Názor na návrh půdorysu

Profilova fotka
Pěkný večer. Konečně jsem našel nějaký schopný plánovač, i když s omezeními a celý den si v něm hrál. Podle našich představ z jednoho typového projektu, jsem vymyslel toto. Rád bych znal vaše názory, případně rady a tipy těch, kteří už třeba stavěli a tedy bydlí v domě :-) Ve zkratce, dům 12 × 9,6 m (ten v návrhu), zděný (v návrhu jsou obvodové zdi 40 cm, nosné jsem dal 25 cm, příčky 15 cm, jen odhad od oka, nevím, co by tam mělo být nebo bylo dobré, aby tam bylo), obytné podkroví, teplovodní podlahové topení. Nejsou tam znázorněny všechny věci, protože program má omezení na počet objektů ve free verzi. Nicméně v zádveří budou věšáky a velká skříň, v pokoji 3 je postel jen pro ilustraci, kdyby přijela návštěva, bude nafukovačka, v koupelně 2 bude pračka se sušičkou, kuchyně se dodělá (mám návrh v programu o Siko, kdyžtak přidám). Nahoře, tam není skoro nic, ale tam je to asi jasné :-) Okna na východ (E) a západ (O, program dělá nějaký francouz a kompas nemá lokalizovaný ani do angličtiny :-D ) budou střešní, rozměry neodpovídají. Takže děkuji předem za každý tip, návrh, radu, poradu, však to znáte :-) Díky! :-D
Odpovědět
Moc pekny navrh.Celkove se mi moc libi.Satna u kazdeho pokoje je vyborna.Jedine co bych udelala jinak je vchod do spize.Aby se do ni chodilo jako z linky.Takto budou dvere,pokud se nechaji otevrene(coz se u vareni a pri chystani jidla dela casto) zavazet u vstupu do obyvaku a pri vareni se bude obchazet cela kuchyn kvuli 1 veci a za chvilku kvuli dalsi.Jinak moc pekne usporadane.Vyuzite i misto pod schody.👍
Odpovědět
Profilova fotka
Pěkně promyšlený návrh. Souhlasím s @k2mb ohledně dveří do spíže - to bylo to první, co mě napadlo, že bych udělala jinak - vstupem "falešnými" kuchyňskými dvířky. Dále mi přijde, že máte nějak moc oken, spousta z nich strašně malých (pokoje nahoře, 6 oken v obýváku). Jo a nechtěla bych být vašim hostem na nafukovačce! :-D Zvažte malý rozkládací gauč. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@k2mb @a_nulka Děkuji pěkně za pochvalu :-) Samozřejmě případné návštěvy nebudou spát na nafukovačce, ikdyž někdy bych jim to na oplátku také mohl udělat :-D Mám v plánu vymyslet (protože jsem nic takového nenašel) rozkládací dvoulůžku integrované ve skříni, ale ne na výšku, nýbrž na šířku. Šatny u pokojů nahoře nakonec ani nemusí být, pak by pokoj byl větší. To se ještě budeme muset rozhodnout. Dveře z kuchyně do spíže by ve spíži asi zabíraly při otevírání místo a musel bych pravděpodobně dát pryč ještě suchou potravinovou skříň, nebo ji zmenšit. Navíc nechávat otevřený špajz a pouštět do něj teplý vzduch a naopak studený ze špajzu do kuchyně nemám rád :-) Okna, s tím bude asi největší boj. Rozhodně chci nechat posuvně sklopné velké dveře na východ vedle sedačky. V rohu už to jsou jen obyčejná okna, možná by stačilo jen jedno z nich, ale opravdu nevím. V podstatě jsou to 3 v obýváku, jedno v jídelně a 2 v kuchyni, což není nic hrozného :-D V místě, kde teď bydlím, jsou v podstatě také 3 okna jen v obýváku a to ještě širší. Okna nahoře jsou opravdu jen tak, aby tam něco bylo. Zatím jsou pozice i velikosti ve hvězdách. K nim jsem se úplně nedostal :-) Děkuji vám za názory :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@koky999 Zaboha teď nemůžu najít žádnou fotku ilustrující jak jsem to myslela s tou spíží. Dveře by se neotvíraly dovnitř, ale ven. Byly by ve stejném dekoru jako kuchyňská dvířka, prostě takový malý podvod. :-) Potom bych prohodila troubu s tou potravinovou skříní a tu právě nahradila dveřmi.
