Názor na dispozici domu 5+kk+G

Dobrý den, změnili by jste něco na dispozici spodního patra? Děkuji za připomínky
Odpovědět
Profilova fotka
Nejsem velkým příznivcem přímého vstupu z garáže do obýváku. Raději bych to řešil zastřešením mezi garážovými vraty a vstupními dveřmi. To umožní projít suchou nohou do domu a přitom se nepouští spaliny z auta do domu. Pokud nechcete používat garáž pro parkování auta, tak výše uvedené neplatí. Postel v ložnici bych nedával čelem k technické místnosti. I pokud byste tam neměli žádné hlučné zařízení, budou ve zdi rozvody vody, které budou slyšet. Televizi máte naproti oknu, takže bez stínění budou vidět odlesky. Úzký průchod mezi stolem a krbem nemusí být komfortní, zvlášť když se bude používat a bude z něj salát teplo.
Odpovědět
Já myslím, že řešení není vůbec špatné. Ale samozřejmě jsem jen laik. Co se týče přechodu garáž - zádveří - podle mě značka ideál, my tedy v našem domku máme mezi garáží a zádveřím ještě technickou, ale v prvním domu to bylo přesně takto a nebylo to na škodu. Člověk přijede, vyjde z auta, vyzuje se ať v garáži nebo pak až zádveří a jde do domu. Co se týče spalin, nemyslím, že to bude až tak horké - my máme garáž, dveře do technické a hned dveře do domu a je to v pohodě. Co bych možná jediné změnila, tak to je samostatné wc, to máme a je to k nezaplacení, když přijde návštěva, tak může jen na wc a nemusí do koupelny (aby byla furt napucovaná :)
Odpovědět
kvůli rozvodům vody a odpadům by mi přišlo praktičtější mít koupelnu místo schodiště, vedle kuchyně, ale nevím, jak by to sedělo k dispozici horního patra. A taky jsem pro oddělenou koupelnu a záchod. V bytě mi to přišlo nepraktické, když jeden si čistil zuby a druhý potřeboval na záchod, teď jsme to oddělili v obou patrech, sice je to trošku dražší řešení, ale praktičtější.
Odpovědět
Děkuji za názory, vchod do garáže takhle ponecháme, u rodičů v domě to máme a ničemu to nevadí. Ložnice dole zatím nebude využívána, budeme ji mít nahoře. Nad tím wc zvlášť jsme už také uvažovali, takže jsme včera zadali projektantovi, ať ho tam někam vmáčkne. Přidáme ještě wc do kotelny. Co se týče malého průchodu mezi stolem a krbem, s tím bojujeme už dlouho, nevíme, jak to jinak vyřešit, nechci totiž stůl posunout do obýváku, byl by moc daleko od kuchyně. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@finley k tomu průchodu, nešlo by třeba zkrátit chodbu (zarovnat ji se schody), misto klasických dveří do obýváku, dát šoupačky, a krb presunout treba do pravého spodního rohu?
Odpovědět
Já bych místo ložnice udělala kuchyň (nákupy by se nemusely tak daleko nosit), a místio kuchyně ložnici, lehce protáhla chodbu,tím by se dalo udělat i samostatné wc v místě kde je teď vstup do kuchyně/obýváku. Ale zase nevím jak máte orientovaný dům, protože na tom také záleží. Jinak původní verze o.k.- pouze se mi nelíbí dveře v chodbě, že nejsou proti sobě, působí to na mě chaoticky - ale možná to je kvůli eventuální vestavěné skříni x otvírání dveří v koupelně.
Odpovědět
@finley Já bych: zvětšila obývák na úkor ložnice, zmenšila koupelnu a zvětšila zádveří ať to není taková nudle, a ten vstup do jídelny zarovnala se schody.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?