Názor na bungalov poxté

Ahoj, prosím o názory k půdorysu přízemního domku. Předem děkuji za názory a postřehy.
Odpovědět
Profilova fotka
@toceli Včera tady byl dotaz na dost podobný domek.
Odpovědět

Odpovědět
@jakuda ale všiml jste si, že měl nejméně záporných hodnocení? :D
Odpovědět
@toceli osobně bych změnila: 1) oddělit zádveří - jednak vám v zime "luftuje" celý dům, a navíc nemusí být vidět z ulice až do loznice 2) v koupelně bych zrusila stěnu mezi umyvadly a wc - chápu, že chcete wc oddelit, ale preferovala bych u umyvadla prirozene světlo (treba při líčení) 3) mezi sprchu a vanu bych dala sklo - místnost bude vzdusnejsi 4) v malé koupelně umyvadlo na předstenu co je wc a zvážila bych prusvitne oddeleni technicke části, abyste měli kam dávat kýbl, vysavac.. 5) varnou desku bych si presunula na linku u stěny a poloostrov měla pouze jako pracovní/odkladovou plochu s barem - zavesnou digestori (natož pustenou:-)) vedle hlavy u baru prisedících lidi bych nechtěla 6) umístění krbu je "jen aby tam někde byl" - pro mě nesmyslne "v chodbě", není na něj vidět ani od jídelního stolu, ani že sedacky, ani z kuchyně, z baru se dá něco málo tušit, že tam je, ani místo pro sezení vedle něj není.. Předpokládám, že někde vedle bude garáž nebo zahradni bouda na krámy typu lyže, kola, brusle, ...atd atd? Jinak je to klasicky malicky bungalow- ani neurazi ani nenadchne:-) Nehodnotím orientaci ke světovým stranám nebo osazení na pozemek, pac o tom nic nepisete..
Odpovědět
@japona Děkuji za Váš názor. Oddělit zádveří to mám v plánu od začátku. Ještě uvažuji, že zruším špajz a dám dveře z druhé strany, aby vznikla šatna, případně nakombinovat oboje pokud bude prostor.
Odpovědět
Osobně bych prohodila pokoj, co je u vstupu, s technickou místností. Budete tak mít jeden záchod ve "špinavé zóně" hned u vstupu, takže se na něj bude dát snadno zaskočit ze zahrady. A pokoj nebude mít vchod ze zádveří, ale z klidnější a čistší chodby. Zvážila bych, jestli je ten výkus u vchodu nutný, jestli to nejde zarovnat.
Odpovědět
A zrušila bych špajz (já špajzy nerada, ale to je samozřejmě jen moje osobní preference). Do místa špajzu bych posunula linku, takže by měla dvě stejně dlouhá ramena. A tím by se uvolnil pravý dolní roh pro jídelní stůl.
Odpovědět
A ještě mě napadlo: ten krb je tam umístěný úplně blbě nejen proto, že na něj není odnikud vidět, ale hlavně je nesmysl mít krb nalepený na špajz. Ve špajzu od něj bude horko, což popírá hlavní smysl toho, proč špajz mít - chladnější prostor na skladování potravin.
Odpovědět
@llama Děkuji. Ten krb je tam omylem z jiného projektu :D
Odpovědět
Co si o tom myslíte teď? Obývací místnost má nějakých 22 m2 a kuchyň s jídelním stolem 14 m2. Výměru pokoj III berte s rezervou, protože to je včetně chodeb.
Odpovědět
Profilova fotka
@toceli zbytečne dveře na pravé straně do chodby u technické- udělala bych z toho celou technickou, a hlavně máte dveře hned na druhé straně, tak proc tyto?🤔 Jinak se mi to líbí, obyčejné, nenásilné a fungující, jen bych ještě trochu "učesala" ty zdi v "hale" (mezi zádveřím, chodbou a obývákem) je to takové zbytečně klickaté a divoké
Odpovědět
@alkapinka ty dveře z chodby ven jsem zamýšlel pro případ přistavěné garáže, ale tam by asi byl potom problém s oknem v pracovně. Co se týče spojení choby a technické místonosti, tak by to asi šlo, jen by to byla velká místnost, která se už moc zmenšit nedá, pokud bych nechtěl mít vstup hned za hlavními vchodovými dvěřmi. Z chodby do technické jsem zamýšlel pouze otvor ve zdi bez dveří. Každopádně děkuji za reakci :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Se vsemi souhlasim a mozna bych prohodil pokoj s loznici abych mel vyhled do zahrady 😉to deti neoceni moc
Odpovědět
Co si myslíte o tomto návrhu? Obývák s kuchyní má 40,5 m2. Ještě si nejsem jist, zda není technická místnost až moc velká. Předem děkuji za Vaše názory :-)
Odpovědět
@toceli záleží, co tam všechno budete mít, jaké technologie a co dalšího kromě nich. Někdo tam chce třeba i prostor na rozložení sušáku nebo pultový mrazák... Osobně bych tam přesunula pračku, v koupelně je divně namáčknutá na záchod. Ale možná by nebylo od věci rozšířit trochu zádveří na úkor technické. K čemu je ten malý výkus u spíže? A co je ta věc v zádveří v rohu?
