Názor na dispozici patrového RD

Zdravím Vás, rád bych požádal o Vaše názory na dispozici patrového RD. Další info: - dům se sedlovou střechou - vstup a vjezd garáže orientovány na východ - v garáži musí být místo ještě na nějaký ponk a motorku - až zestárneme, ložnici přesuneme do 1.np, do nynější pracovny - 2.NP bude plnohodnotné patro - komunikace z východu, dům pak otevřen z jižní a západní strany do zahrady - spíž bude využívána spíše jako sklad. Počítáme s potravinovou skříní (je mi jasné, že vstup by byl lepší z kuchyně, ale to bych si zas ubral část kuchyňské linky) - okno v kuchyni bude na výšku prostoru mezi spodními a horními skříňkami. - v obýváku ještě počítám s krbem. nejspíše jihozápadní roh, případně prostor mezi okny obýváku a jídelny (zde by vycházel lépe vzhledem k hřebenu střechy) - vzhledem ke vzdálenosti kuchyně od TM předpokládám cirkulaci TV. Nábytek a zařizovací předměty jsou tam zatím jen tak naházeny pro představu měřítka. Prosím o případně rady, tipy a zkušenosti. Díky. ;-)
Odpovědět
Za me asi celkem dobry...jen bych kozna zrusila zub v loznici na ukor satny..ale je o diskutabilni:)
Odpovědět
Je to pěkné a velké, možná bych nějak zkusil prohodit tu technickou se zádveřím (jednodušší vedení + cesta teplé vody)
Odpovědět
@daidalos44 super, prostorné, hezky uspořádané....kam budete dávat sekačku, nářadí...? Pokud do garáže přidala bych dveře do zahrady. Zkusila bych dát jinak okna v koupelnách-ve sprše bude hodně zacákané, nad vanou je špatný přístup-máme to tak a není to nic moc.
Odpovědět
Profilova fotka
Líbí se mi to, trochu mi chybí rozměry. Na velikost domu mi ale wc v patře přijde úzké. Podle dveří odhaduji šířku max 80cm, když tam bude umývátko 30 cm, tak průchod 50cm mi přijde málo.
Odpovědět
Díky za názory. Budu se snažit odpovídat průběžně na všechny rady. misadan Také se mi tam ten ozub nelíbí. Jen se pak bojím, abychom se v šatně otočili. Tohle budeme muset ještě prodiskutovat a zvolit pro nás přijatelnější variantu - menší šatna vs. ozub lisakstavitel to je to - se zádveřím asi nijak nehnu. Původně jsem chtěl TM prohodit s WC, ale to by pak bylo až moc velké a TM vychází zas moc malá. Navíc - asi bude TČ, které schovám na severní stranu, tzn. rozvod by byl pouze skrz garáž (technologii a regály zrcadlově otočím tak, aby technologie byla zavěšena na stěně garáže). Určitě nad umístěním ještě budu přemýšlet, ale zatím to je bez úspěchu, kdyby Vás něco napadlo... :-) bamak s nářadím a sekačkou máte pravdu. Později bude v nějakém domku na zahradě - to ale až časem. Takže dveře by se hodily. Asi je tam umístím. Ještě tedy počítám s umyvadlem do garáže.
Odpovědět
@jakuda Díky. WC v patře má šířku 1000mm. Asi to zkresluje ta délka. To doufám, že bude stačit. Moc se mi ho nechce rozšiřovat na úkor ostatních místností.
Odpovědět
Profilova fotka
@daidalos44 V tom případě je to ok. To stačí.
