Názor na bungalov 4+kk cca 100m2

Dobrý den, chci se zeptat na názor a připomínky projektu. A zda je možné postavit za 2,5mil i se základovou deskou. Děkuji.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Pro mě je nepředstavitelné procházet spací částí, abych se dostala do obýváku atd..
Odpovědět
Na klíč, nebo svépomocí? Jinak se mi to jako první nástřel celkem líbí. Chválím jednoduchý tvar. Osobně by mi tedy hodně vadilo, že všechny návštěvy musí projít nejdřív přes soukromou část domu, než se dostanou do obýváku, ale to je na zvážení každého. Tak jen pár věcí, které mě trkly: V pokojích se při tomto rozložení nábytku nedostanete do skříní. Tohle chce ještě dobře promyslet, doladit dispozice i nábytek. Prohodila bych spíž s technickou, aby mohla být spíž u obvodové zdi a dala se větrat. A tedy úplně nechápu, k čemu takhle malinkou technickou, ve které se člověk ani neotočí a kromě bojleru se do ní nic nevejde. Jen aby byl bojler schovaný a nestrašil v koupelně? To mi přijde zbytečné... ale každého volba. Topit budete přímotopy, že nepočítáte s místem na kotel? A kde bude pračka? Záchod hned vedle ložnice není dobrý nápad, každé noční spláchnutí vás vzbudí. Šatna v ložnici je v téhle velikosti nepoužitelná. Udělali byste líp, kdybyste ten výklenek nechali neoddělený příčkou, vejde se do něj velikostně úplně stejná skříň a ložnice by byla prostornější. Jaká je orientace ke světovým stranám? Celkově je tam hodně málo úložných prostor.
Odpovědět
Děkuji, je to první nástřel . Obývak jih, vchod sever. Chtěli bychom nejspis na klíč, svépomocí by to moc nešlo jsme mimo obor. Volil jsem jednoduchý tvar kvůli případné složitosti zakladovky a střechy. Máme představu aby aspon obývak s kuchyní měli kolem 40m2 ,pokoje +-10m2 Kdyby jste měli nápad jak to uspořádat smysluplněji budu moc rád za každý napad. Děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
Podívejte se na půdorys bungalovu 333, je hodně promyšlený, zároveň univerzální, možná by šel trochu upravit pro vaše potřeby. A než půjdete s návrhem za projektantem, zkuste si nanečisto zařídit místnosti nábytkem, aby jste věděli, kde umístit dveře, okna atd. Malý prostor musí být promyslený do nejmenšího detailu ještě před stavbou. Občas chybějících 5 cm umí hodně potrápit a naštvat.
Odpovědět
Za 2,5 na klíč... možná.
Odpovědět
Profilova fotka
Za 2,5 na klíč - no, to jen tak tak a vše musí být v základu a bez jakýchkoliv terénních úprav chodníčků apod... My máme podobný dům velikostně, ale patrový, máme cca 105 m2 obytné plochy, ale na klíč vyšel cca na 2,68 mil s tím, že některé věci jsme měli "samododávkou", takže to je třeba k tomu přičíst - např. dveře (cca 70 tis), zábradlí ke schodišti - cca 26 tis. a poch. kuchyň - 200 tis a další věci), takže to stejně vyjde celkově cca 3 miliony a to nepočítám nábytek, osvětlení atd.. V ceně máme takový klasický NED stavbu z Heluzu 300, 15 cm EPS zateplení, okna v oboustranném dekoru trosklo, hromosvod, teplovodní podlahovku i radiátory (máme obojí, chtěli jsme to tak), tak na tom se dá něco ušetřit (cca 30-40 tis.), plynový kotel. Ostatní zařízení (podlahy, dlažby) takový střed až lepší střed. Terénní úpravy, terasa a zahrada jsou pak další kapitola. Jinak k návrhu - ta šatna v ložnici je fakt blbst jen pro efekt, a pro pocit "mám šatnu" :-) , když ji zrušíte, můžete si dát na to místo velikou klidně rohovou skříň, kam dáte 3x tolik. Prohodila bych TM a spíž a místio spíže bych dala vestavné vělké kuchyňksé skříně (klidně i stroubou a lednicí), bude to dle mě i hezčí, nemám ráda spíže, hromadí se tam bordel, ale to je každého subjektivní názor, jak to chce. Promyslet pořádně, kam se dají ty skříně, viz jak psal někdo přede mnou. Jinak je to taková klasika, mám ráda malé domy, po té co jsem se přestěhovala z obr domu do malého - hrozná pohoda:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Omlouvám se za ty hrozné překlepy výše, už je nemůžu opravit :-| :-) Jen pozn. - to promyšlení těch skříní - jsem měla na mysli skříně v pokojích, je to opravdu důležité..