Odpovědět
@llama malý výkus u špíze je na komín. V rohu zádveří je zobrazený věšák :-)
Odpovědět
@toceli komín? Vy v tomhle místě fakt chcete mít ten krb?
Odpovědět
Jinak mě ještě napadlo: zvětšila bych zádveří posunutím příčky směrem do chodby, aby lícovala s příčkou spíže.
Odpovědět
Příčku bych určitě přesunula do techn. místnosti :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@llama Co je špatného na umístění krbu? Teplo bude rovnoměrně sálat do obyváku i do chodby. Né každý se potřebuje dívat do ohně. Jenom je blbý to teplo co půjde přes stěnu do spíže. Nešla by prohodit šatna se spíží?
Odpovědět
@toceli Upřímně slabota, rozhodně od minule pokles směrem dolů: - ze zádveří s velkou vestavěnou skříní se stala nezaridilelna místnost se 4 dveřmi - spiz, u které se předpokládá chlad, se dostala doprostred dispozice.. (o tom, že je vedle krbu ani nemluvim) - technická místnost se nelogicky vzdálila od koupelny, takže rozvody vody budete mít roztahane po celém baráku - pračka bude na wc zastávat funkci televize? (Po zjištění, že do příčky, co tam máte odpadní trubku od wc nezasekate, tipuju, ze se vám tam ani pracka normálního rozměru nevejde.. a nebo ji bude muset obsluhovat hadi žena..) - v tmavém rohu už není pracovna, ale regulérní pokoj- chudák dítě, co ho vyfasuje.. Dům má i spoustu dalsich detailů, které ho degraduji, takže i když do toho nacpete spoustu peněz, pořád to bude slabota.. Abyste pochopil: i když koupite super drahé dveře do celého domu, chodba bude vypadat blbě, protože všechny dveře se otvírají do místností, ale dveře na hajzlik do chodby.. A to jsou přesně ty detaily, ktere se daji odstranit dobrym navrhem a které vás dům tak degraduji..
Odpovědět
@japona technická je sice dál od koupelny, ale zase blíž ke kuchyni, takže to ve výsledku vyjde nastejno.
Odpovědět
U originálu mi vadilo umístění krbu, nevhodně situované video TV, nelíbila se mi technologie kuchyně a doporučil bych ještě jednu koupelnu. Ty další návrhy jsou čím dál tím horší.
Odpovědět
@pepitocz Proč proboha pro 4 lidi 2 koupelny? Co to je za dobu, že v každém domku jsou 2 sprchy, vana a 3 umyvadla pro 4 lidi? To prostě nemůžu počkat, až se někdo osprchuje? Nebo mám snad být ve stresu, že nemůžu jít do koupelně přesně v 18:35 jako každý den?
Odpovědět
@davex a můžeme pokračovat - proč proboha samostatně ložnice a dětský pokoj, to nemůžou lidi normálně spát v kuchyňské sednici jako jejich prabába? Kam ten svět spěje :-D
Odpovědět
@omcamauta tak zrovna tady toto je něco diametrálně odlišného...
Odpovědět
@davex Dvě koupelny zde nejsou nutnost, psal jsem o doporučení. Když jsem byl malý, nebyla na vsi koupelna žádná, všichni se umývali v kuchyni v lavoru. No a dnes je standardní v rodinném domě mít koupelny dvě, alespoň ve vyspělé Evropě...Pokud jdou ráno 4 lidi na osmou, mají se osprchnout, vyčistit zuby a dámy se zkrášlit, tak dvě koupelny zbytečné opravdu nejsou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?