Názor na projekt bungalovu

Profilova fotka
Prosim o nazor na nas projekt. Za me je to dokonale, ale hodil by se nezaujaty pohled :) diky.
Odpovědět
1
2
@lessika no ja bych s tou dokonalosti brzdil :-) Ta chodba kolem zachodu je silena - 110cm je opravdu hodne malo. navic naproti vstupu do baraku. zkuste si udelat nanecisto chodbu 110cm a mejte to jako hlavni krizovatku v byte / baraku. A to ani nemluvim o tom, jak tam kolem toho chcete napr. stehovat rozmernejsi veci. Vsechny ostatni pokoje jsou celkem slusne a pak date doprostred baraku takovou silenost. Kuchyn s ostruvkem vypada sice moderne, ale bude tam neskutecne malo ulozneho prostoru. Vybodl bych se na ostruvek a udelal klasicke U. Spiz zrusit (milovnici spizi me ukamenuji :-) ) a misto ni nejak zakomponovat to druhe WC z chodby - treba prohodit zadveri se spizi a misto spize to WC. Proc je ta garaz mensi nez zbytek baraku? Uplne zbytecne dva rohy navic. A technicka mistnost bude kde? Omlouvam se, pokud to vyzniva az prilis kriticky, ale chtela jsi nezaujaty pohled... :-) Abych teda jen nekritizoval - ostatni pokoje vypadaji celkem v pohode :)
Odpovědět
Chybí m technická... To je u nás místostarosta,bez které si to nedovedu představit.
Odpovědět
Dokonale to není, ale v této zastavěné ploše musí být vždycky nějaký kompromis.. nevím, jak je orientovan pozemek, ale kuchyně je na zapad, pokoje na východ (ja bych to udělal naopak..) ta chodbicka u Wc je opravdu šílená - musíte tam dát semafor.. ja osobně bych zúžil obyvak, klidne na 4,5, pak bych nemusel mít jeden pokoj 2,5 - to je vážně málo..úplně chybí Tm, jestli ji plánujete u garáže, tak budete cekat na teplou vodu, tak 15minut..
Odpovědět
šla jsem schválně ihned změřit naši chodbu(předsín) - v bungalovu 5+kk a máme ji širokou 95 cm.Bydlíme již 13 let, několik let ve 4,nyní už jen 2, občas přijedou všichni mladoši na celý víkend,takže je nás tu 6 a potřeba semaforu nikdy nenastala. Z této předsíně vedou dveře do wc, pak do koupelny,na konci do komory a naproti wc a koupelně je vstup do dvou děcáků. Náš dům se hodně lidem líbí,z venku nevypadá nijak velký,ale jak přijdou dovnitř,nestačí se divit,jak "kompaktní" domeček"(jejich prohášení) prý máme. A ano, nechtěli jsme za nic na světě obr chodby,které se nacházejí zvláště ve starších rd, takový jeden taky vlastníme a je to opriúz a zbytečně nákladné na vytápění. A nevím,co velkého chcete stěhovat,že by to neprošlo 90kama futrama.
Odpovědět
@catle stěhování bych neresil, sedacku tam dostanu oknem, když bude potřeba.. pokud Vám to tak vyhovuje ok, asi nemáte takový životní styl, aby se dva lidé potkali na chodbě, protože 95cm vedle sebe dva neprojdou, leda byste mela chodbu víceúrovňovou. Ja mám v bytě 120 a když nesu tašky v obou rukou mám to tak tak a rohy mám potukane pořád.. navíc tady se do te chodby ještě otvírají dveře...
Odpovědět
Profilova fotka
@jaroslav1987 Dovolim si oponovat...i na opravdu malem prostoru se da vyresit dispozice funkcne a logicky, tady to bohuzel pokulhava dost hodne. Cele je to nekoncepcni a nesmyslne. ty pokoje i jednotlive technicke zazemi pusobi dojmem, ze to tam proste upadlo a nikdo neresil delku rozvodu apod. @lessika doporucila bych to jeste znova promyslet, idealne uplne od zacatku
Odpovědět
@carpatia souhlasím s tím, že se dá vyřešit dispozice funkčně a logicky, ale vždycky bude potřeba udělat nějaký kompromis, který např. té dané osobě nevadí, ale pro jiného by byl překážkou (wc s koupelnou, zkosene vstupy do pokojů, absence šatny, úzká chodba atd..) dá se s tím žít, ale je to určitý kompromis..