Odpovědět
Profilova fotka
@a_nulka Aha, asi chápu. V podstatě něco jako vchod skrz skříň, jestli jsem to pochopil dobře. Nicméně prohození skříně a trouby zní jako dobrý nápad :-)
Odpovědět
@koky999 Moc hezke. Pridam fotky toho vstupu do spize :-) . Taky bych ho radeji dala z kuchyne. Jinak bych se zamyslela nad sedackou, prijde mi blizko TV. Delsi rozvody do kuchyne se daji vyresit okruhem pro recirkulaci teple vody. Satny jsou super, neubiraji prostor z pokoju.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak Pěkné :-) Nicméně pod dveřmi je mezera dovnitř? Chci se pokusit opravdu udělat spíž chladnější, než zbytek a tedy i pořádně odizolovat. Ale máte pěknou kuchyni. Mohu se kdyžtak i zeptat, od koho je? Klidně zprávou, děkuji :-) Co se týče TV, tak naopak. Záleží samozřejmě na úhlopříčce. Pokud by tady zadní řada byla cca 2,6 m, tak je doporučená úhlopříčka TV 70" s rozlišením 1080p. S recirkulací už jsem si pohrával. Koupelny jsou udělané co nejblíže a kuchyně... Asi by tam bylo zbytečné te recirkulaci dělat, ale tady rozhodnutý nejsem.
Odpovědět
@koky999 na kuchyni mrknete do alba, je tam i vyrobce, byli jsme maximalne spokojeni. My mame pod dvermi "diru" ale u nas to neni klasicka spiz na skladovani potravin. Nemame tam nizsi teplotu....ale asi nebude problem udelat dvere az k zemi... Sedacka...no jak myslite ;-) , je pravda, ze takto umistene sedacky nemam rada, vadi mi ten uzky prostor za nimi, uzky pruchod k fr. dverim, cast okna zastinene sedackou, sezeni s oknem za hlavou.....ale to je moje uchylka :-D , takze me berte s rezervou. A recirkulace....prave v kuchyni je to fajn, chci si oplachnout ruce, oblibeny nuz...porad neco, voda pustena 5s, porad tepla ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak A máte nějak spočítané, kolik ty recirkulace do kuchyně vyjde? Kolik se ztratí tepla cestou do zdí atd. Na kuchyň jsem právě do alba koukal, kouknu znovu, výrobce jsem přehlédl.
Odpovědět
@koky999 vyrobce je v popisku, je to firma Akrees. Spocitane to nemam :-D, trubky asi par korun-mistou 2 jsou tam 3 a cerpadlo stalo 2800kc. Ztraty tepla nevim, ale kdyz to vezmu pozitivne, tak tim ted v zime v podstate topim :-D . Kdyz jsme u tech zdi. Dobre si rozmyslete tu cihlu 24cm. My napr. Mame hodne rozvodu v obvodovych stenach, proto jsme zvolili 30cm cihlu a i tak jsem kolem toho chodila dost rozpacite. Ale vy asi budete technicky zamereny, tak si to spocitate a ohlidate.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak Koukám, že se mi neuložil upravený obrázek na je tu stará verze. Sedačka má být zrcadlově otočená, aby právě lenoška byla směrem ven a nepřekáželo tam opěradlo. Navíc bude určitě menší, tohle je jen pro náhled. K čerpadlu ještě časový spínač, ať cirkulace neběží přes noc, když spíme a je to :-) Ty příčky ještě někde musím změnit, ale to nechám spíše na někom, pro koho je to denní chléb. Tohle byl je můj náčrt, jak bych to chtěl přibližně mít udělané.
Odpovědět
Profilova fotka
mě tedy trklo hned do očí, že vchod je prakticky vedle terasy? to bych tedy nechtěla. a vstup do spíže určitě preferuji z kuchyně než z obývací části. jinak se mi moc líbí to množství úložných prostor. pokoje obrovské a ještě tam prakticky nemusí být nábytek, protože mají velkou šatnu. to mohu jen závidět :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@koky999 s tou cirkulací teplé souhlasím s bamak. také ji máme. nechtěli jsme mít puštěnou vodu půl hodiny a pořád studenou. máme nucený oběh po celém domě. myslím, že ta investice nebyla nic v porovnání s tím komfortem, který přinese ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea V postatě ano. Moc jinak to udělat nejde. Závidět rozhodně zatím není co, a jestli vůbec bude co. Možná budeme muset ještě zmenšovat. Tady je jinak opravená poloha sedačky, jak měla být.