Odpovědět
@milda1234 je to zajimava alternativa, mame podobny barak, trochu jinak reseny. Bydlime par mesicu a tak napisu svoje zkusenosti: - Technickou bych rozhodne dal vedle vchodu, nedaval bych ji ke koupelne uz jen z duvodu zvysene vlhkosti - chodit kolem vsech pokoju pri ceste od vchodu k obyvaku je nesikovne - pokoje kolem 10m2 jsou fakt male... mame 12-13.5m2 a mensi uz bude fakt moc male. zmensil bych obyvako-kuchyn na ukor pokoju. kdyz to ted doma vidim, klidne slo v obyvaku 20-30cm ubrat a pridat pokojum - i to by pomohlo. - 2.5m na klic - no, to je na hrane... my se zastavili na 3M, drevostavba, vicemene na klic, zadny nadstandard - a urcite bych pridal druhe WC do koupelny, i na ukor sprchoveho koutu nebo vany
Odpovědět
@mirekb můžu poprosit půdorys vašeho domu ? Kolik metrů máte kuchyň s obyvakem ? :-)
Odpovědět
@milda1234 mrkni ke mě do blogu.máme rozměrově podobný a myslím lépe uspořádaný.
Odpovědět
@lagys ten vypadá pěkně :)mohl bych taky poprosit o půdorys pro inspiraci ? :)
Odpovědět
@milda1234 myslím,že je v blogu
Odpovědět
Článek se načítá
@milda1234 pudorys mam v blogu. kuchyn s obyvakem mame 29,7m2
Odpovědět
@lagys @mirekb Děkuji našel jsem :) Kdyby ještě někdo další stavěl bungalov kolem 100m2 4+kk , tak budu rád když se ozve :)
Odpovědět
@milda1234 Ahoj, my chystáme toto http://www.modrastrecha.cz/group/6692... Bohužel jsme limitovaní venkovním umístěním. Ten vstup doporucuji z boku, oddělíš tak spací a obytnou část. Jedinná změna co tam ještě není zakreslená je posunutí dveří do obýváku z chodby, ty se posunou mezi koupelku a technickou
Odpovědět
https://www.drevoastavby.cz/katalog/d... co neco jako takhle?
Odpovědět
My máme taky bungalov, resp. přízemní domek ale obdélníkového tvaru (12,40 m x 7,70 m). A dobrý, jsem spokojená. Máme ještě možnost nástavby na půdě, protože je dost vysoká. Jinak bungalov doporučuju, moc si s manželem chválíme, že je všechno při ruce, člověk nemusí pořád lítat z patra do přízemí, apod. :-)
Odpovědět
Bydlim v temer totoznem bungalovu, vchod mame tam, kde mas navrzenou koupelnu tak,abychom meli oddelenou spaci cast. V roce 2012 jsme se stehovali s cenou 2.1 mio pocitano od projektu az po nastehovani. Nemit krb, rekuperaci a jimku na vodu,dostali bychom se niz. Letos stavime dvojgaraz a ceny materialu a stavebnich praci jsou uplne jinde,nez v r 2012,takze jsem presvedcena,ze castka 2,5 mio neni realna.
Odpovědět
@milda1234 já mám tento dům. http://www.modrastrecha.cz/blog/78mar... Užitná plocha 90m, velikostně dostačující, jsem spokojená. Oproti projektu jsem umístila pračku a sušičku do TM a v koupelně udělala sprchový kout. Neudělala jsem dveře že zádveří do chodby, přišly mi zbytecne. Bydlíme skoro rok. Co bych dnes změnila, tak bych ubrala světlík a rozsirila o 30cmchodbu-zadveri, abych tam mohla dát hluboké skříně. O těch samych 30cm bych rozšířila TM abych dala regály z obou stran. Používám ji i jako spíž. Jinak mi vše vyhovuje a dostačuje. Kuchyň s obyvakem je 30m.