Odpovědět
@jaroslav1987 Jak tu už někdo psal,je to celé o tom,jak máš celý barák koncepčně vymyšlený - když špatně,a musíš tahat tašky přes celou chodbu... my s taškama vůbec nechodíme přes předsín,ta je jenom pro ty pokoje,co jsem jmenovala,obývák s kuchyni je úplně jiným směrem. ;-) A stává se málokdy,že se ve stejný okamžik potkáme ve stejném místě s někým dalším v předsíni,co tam taky furt pohledávat,když máme pohodlné pokoje,terasu,zahradu,... A když se potkáme,tak se mineme úplně v pohodě,ani jeden ani druhý nemusí poušštět toho druhého :-)
Odpovědět
@catle no ja mám zatím postavený nový byt a tady ta chodba být musela, každopádně ke úplně jedno jestli jdu chodbou metr nebo pět, ja mám chodbu 2,5m a jak říkám ten 1,2m je na hraně. Jestli na 95cm nemusíte uhybat, když jde nekdo proti Vám, tak se nemáme o čem bavit, protože je diskuze bezpředmětná, to je jako kdybych řekl, že mi svítí cele odpoledne slunko do baráku ze severu..
Odpovědět
@lessika Pokud je pro vas dokonaly, tak neni co resit. Kazdy vam da radu podle toho, jak by to vyhovovalo jemu, ale tyto rady jsou uzitecne jen omezene. Nepisete kolik vas je, jestli mate deti male, nebo uz nactilete, jaky je vas zivotni styl.....za me rozhodne chybi technicka-kde bude boiler, kotel, smetak, vysavac...? Kuchyne-velmi spatne vyuzity celkem velky prostor, ale treba nevarite. Drez v ostruvku a honed vedle varna deska neni prakticke reseni. Jeden pokoj na sever-bude tmavy, studeny, neutulny. Koupelna honed vedle-hluk ze sprchy, WC. Posuvne dvere do obyvaku 80cm-nevim, jestli si to uvedomujete, ale dvere do pouzdra se nedaji zasunout cele, zustavaji CCA 13cm vysunute-me to celkem neprijemne prekvapilo, ale my mame 100cm. Tak bych mohla pokracovat, ale celkem zbytecne, navstivte par znamych, prohlednete si jejich do my, poptejte se co by zmenili.
Odpovědět
@bamak nám se zasouvají do pouzdra celé
Odpovědět
Profilova fotka
@martinam76 A jak se pak otvírají, když jsou celé zasunuté v pouzdře? Alespoň kousek musí přečnívat, ne?
Odpovědět
Článek se načítá
@jakuda jsi me predbehl :-) .
Odpovědět
@jakuda foto z mobilu
Odpovědět
Profilova fotka
@lessika Projekt bych trochu předělal. Samostatné wc bych asi zrušil a místo něj bych raději zvětšil chodbu, je tam dost málo místa. Nejsem moc fanda ostrůvků, takže já bych ho zrušil a udělal více úložného prostoru v kuchyni. já má skříňky až do stropu.
Odpovědět
@martinam76 zajimave reseni:-) ...u nas by to neslo-mame celosklenene, ale evidentne jdou vymyslet i celozasouvaci.
Odpovědět
@jaroslav1987v bytě chodbu 2,5 m chápu - můžete tam mít i vestavné skříně a taky byt si neprojektuješ ty sám, u domečku jsme si to mohli ovlivnovat my sami.
Odpovědět
@bamak "Jeden pokoj na sever-bude tmavy, studeny, neutulny" - není pravda, ten sám omyl jako se zasouvacími dveřmi! Jeden děcák máme taky na sever a pohoda, 12 m2, přiměřeně velké okno,topení a ve všech ročních obdobích je tam prima,světlo,dokonce i teplo a jeden významný bonus navíc - v létě tento pokoj je nejpříjemnější ze všech místností!!
