Názor na dispozici projektu bungalovu

Chtěl bych vás poprosit o názor na projekt RD- bungalovu. Příjezd k domu bude od SZ, komunikace vede rovnoběžně s dlouhou stranou domu, z pokojů je výstup do poměrně velké zahrady. V půdorysech už jsou některé změny oproti původnímu návrhu. Teď řešíme, jestli je lepší hostovský pokoj podle varianty 1, nebo 2, co myslíte vy? díky za názory
Odpovědět
@31712 Ještě jsem zapomněl, že vstup do technické byl původně ze zádveří, ale to nám přišlo že dveře zbytečně ubírají místo třeba na botník. A vzhledem k tomu, že plánujeme na vytápění nejspíš čerpadlo, tak by technická mohla fungovat částečně jako spíž.
Odpovědět
Osobně bych řekl, že ta dispozice hostinského pokoje záleží mnohem víc na okolí domu. na v1 máš auto, na v2 ne, otázka zní, kde bude to auto :) Ale nejvíc me zaujalo vstup do technické místnosti z kuchyně. Opravdu? Nebylo by lepší z chodby?
Odpovědět
@atilius pozemek má na šířku 30m, navíc musíme mít odstup od komunikace 13m, to auto se někam vejde :) plánujeme nějaké lehké kryté stání.. ad vstup: psal jsem výše, přijde mi, že by se pak do zádveří nic moc nevešlo.
Odpovědět
ta technická mě taky trochu zarazila, to mi nepřijde praktické, ale jeslti to chcete využít jaké spíš, tak asi jo...a opravdu budete mít ložnici menší než pokoj pro hosty, nebylo by lepší to prohodit? prece jen by měla návštěva lepší soukromí mimo obývací pokoj a kuchyň, kde bývá největší hluk a soustřeďuje se tam celá rodina - podle mého.
Odpovědět
@rikaroni V hostovském pokoji počítáme i s pracovním stolem pro nás, když je potřeba něco dělat v klidu. Navíc v ložnici už nebude moc skříní, s chodbou ke koupelně počítáme jako se šatnou. Prohození nás taky napadlo, ale přinášelo by to pro nás dost negativ- koupelna přes celý barák a navíc právě ten hluk z provozu kuchyně a obýváku. Já většinou vstávám o hodinu a víc dříve než přítelkyně a takhle bych ji rušil. Naopak, když je někdo na návštěvě, tak se do pokojů rozcházíme společně a ráno se vaří jen kafe a čaj, to takovej ruch není. A pořád je možnost koupit nějaký kvalitní odhlučněný dveře do hostovského pokoje.
Odpovědět
ta technická by mi ani nevadila, záleží co v ní plánujete. Z prádelny bych si nechala výstup na terasu kvůli přímému propojení při věšení prádla. Hostinský pokoj bych také vyměnila za ložnici, aby host případně v pyžamu nemusel chodit přes obývák na záchod. Pokud by byla varianta č. 2, tak bych si u prohozené ložnice udělala menší terásku - to se přímo nabízí :-) .
Odpovědět
@martinam76 my pereme tak jednou za 14 dní a přes zimu stejně sušíme doma, takže přes to léto těch pár vynesení na terasu zvládneme, výměnou je lépe využitelný prostor prádelny. Co k nám jezděj kamarádi, tak ti klidně v pyžámku ráno posnídaj a až pak se jdou převlíct, tak tu sprchu zvládnou :) a dům si děláme primárně pro sebe, takže to budeme mít z ložnice do koupelny přes šatnu, takhle bych měl šatnu přes celý dům.. a pokud půjdeme cestou varianty 2, tak se s přetaženou střechou a terásku určitě počítá..
Odpovědět
nevím jak často míváte návštěvy a jakého druhu, ale koupelna s ložnicí solo mi přijde fakt super vymyšlená, nechtěla bych se jí vzdát, když já bydlím v domě 100 % času a hosté přijedou občas na chvíli .... argument s pyžamem jde i na opak, přece nebudu chodit v pyžamu já do koupelny k hostům má nějaký význam ten výklenek? Já bych to asi udělala na plný obdélník a okna do hostinského pokoje z obou stran, případně si i nachystala překlad na druhé dveře (a normálně vyzdila) aby se dala místnost rozpůlit a nechala zatím tak v celku jako pokoj/pracovnu a on čas ukáže.
Odpovědět
zajímavá dispozice, neřešte kde bude to a to, vše je super, ale pozor na šířku OP jen 3,7m, to je HODNĚ málo, navíc když tam máte komunikační pruh (pokoj hosté/pracovna - KK - chodba), který by měl být alespoň 1,2m a nepředpokládám, že budete nábytek (sedačku atd) štosovat k tak hezkému velkému oknu.
Odpovědět
@31712 pokud vám to tak vyhovuje proč ne :-))))mě jenom přijde přirozenější mít v uvozovkách cizí lidi stranou od centra domu. Ale tak jestli tam budete mít asi hlavně pracovnu, tak proč ne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych dům trošku rozšířil, aby se do šatny vešly na druhou stranu alespoň police na 30-40 cm. Ložnice mi připadá také příliš úzká - postel 200cm + z obou stran alespoň 80cm
Odpovědět
@iveta_89 Vida, ta šířka obýváku nám unikla, asi jsme se spokojili s podlahovou plochou. @radim2015 šatnu jsme rozšířili, ložnice nám přijde dostatečná - postel máme na šířku 160cm a bohatě nám stačí. Tak jsme barák o půl metru rozšířili, myslím, že by nám to mělo stačit, už takhle je to pro dva velký až dost :) ještě jsme při rozšiřování zvětšili prádelnu, víc místa se vždycky hodí :)
Odpovědět
Článek se načítá
A hosté budou používat koupelnu jak? Když tam budou třeba potřebovat naprosto nutně jít v noci? I to se může přihodit. Celkově se mi umístění toho hostinského pokoje nelíbí. Naopak by měl být co nejblíže vstupu, ideálně s vlastní minikoupelnou.
Odpovědět
Tak jsme doma diskutovali o tom hostovském pokoji a napadla nás tahle varianta. Řeší přístup do koupelny a odstínění od obýváku s ložnicí. Ještě přemýšlíme, jestli nedat do hostovského pokoje okno směrem k přístupové cestě. Vede vlastně jenom k našemu baráku a sousedům, takže provoz na nebude velký, slouží hlavně jako vycházková cesta. Navíc dům bude od cesty relativně daleko.
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle je moc dobrá varianta. A nechcete technickou místnost spojit s WC a třeba je od sebe oddělit jen nějakou polopříčkou? Hodně lidí to tu tak má. Ušetřili byste tím i ty dveře z kuchyně.
Odpovědět
@kolobezka1 Máme v plánu tu technickou používat i jako takový pološpajz a hlavně mám na WC rád pocit soukromí a "útulnosti" No prostě mne záchod s polopříčkou děsí :) Ale tu možnost jsme každopádně taky diskutovali.
Odpovědět
Takhle se mi to líbí, pěkné to je. At se vám dobře bydlí!
Odpovědět
@31712 krásně jste to vyřešili ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?