Odpovědět
@milda1234 40m2 je uz zbytecne hodne,a pokoje 10m2 zase uz miloc velke krcalky. Takze nekde bych ubrala,abych mohla smysluplneji pridat na pokojicich-12m2 a loznice minim.15,at nemate krcalky jak v panelaku. My mame loznici temer 20m2,2 pokojiky po 12 m2 a kuchnoobyvak 33 m2. TM mame 9 m2,mame v ni okno.
Odpovědět
@78marcela dvere ze zadveri do chodby jsou hodne treba,protoze s kazdym otwvrenim venkovnich dveri vam jde zima rovnou do obyvaku,resp.hned unika teplo ven,takze vyssi naklady na topeni a tepelny diskonfort,kdyz by me takhle na sedacce ovalo minus10 z venku ]-(
Odpovědět
@catle mne vazne.nechybi. v druhem dome je.umyslne.taky vynecham. To ze se dvakrat denne.otevrou kdyz se prochází, to zase tolik.nestoji a necitim diskomfort. Obcas.je i ted v zime necham schvalne otevrene 20min na vyvetrani.
Odpovědět
Profilova fotka
@78marcela také už konečně nemáme dveře do zádveří, byly absolutně zbytečné, nikdy se nezavíraly a jen zavazely, jsem ráda že se prodaly, měly jsme je tam pouze na "zavazení" a zbytečně ubíraly prostor. I když byly hezké tak jsem byla ráda že se daly pryč a je ttam krásný volný prostor. Tenkrát si je prosadil můj otec a manžel i když jsem říkala že to tam bude k ničemu a když už pak byly objednané tak to nešlo zrušit. Máme v celém baráku stejnou teplotu. Zádveří má význam tam kde jsou velké rozdíly teplot.
Odpovědět
@alinka1234 presne. Videla jsem jak to bylo u nasich. Rovnez k nicemu a pak je dali pryc. Ja to tam nedala rovnou a ani by me to.nenapadlo. mam ted aspon v malem domku pocitově vetsi prosvetleny prostor
Odpovědět
Profilova fotka
@78marcela nás je v baráku 5 a dva psi a když bylo zádveří a byli tam všeci tak katastrofa, všeci po sobě šlapali a teď je bez dveří víc místa a klid, a konečně sem si prosadila skříň na věci - rukavice, čepice, boty, aby se nemuselo pro každou kravinu chodit nekde jinde a bylo to přímo na chodbě. Jakékoliv zapomenutí čehokoliv znamenalo znovu vyzouvání a toto hodně pomože, akorát se mi nedařilo to manželovi roky vysvětlit že to bude lepší takto :-D.
Odpovědět
@alinka1234 to si neumim predstavit 5 lidi a psi😁
Odpovědět
@78marcela takze je vas 5+2psy a jen 2x denne otevirate dvere...hm,a ted tu o cervene kalkulce :-D Add2-doporucuji ti si precist,jak se vetra,musite platit palky za topeni
Odpovědět
@78marcela dum ala kotec,smradu jak v carihradu a chlupate kralovstvi k tomu :-D Ale marcela to urcite bude rozporovat po svem 8-) ,a to tak ze zadny smradek a ani jeden chlup =-)
Odpovědět
@catle proč hned to navážení do @78marcela ? Ona o 5+2 psi nikde nepsala. Ona je spokojená bez dveří, já si to neumím představit. Ale máme starý barák kde je studená předsíň.
Odpovědět
@catle a já tobě doporučuju si přečíst, co píšu. @candat diky za zastání. Já mám nový dům, všude podlahovku, všude je stejně teplo. Chápala bych ty dvere v případě, kdy by to byla velka předsíň/veranda jak u.moji babičky, staré netesnici dveře, miniradiator a chlad tam. Ale ne v mém domě.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?