Odpovědět
@bamak Ještě jsem zapomněl reagovat ohledně těch oken. To díky za připomínku - asi budu muset probrat s manželkou ohledně úklidu :-)
Odpovědět
@daidalos44 Pokud můžu doporučit, tak nejenom ohledně úklidu ;-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@daidalos44 Nejen kvůli uskladnění věcí, ale pokud chcete garáž zároveň využívat jako dílnu, dveře na zahradu dejte určitě. Pak bych ještě zvážil dát dveře do šatny rodičů i z chodby. Takto jak to máte nakreslené tak by ty dveře neomezovaly úložný prostor v šatně a umožnily by do šatny vejít i když v ložnici bude druhý spát. Pračku a sušičku budete mít v TM nebo v komoře v patře? Pokud v TM, kde budete mít koš na prádlo? Přemýšlel jsem jestli by nešel udělat shoz, ale ten by šel asi jen z šatny rodičů, což by dětem nepomohlo a ten koš bude muset tak jako tak někde být.
Odpovědět
@jakuda Dveře do garáže asi opravdu dodělám. Nad dveřmi do šatny z chodby ještě popřemýšlíme, díky za tip. Pračku a sušičku plánujeme zatím určitě nahoře v komoře. Nedělám si iluze, že budeme chodit věšet prádlo ven, když je to se sušičkou tak pohodlné :-) Až se jednou v budoucnu přestěhujeme do přízemí, sučička s pračkou se dá do technické místnosti - přípravu na ně tam udělám. Koš na prádlo nejlépe hned u pračky. V případě, že by to nefungovalo, tak v koupelně...
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se to líbí. Hlavně konečně někdo použil normální schody, ne ty "do zatáčky", na kterých se nedá chodit.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Wow...mě se líbí, moc! Má to hlavu a patu, nic složitého, super! Jediné, co bych já potom ještě řešila - zastřešení terasy:) Miluju terasy, na kterých se dá sedět i když prší:)
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina Tak ono asi hodně dělá rozměr domu. Taky nemám rád lomené schodiště, ale to že zabírá méně prostoru, to je prostě fakt. Ale je pravda že dát lomené schodiště do tak velkého domu (podle velikostí místností to odhaduji tak 10x14m + prostor garáže) by byla hrozná škoda.
Odpovědět
Ja bych se pokusila přidat do horní koupelny ještě jedno wc, vypadá to, ze velký dům bude pro velkou rodinu a při ranní "špičce" by se možná hodil :)
Odpovědět
lucijes Díky, terasu budu řešit asi mimo hlavní stavbu. Nebo spíš u domu bude na západní straně nějaká otevřená s bazénem. Na pozemku si pak postavím nějakou pergolu s letní kuchyní a jezírkem :-D jakuda dobrý odhad - 9,5x13,5m. Celkově se musím vlézt se zastavěnou plochou do 170m2. minedka díky za tip. Děti plánujeme dvě, takže dva záchody musí stačit ;-)
Odpovědět
Nevím kolik vás tam bude bydlet, ale na to kolik je tam ložnic, tak se mi zdá ten jídelní stůl v tom pravém rohu dost "uťáplý". Na to jak je ten dům velký, tak to se mi tam moc nelíbí. Pohrála bych si trošku s tím umístěním nábytku. Já bych si udělala místo na spíž. Pracovna je zbytečně velká, ale zase záleží na čem všem se tam bude pracovat.:)
Odpovědět
Profilova fotka
Moc hezké, dostatek místa na všechno a logicky uspořádané. Nezapomeňte si nechat udělat vývod na pračku pro jistotu i do technické - kdybyste se časem s ložnicí stěhovali dolů, tak ať nemusíte chodit prát do patra. Vanu takto pod okno bych taky nedávala, ale to už tu je připomínkované. Jaké máte rozměry domu (bez garáže)? A budete dělat nějakou půdu, když máte sedlovou střechu a zároveň plnohodnotné druhé patro?