Odpovědět
Profilova fotka
@koky999 a seš si jistý, že budete mít dost místa na židle kolem stolu, aby se tam dalo pohodlně sedat, odbíhat... ;-) zmenšení chápu. nás ani nenapadlo, že by nás to mohlo čekat a ejhle. projekt namalovaný a pak: zmenšit! :-( snad vás to nepotká. každopádně i kdyby jste zmenšovali, tak může být šatna třeba společná mezi těmi pokoji a nebo prostě nebude obdélníková, ale budou dva menší čtverce, aby měl každý pokoj svoji menší. určitě to zatím působí velkoryse a jde kde malinko ubrat, kdyby bylo potřeba
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea Nejsem si jistý. Ale doufám, že když by takto bylo postavené, tak si pak v prostoru už takovéto vybavení přizpůsobíme (vezmene menší stůl, menší pohovku atd.). Zmenšovat návrh by se musel asi jedině z finančních důvodů, což absolutně neumím odhadnout. Ano, možností na zmenšování ještě nějaké jsou, aby to bylo stále komfortní :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@koky999 taky budeme muset asi vybírat menší stůl a pohovku než bychom si přáli :-D jen teda to zmenšení u nás nebylo skrz finance, ale skrz zastavěnost pozemku. myslím, že mít domek o metr větší by v tom materiálu nebylo až tak ruinující :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea Tak to doufám nebude problém. Pozemek cca 1000 m^2, zastavěnost tuším max 30 % a využitelnost 40 %. Nicméně děkuji za všechny připomínky a náměty :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@koky999 tak to se vejdeš. jen ti někdo od fochu překreslí ten tvůj návrh, abych jsi měl teda staticky a jinak správně ty šířky zdí, zateplení a další věci :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea Jo, jenže někdo takový, kdo to kvalitně překreslí a udělá ty odborné věci ještě musí být. První posílala půl roku smlouvu, nakonec špatnou, další nám nabídli, že to udělají za šílený prachy, další čeká děťátko, takže už nic nového nebere... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@koky999 njn, není to lehký, ale to je jen začátek :-N musíte se obrnit spoustou trpělivosti, jestli se fakt chcete do toho pouštět ;-) snad brzy někoho rozumného a volného najdete
Odpovědět
Nečetla jsem všechny příspěvky přede mnou a možná to už tady někdo zmiňoval. Dle mého je nevyužitý prostor v koupleně dole. Koupelnu bych zmenšila a zvětšila technickou místnost. Ono záleží také na tom co tam plánujete.
Odpovědět
Profilova fotka
@jejeku V dolní koupelně bude pračka a sušička, sprchový kout, umyvadlo, topný žebřík a dál nevím. Asi nějaká skříňka. V technické plynový kotel, asi nějaký zásobník teplé vody vedle, no a v budoucnu snad bateriové pole pro solární panely. Možná. Asi bych mohl šoupnout sprchový kout na druhou stranu a udělat tam výklenek z technické místnosti. Tudíž bych tam získal asi necelý metr čtvereční. Jinak ne, pokud si pamatuji, nikdo malou dolní koupelnu nezmínil :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@koky999 Proč chcete pračku a sušičku v koupelně a ne v technické místnosti?
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda Protože technická místnost je pro "špinavá" místnost, s nepořádkem, plno schovanými věcmi atd. :-D Kdežto koupelna je ta čistější a uklizenější místnost. Navíc když se něco pořádně nevypere, nějaký flek a je potřeba to třeba na určitém místě ještě více namočit, přidat nějaký tekutý prášek atd. tak běhat s tím k umyvadlu a zpět se mi moc nelíbí. V bytě jsme měli pračku v koupelně a nijak mi to nevadilo. Navíc zrovna v tomto případě se dá se spodní koupelnou a technickou pořád hrát. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@koky999 Tak on plynový kotel a bojler moc nepořádku nenadělá. Ale uznávám, že nevím co všechno tam budete skladovat. Já si třeba do technické místnosti nechávám udělat i vpusť a umyvadlo a z koupelny bude jen prostup do TM na špinavé prádlo. Výhodu spatřuji hlavně v tom, že pak stačí odhlučnit jednu místnost a klidně může jet pračka nebo sušička i v noci a nebude nikoho rušit.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda V bytě jsme měli ložnici vedle koupelny, kde byla pračka. Občas možná jela i když jsem spal a nijak extra mi to nevadilo. Navíc takhle v rohu domu to nebude asi nikoho rušit. Já bych zase chtěl shoz prádla z horní koupelny do spodní, kde bude ten závěsný pytel (případně otevřené a padat to nějakého koše)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
Ten čas tak hrozně rychle letí. Už je to skoro rok, co jsem sem dával svůj návrh. Nyní skoro finalizujeme přepracování u projektanta. Nějaké rady, názory, kritika? :-) Uvažujeme nad úplným zrušením střešního okna v koupelně. V nich také nejsou zakreslené otopné žebříky. Pohledy nejsou úplně aktuální, ten mám jen z jednoho pohledu – protažená střecha nad vchodem a východem z obýváku.
Odpovědět
Zdravím, nerad prudím, ale nedá mi to ... opravdu se vám ten dům při pohledu z vnějšku líbí? Jedna věc je řešení vnitřního prostoru, ale druhá věc je skloubit to s tím, jak dům vypadá na venek. Teď mám na mysli hlavně rozmístění a velikosti oken ve štítech - vypadá to fakt zvláštně. S architektem jste to počítám nekonzultovali?
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se pridavam s kritikou, z venku je to teda hruza. Uvnitr me sokoval tvar spize a horni chodba, kde steny a dvere nelicuji. Radeji bych sla do typoveho projektu, ktery uz nekdo promyslel.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?