Odpovědět
@catle pletete se vy, hlavne v tom, ze pokud ma nekdo jiny nazor nez vy, tak je spatny. Ja mam rada slunce, svetlo, plameny v krbu, drevo v interieru....Verte nebo ne i my mame mistnosti na sever, takze vim kolik je tam svetla a jak se tam citim. Vy preferujete neco jineho, je to vas zivot a dum a vase volba.
Odpovědět
@catle A cela rodina nejvice miluje nasi 150cm sirokou 7m dlouhou chodbu, kde se deti vyradi a my mame spoustu mista na fotky a obrazky. :-D.
Odpovědět
@catle No byt jsem si také projektoval sám, ale omezen jsem byl.. vestavné skříně tam mám a jsou jen 50cm hluboké, právě proto, aby chodba byla alespoň 120cm. Vy jste si mohla navrhnout sama a udělala si 95cm...
Odpovědět
@bamak to chce klid catle má chodbu o šířce 95cm a tančí tam valčík:-D, takže má i severní pokoj prosluněný..
Odpovědět
@jaroslav1987 přesně tak Jaroslave,kdo umí tančit,nutně k tomu nepotřebuje megasály a taky díky tomu jsme nikdy nemuseli platit nesmyslně velkou hypo a vytápět hangáry a prouklízet se životem :-D
Odpovědět
@bamak Já se nepletu, naopak moc dobře vím,o čem píšu a je to můj názor podložený praxí a už vůbec neznamená,když vy máte jiný názor,že já se pletu :-p
Odpovědět
@catle 150cm chodba se uklízí určitě lépe nez 95cm, kolik asi tak může stát 1m2 chodby navíc? jak ve vytápění, tak na vystavbu. Ja jsem také zastáncem malých domů, ale to neznamená, že budu mít v chodbě semafor..
Odpovědět
Za me: pokojik na sever jsme meli u rodicu - malicka mistnost, male okno. Svetlo opravdu nic moc, asi bych se snazila tohle nejak upravit, ale nevidim v tom vylozene tragedii. Ta chodba mi prijde ale opravdu nepovedena, pocitove bych nechtela otevrit dvere z predsine a hned koukat do zdi potazmo do dveri na wc. Pro me je to dost stisnena predstava. Nejde ani tak o to, ze je to 110cm, ale o to, kde tech 110 cm presne je. Samotna predsin ma cloveka privitat v dome. My stavime feng shui dum, na predsini si davame velice zalezet. Dokonce by nemely byt ani dvere primo vchodovym, ale to uz je opravdu o feng shui. Spiz - ackoli je to asi super vec, ale v tomto pripade bych ji zrusila, staci potravinova skrin a dobre sestavena kuchyne (ostruvek bych zde taky zrusila) a usetri se velice moc mista a cely prostor bude pusobit otevreneji. Nas dum ma uzitnych 280m2 a spiz nemame, protoze jsme radsi chteli prostor prave v predsini. 8-) Verim, ze se rodina velice casto vraci spolecne z vyletu/prace/skoly a nechci stat opravdu frontu pred vchodem. Jinak my mame dum do L, polovina L je na patro, a to je nase soukroma cast s loznicemi - 4 loznice, wc, koupelna a TM - 120cm sirka chodby, tam mi tech 120cm vubec nevadi. Technicka mistnost urcite chybi.
Odpovědět
kterej ten pokoj že je na sever? máme v bytě 2 pokoje tímto směrem a v létě je tu od cca 16hod slunce, řeší se tady pěkný blbosti, ale aspoň se nenudíte :-D
Odpovědět
@iveta_89 pravdu díš! A navíc pokoje např. na jižní či záp.stranu musí být v létě či nyní už v květnu zatemněny roletama,aby se tam vůbec dalo existovat :-D To je panečku potom světla,což?!
Odpovědět
@catle ,Mozna byste si mela precist 2x to, na co odpovidate....pak by to treba davalo smysl.
Odpovědět
@bamak nebylo třeba nic vymýšlet, já myslím, že je to standard ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?