Odpovědět
Profilova fotka
Aha, rozměry už vidím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda to máš pravdu, určitě to tak u menších domů je. Ale já už viděla i projekty poměrně velkých domu, kde se taky použilo, a to už mi přijde škoda, protože je nepohodlné.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych v koupelně prohodila vanu a umyvadla. Když dáte rohovou vanu určitě se to krásně vejde a ještě zbyde nějaké úložné místo (i když s rozměry by se člověk rozhodoval lépe ;) ). Na chodbu doporučuju světlovod, to okénko na schodišti vypadá dost maličké.
Odpovědět
janess Jasný, stůl je tam zatím jen "jako", určitě se tam vejde větší a větší taky bude. Jinak - ložnic moc není - je to opravdu jen pro dva dospělé a dvě děti, ale ze zkušenosti od rodičů vím, že mít pak každý ještě svoji zašívárnu je velké plus. Spíž je pod schody - vím, že to není ideální, nicméně bude využívána pro kompoty atd. Plánujeme potravinovou skříň a nechce se mi narušovat dispozici nějakou další místnůstkou. Co se týká pracovny - nic není nikdy zbytečně velké :-) ale tady je to hlavně z důvodu, že opravdu se jednou třeba přestěhujeme s ložnicí do tohoto prostoru a to už nějaký prostor potřebuje, zvlášť, když nebude šatna. moncia Díky. Jak jsem psal již výše, s přípravou pro pračku a sušičku v TM počítám - přesně z důvodu jak píšete. Polohu vany ještě promyslím.. Půda bude přístupná půdními schody. I když - nad obytnou částí asi bude sloužit maximálně pro rozvod technologie. Více chci využít prostor nad garáží, kam zvažuji udělat i pevné strmé schody. tulda27 S umyvadly pod oknem zas může být problém se zrcadlem. Navíc - víc se nám líbí vana klasického tvaru - i když uvažujeme alespoň s rozměrem 200x90cm. Světlo na chodbě také řeším a rozhoduji se právě mezi světlovody a dveřmi, které máme nyní v bytě - je v nich téměř na celou výšku úzký pruh mléčného skla. Je to super, protože i když to máme v koupelně a na wc, je přes to vidět maximálně, že je rozsvíceno. Samozřejmě bych to použil právě u koupelny, wc a komory - u pokojů chci plné dveře. Teď se jen rozhodnout, jestli nám to světlo bude stačit.
Odpovědět
Profilova fotka
@daidalos44 kamarádka to tak má (umyvadla 2 vedle sebe proti dveřím, zrcadlo podél celé stěny) a v pohodě. Přijde mi to takové účelnější - ráno vlítnu umyju se s výhledem ven a zase vyletím, a když chci pohodu ve vaně jsou hezky schovaná a mám přitom rozhled na celou koupelnu :). My jsme světlovod nakonec zrušili tak uvidíme, ale máme daleko větší okno na schodišti a také plánuju troje dveře prosklít. Tak uvidíme jestli budeme i svítit :). Takhle bez kót mi přijde, že se tam ta vana v pohodě vejde i tak jak ji máte v půdorysu namalovanou. Možná by to změnilo rozměr toho sprchového koutu, ale vešlo by se nádherně oboje :). Ale na to máte zatím čas si to promyslet.
Odpovědět
Dobry, akorat kdyz to ma sedlovou strechu, tak si pohlidejte vysku v podkrovni koupelne nad vanou a sprchou. Jsou u okapni hrany a takhle bez rezu tezko rict
Odpovědět
@jimm Díky - jak píšu v úvodu, 2.NP bude bude mít rovné stropy.
Odpovědět
Profilova fotka
@daidalos44 máte to pěkné, mě se to moc líbí :-). Umyvadla bych naproti oknu určitě nedělala, jak Vám tady někdo radil, myslím, že každý to zná, že když se umývá, nebo si čistí zuby, kouká na sebe do zrcadla a né z okna :-D
Odpovědět
@daidalos44 OK, chytil jsem se hned prvniho bodu se sedlovou strechou. V tom pripade nemam vecny pripominky a pokud to vam vyhovuje, tak neni co resit
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?