Názor na dispozici

Zdravím, nakreslili jsme si základní dispozici co by se nám zhruba líbilo a rád bych slyšel názor i dalších, zda tam nevidí nějakou zásadní chybu, nebo co by vylepšili. Jedná se o dům na patro se stanovou střechou. Předem děkuji za jakékoli připomínky.
Odpovědět
asi se nenahráli fotky, tak ještě jednou
Odpovědět
Profilova fotka
chyběla by mi šatna. zmenšila bych ty dva gigantické pokoje a dala mezi ně šatnu - nebo někam... skříně tu šatnu prostě nenahradí :( jinak pěkné :) já ještě chtěla světlo na pracovní desku v kuchyni, tak tam mám okno ....to by vám tam ještě taky vyšlo, ale je to věc priorit a vkusu samozřejmě.. jen je fakt super mít denní světlo při práci :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nedaval bych zatocene schodiste. Myslim ze tam mate dost mista na schodiste s mezipodestou, ktere bude urcite pohodlnejsi.
Odpovědět
Profilova fotka
Ložnice je velká, ale nevidím tam moc prostoru, kam umístit šatní skříně. Šatna by mi také chyběla. U levého pokoje bych posunula dveře, aby se za ně po celé délce místnosti dala dát skříň. Koupelna mi vzhledem k velikosti připadá poměrně nevyužitá, připadá mi, že na plochu horního patra by se vměstnaly dvě koupelny i šatnička. Ale přízemí mi připadá naprosto parádní, tam bych jen přidala také to okno nad kuchyňskou linku.
Odpovědět
@filip888 domček je celkom rozumne navrhnutý, nejaké výhrady ale mám: 1. určite dvojramenné schodisko s medzipodestou - zmestí sa tam a budete mať viacej variability na poschodí, kde sa nakoniec zmestí aj šatňa. 2. technická miestnosť v zádverí - ak tam bude práčka - dosť nepraktické chodiť cez špinavú zónu s čistým prádlom. 3. okno nad pracovnou doskou v kuchyni by som rozhodne dal, máme a je to super svetlo navyše. 4. v kúpelni by som francúzsky balkón zrušil - je to zbytočné..
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych zrušila ten balkon v patře úplně - to je totálně nevyužitý prostor, který stejně nikdy využívat nebudete. A dala schodiště s mezipodestou.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina myslím, že ten balkón tam řeší zastřešení toho výklenku na jídelní stůl ve spodním patře. V takovém případě si myslím, že je to celkem dobré řešení. A nemyslím si, že ho nebudou využívat. Minimálně děti jej budou využívat na průchod mezi svými pokoji. Když se ještě otevřou dveře do dětských pokojů, budou mít pěknou dráhu na běhání :-) .
Odpovědět
@filip888 Zvětšila bych zádveří, je opravdu malinkaté :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda jj, jako jo - balkon je strop toho výklenku. Já obecně tyhle výklenky a balkony nemám ráda, snažila bych se to nějak zarovnat. Ale to je spíš můj takový osobní problém s výklenky a balkony :-)
Odpovědět
Díky všem za postřehy, vím že dvouramenné schodiště je dispozičně vhodnější, ale líbí se mi tyhle vzdušné jednoramenné schodiště, nicméně jsem to změnil, protože dvouramenné vychází opravdu lépe Co se týče výklenku, tak je tam jednak pro jídelní stůl a také slouží pro jakési tvarové rozbití domu. Z toho důvodu mi přišlo vhodné ho jako balkon využít, i když balkonové dveře značně omezují dispozici. uvidíme, případně balkon odstraním. V 2. NP jsem navrhl šatny, tak by to mohlo být relativně ok. Viz foto.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?