostor se jeste zmensi a bude hure vyuzitelny. K usporadani kuchyne se radsi nevyjadruji, to predpokladam predelate...sporak takto v rohu, hned vedle drez, to opravdu neee 7.chodba je na tak maly dum zbytecne velka, nelibi se mi ten apendix wc, to je opravdu skaredost 8. ty trcici zdi v pokojich jsou hruza, oba pokoje budou kvuli umisteni dveri komplikovane zariditelne a vzhledem k tomu, ze vam tam komplexne schazi spousta uloznych prostor, vidim to docela jako problem 9. proc je v tak male koupelne proboha rohova vana? To bych si tam radsi umistila druhe wc, to s ctyrclennou rodinou budete potrebovat urcite vic nez megavelkou vanu, kterou si napustite 2x za rok, protoze brzy usoudite, ze byste se nedoplatili za vodu 10. tak nejak mi to na dnesni pomery prijde malo komfortni (a ten luxus nemusite vzdy hledat jen v m2, je to spise o koncepci domu, nejakem napadu, jak prostor maximalne a pritom usporne vyuzit). Toto je za me jen spatne reseny panelakovy byt preneseny na pozemek (a to jeste nevime jak a pritom je to skoro ta nejzasadnejsi vec, od ktere se odviji spousta dulezitych veci)
Odpovědět
Profilova fotka
@milda1234 btw, nevidim tam zadne nosne zdi, to vam jeste taky zamava s rozmery mistnosti
Odpovědět
Za mě celkem ok, jenom rychlý nápad (velice rychle a neuměle pomocí copy+paste ve Windows Malování), jak zvětšit zádveří a změnšit chodbu. Dveře na WC samozřejmě užší, ale máme je z boku přesně takto a v pohodě.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@zuzazidkova Špíz :-D :-D , ten mě pobavil. Nic ve zlém, aspoň je veseleji :-) . @milda1234 Půdorys není špatný, ale přijde mi dost malá koupelna i zádveří. A co se mi moc nezdá, tak ten jídelní stůl, to umístění, myslím,že tam bude málo místa. Špajzka nebo spíž :-D je dost dlouhá a hodně úzká, nevím jak se vám podaří umístit regálky, ale kdyby měly 40 cm šířku, tak na průchod 60 cm stačí, ale nebudete je moci mít z obou stran, to bych možná jestě upravila. Pokoje nejsou moc velké, počítejte s tím,že tam budete muset dát skříně, protože nemáte zvlášť šatnu. Celkově málo úložných prostor :-(
Odpovědět
@milda1234 spiz je navržena nesmyslně. Většího ulozneho efektu dosáhnete jejim zrušením, resp. její cast přiřadit zádveří pro pořádnou vestavěnou skříň a ze strany kuchyne kuchyňskou linkou s vysokou skrini a lednici. Zadveri zvětšit o wc
Odpovědět
Profilova fotka
@kirstinie kolaudovali jsme 2017 a máme jedno WC. Stačí, když je odděleně
Odpovědět
Profilova fotka
@carpatia nosné zdi uprostřed domu? My taky žádný nemáme, proč by měly u půdorysu 10x12m být?
Odpovědět
Profilova fotka
zrušila bych spíž, místo toho kuchyň do U, vlevo věže. Zvětšila bych zádveří, technickou nechala jen jako technickou, nesnažte se tam nacpat pračku, bude to dost nepohodlný. Do takhle malé koupelny bych nedávala rohovou vanu a ještě sprcháč, ale jen vanu a tu pračku se sušičkou. Určitě přidejte vlez na půdu v chodbě a využijte ji částečně jako úložný prostor.
Odpovědět
@carpatia podle vykresu to bude drevostavba, jsou tam videt sloupky..
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici vy mate vsechny zdi v baraku 10 cm? U jeste u takto sirokeho domu...no nevim...nosna zed funguje taky jako zavetrovani...zalezi samozrejme, jaka je strecha, jaka je na ni krytina apod., ale ja bych dala zdi aspon 12,5-15 cm, nektere urcite...
