Názor na projekt bungalovu 4+kk

Ahoj, mohli byste mi napsat připomínky k projektu přízemního bungalovu 4kk, zastavěná plocha 114 m2, užitná plocha 90 m2. Dekuji Pavel
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, nezlob se prosím, ale moc se mi nelíbí ty ukosené vchody do pokojíků...a také se mi nějak nelíbí společné WC s TM. A možná by to chtělo chodbu místo 1200 udělat alespoň 1500. Ale jinak pěkné. Právě budeme řešit něco hodně podobného. :-D
Odpovědět
rozšířila bych to z 8300 o cca 200 nebo 450 (na modul, kterej tam teď stejně není) zrušila tu šikminu, do pokojů vstup nahoru a dolů, v pokojích šatní skříň do niky z čeho jsou příčky? bude tam hluk koupelna x ložnice, ložnice x ložnice, heluz 11,5 aku se kotuje na 150 dispozice koupelny, wc vedle umyvadla... to rozmyslete jednoduchy, bude to levný, osobně jsem zastáncem když už se staví barák, tak má mít přidanou hodnotu v prostoru a nešla bych pro 4 člennou rodinu pod 120m2 (2 koupelny, pracovna, extra komora)
Odpovědět
Souhlasím s výše uvedeným příspěvkem - WC v technické místnosti (jediné takové místnosti) není ideální, ale pořád lepší mít 2 než 1. :-) Jinak se mi vše ostatní zdá rozumné - velikosti místností, sprcha i vana, já bych ještě zvážila nějak spíž, vchod z kuchyně, za tu jsem moc ráda. ;-)
Odpovědět
Děkuji za názory. V domě bude bydlet 3-4 člená rodina, zatím sme jen 2 :-) Ano příčky mají správně být 11,5 od Heluzu. O silnejsich příčkách kolem koupelny a ložnice budu s projektantem ještě diskutovat. Druhé WC sme prostě chtěli a jinou možnost než do TM nemáme. Máte pravdu že wc a umyvadlo vedle sebe v koupelně není ideální, vyřeším to příčkou. Jsme limitováni rozpočtem ale i tak se ještē s projektantem domluvím o zvětšení domu. Spíž sme zrušili na úkor větší TM. Byli sme se s přítelkyní podívat v téměř totožném typovém domě a vše se zdálo super.
Odpovědět
@ph85 Mame velmi podobny dum, po pul roce bydleni bych nezmenila prakticky nic :-) . Mame i druhe WC v technicke a nevadi nam to. Pokud muzu radit. Nechte si uz ted rozmistit nabytek, abyste mohli doladit dvere a okna, skrine... Osobne bych posunula v technicke cca 30-40cm v technicke od steny, aby se tam vesly nejake police. WC pod okno, umyvadlo posunout. Taky bych prehazela koupelnu. Chybi tam zebrik, snazila bych se nacpat dvojumyvadlo. My mame vanu pod oknem a vedle sprchu-neni to ideal, ale setri to misto. Kuchyni urcite udelat do U. Takto tam mate dost malo ulozneho mista. Co se tyka hluku z koupelny....Mame pricku z akucihel, predsazenou stenu odizolovanou vatou a jsem moc rada-v loznici vedle je slyset jen lehky sum, ktery nas nebudi....jsou i jine reseni, Jen na to musite myslet.
Odpovědět
Profilova fotka
@ph85 Jiste, ze mate jinou moznost nez wc do TM, s kvalitnim projektem ovsem..Kdyz se chce, i na malem prostoru se da vymyslet funkcni a prakticka dispozice.
Odpovědět
Profilova fotka
Zkoušeli jste si rozmístit do obýváku s kuchyní nábytek? Nějak nevím, jak bych tam dala jídelní stůl a sedačku... WC v technické, pokud je myšleno jako WC i pro hosty, mi přijde nevhodné. Nemí to celkově špatné, ale možná by chtělo ještě trochu na tom zapracovat ;-)
Odpovědět
Takhle vypadá original projekt podle kterého se inspirujeme, zruseny krb a spiž. Nábytek tak jak ho vidíte. Nic složitého. :-)
Odpovědět
@ph85 V tom se prave pletete....je to slozite...ono bydlet se da prakticky v cemkoliv, ale cim mensi dum, tim vice se nad nim musi premyslet, aby byl dobre vyuzity. Abyste pak nechodili a nerikali....je, kdybysme tady posunuli okno/dvere/pricku....tak jsme mohli mit dve umyvadla, skrin navic.... ;-)
Odpovědět
@ph85 ahoj. stavime, resp mame temer dostaveno neco podobneho. za me bych oddelil WC od technicke mistnosti (mit samostatne WC je podle me naprosty zaklad). a v tech rohovych pokojich bych pridal druhe okno na tu kratsi zed - mame to tak a ty pokoje jsou neuveritelne prosvetlene. Jasne, pribude trochu problemu s rozmistenim nabytku, ale za to prirozene svetlo to stoji. u tech pokoju si jeste dobre promyslete, kam date skrine a jak velke je chcete mit. my budeme mit skrin v miste te nakreslene detske postele a tam nam zbyvalo 235cm na skrin. no a ty potvory skrine v obchodech maji vetsinou tak 250cm na sirku, takze jsme museli brat trochu mensi, nez jsme puvodne chteli. a jeste dodatek - u mensich pokoju (wc, koupelna, technicka) se snazit dat maximum dveri otviranych ven. otviranim dovnitr si zbytecne dost zmensujete prostor...