Odpovědět
@milda1234 taky bych přidala druhé WC (pokud to není jen pro vás 2). Kuchyň takhle opravdu špatně řešená, v domku této velikosti bych zrušila spíž a nahradila komfortní prostornou koupelnou, která se bude dobře využívat a bude spíž aspoň částečně nahrazovat. Nebo jí zmenšit a zapasovat tak, aby nebyla na úkor kuchyně. Koupelna přímo sousedící se dvěma obytnýma místnostma - budete to muset přinejmenším odstínit skříní s tím, že ten pokoj 1.08 bude do budoucna použitelný jen jako pracovna (ložnice nebo dětský pokoj, kde ze všech stran jsou koupelny, záchody, pračka apod. je velmi nekomfortní). Pokud vám to nevadí, a pračka zůstane v TM, tak se to dá v ložnici vyřešit tou skříní. Strašně chybí úložné prostory, neumím si představit kam dáte všechny běžné věci, natož potom i věci / hračky dítěte (dětí). Zbytečně táhnete rozvody přes celý barák, snažila bych se koupelnu nacpat co nejblíž ke kuchyni, aby se to drželo aspoň v jedné polovině domu a ne takhle přes celou šíři.
Odpovědět
@tinka2011 mohl bych porosit pudorys vaseho domecku? Dekuji @carpatia vchod je ze severu, jedná se o dřevostavbu. @ookami_hime mohl bych poprosit o nacrt jak to myslite ? Vchod je ze severu
Odpovědět
Profilova fotka
@milda1234 v tom pripade je jeden pokoj na sever, to neni uplne fajn, snazila bych se okno dat asi radeji na vychodni obvodovou stenu. Bude ten pokoj pak i lepe zariditelny nabytkem.
Odpovědět
Tady je ještě umístění.
Odpovědět
@milda1234 jaký náčrtek myslíte? Té kuchyně?
Odpovědět
@ookami_hime ano tu kuchyn s koupelnou :) jak by to slo lepe usporadat
Odpovědět
@milda1234 aha, to takhle konkrétně na tomhle asi nemá cenu. Ten projekt je celý na předělání podle mě, jen jsem doplňovala věci, které mi přišlo že tu ještě nezazněly. 100m2 na 4+kk dům je jednak docela málo (doporučuju zdejší skupinu o malých domech) a jednak celkově to uspořádání je takové krkolomné. Tudíž zkusila bych se podívat po vzorových (a vyšla z nich) nebo to zkusila celé prostě znovu s aplikováním daných připomínek. Představte si jaké všechny věci tam musíte dát a podle toho to navrhněte :) Co se týče kuchyně, tam záleží na tom co byste si představovali, jak velkou chcete, jaké prvky tam chcete mít apod. základní pravidla návrhu jsou všude dostupné, případně se můžete inspirovat u hotových projektů třeba i tady na střeše. Jednoznačně cokoliv v rohu je špatně, dřez by měl být rozumně daleko od sporáku, někam musíte dát rozumně myčku, lednici. To samé trouba, mikrovlnka, nádobí... minimálně by to chtělo dát sporák na tu stěnu k oknu, aby to dávalo aspoň trošku smysl. Jenže pak to zas máte blízko lednice - bude se vám zbytečně hřát, navíc okno za sporákem nedává smysl + někde tam musí být digestoř. Takže nejspíš prohodit dřez se sporákem, ale těžko říct jestli vám tenhle směr práce bude vyhovovat nehledě na to, že z toho stejně vznikne velmi malá a poměrně nepohodlná linka (pokud to mám brát pro rodinu s dítětem/dětmi), tudíž minimálně bych jí prodloužila. A tím pádem zrušila špajz... a takhle se dá pokračovat :) navíc neznáme vaše požadavky, preference... to budete mít fakt nejlepší si to nejdřív načrtnout tak, abyste si fakt představili konkrétní kuchyň, ne jen náhodné umístění aby se to tam nějak vešlo.
Odpovědět
@milda1234 4 obytné místnosti (4-5 lidí) = 2 záchodvé mísy, z nichž jedna může být v koupelně. Tolik předpisy. Jinak co s tím? Minimálně: zrušit spíž, zvětšit řádně zádveří a přeorat komplet kuchyň jídelnu a obývák, je to jako v čekárně u doktora... :-D
Odpovědět
Takhle jsme to poupravili.
Odpovědět
@milda1234 Mno ten třetí nástřel je lepší. Ale: Nešťastné dveře v rozích ložnic. Alespoň u 1.07 je posuň ke komoře a změň na levé, aby se mohli dát skříně na celou stěnu. (Ta komora je tam trochu jako pěst na oko). Dveře do WC dovnitř! Pokud má být jídelní stůl pod oknem, tak otočit o 90°. Nebo ho přirazit ke kuch. lince. 3/5 obytného prostoru je na vaření a jídlo, chce to promyslet a předělat (už jsem psal).
Odpovědět
@pepitocz při téhle velikosti dveře do WC dovnitř asi nepůjdou, i kdyby to natěsno napasovali s tím umyvadlem, bude to hodně nepohodlné a na šířku se to ani nemusí vejít s tím záchodem.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?