Odpovědět
@ph85 a jeste mala poznamka - kdybych to stavel znovu, to zkoseni u tech pokoju uz nedelam, ale dam dvere do roviny s chodbou a tim vznikne v obou pokojich pekne misto na vestavnou skrin...
Odpovědět
@ph85 zrušením spíze jste nic nezískal. Do tm, tak jak ji máte nyní nedáte o moc víc vecí než je původní stav a jeyte jste prisel o spiz.. proto bych ji nerusila. Určitě bych zlikvidovala sikminy u pokoju, tohle je děs (možná bude nutné zvětšit mírně rozměr domu, aby vyšly plochy pokoju >12m2). Jinak je domek povedený, přestože je maličký:-)
Odpovědět
Článek se načítá
@japona. Ja bych spis na ukor te TM dal samostatne WC, ale chapu, ze nekdo voli spiz :-) Muzu se ale zeptat, proc by ty pokoje mely mit vice nez 12m2? Chapu, ze to je doporuceni podle norem z duvodu dostatku vzduchu pro 2 lidi, ale nemyslim si, ze by kvuli toho musel zvetsovat dum. My mame 3 pokoje - jeden neco pres 13m2 a dalsi dva kousek pod 12 a nebyl s tim nikde problem..
Odpovědět
Profilova fotka
Máme podobný bungalov, za mě to zkosení je na h*vno, ale už jsme to tak koupili, v jiném bungalovu stavěném podle stejného projektu to stavitel už udělal tak, že jsou vchody rovné o to menší pokoje, ale mezi pokoji je šatna. Což by za mě bylo lepší využití prostoru. V ložnici to nevadí, tam jsme hluchý prostor vyplnili velkou skříní, ale u syna, tam je skřín a vychází tam po otevření dveří hluchý rohový prostor a ještě vlastně bouchá dveřmi přímo do té skříně.
Odpovědět
Po dohodě s projektantem rozšíříme dům na 8500. Vnitřní příčky okolo ložnice a koupelny budou 115 aku od Heluzu ( mají lepší akustiku) Zkosení mezi pokojema necháme kvůli více variantam uspořádání pokoje. TM : V projektu se spíží je vidět že v TM není moc prostoru pro bojler elektrokotel pračku. Věci ze spize se dají dát kamkoliv ale pračka a bojler ne. Otvírání dveří v TM necháme, musely by se otočit další2, zádveří/chodba chodba/ obývací p.
Odpovědět
@mirekb máte pravdu zvětšovat dům neni treba:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ph85 No, nemyslela jsem kouknout na obrazek, ale realne si to nakreslit... 😉
Odpovědět
@ph85 zkoseni mezi pokoji Vám praveze znemožní pokoj rozumně uspořádat, rozhodně to nepřidá více možností, ke stěně, kde je zkoseni nemůžete nic postavit (bude to vypadat blbě)..
Odpovědět
byl jsem na HP90 kouknout a mám nějaké video, pokud máte zájem můžu to hodit na YT..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
@sejny Dobry den, mate prosím jeste to video? Je mozne se na nej na youtube podivat?dekuji
Odpovědět
Je to spíš byt než rodinný dům, ale chápu to, že každý staví podle svých možností. Dispozice je úsporná, dala by se ještě malinko vylepšit. Hlavně, prosím, nedávej vanu pod okno, dvě umyvadla se vejdou. Ani kuchyni do U nedělej. Dřez pod oknem - to je taková místní specialita. Při těchto rozměrech vám nic pozitivního nepřinese. Udělal bych ji do II, v tom případě by se mohla zúžit na cca 2350 mm (2x600+1100 ulička). Tech. místnost by se zvětšila o cca 300 mm. Všiml jsem si vlezu na půdu - pokud chceš trochu experimentovat, vyztužte část příček v chodbě a elektrokotel s bojlerem umístěte do malé místnůstky na půdě (předpokládám, že krov je ze sbíjených vazníků). Pod kotlem a bojlerem se instaluje plastová vanička s odpadem do kanalizace, kdyby náhodou...Při tomto řešení se uvolní ve zvětšené TM místo, které umožní vyřešit i samostatné WC nebo i rozšířit zádveří.
Odpovědět
Profilova fotka
@pepitocz Dobrý den, jen pro info, proč je vana pod oknem a dřez pod oknem špatně? Už jsem to v různýc domech viděl. Jaké jsou nevýhody?
Odpovědět
@molanmolab Musite vlezt do vany, abyste otevrel okno. A drez pod oknem si dava ten, kdo rad myje okna. Caka to, potrebujete bud sklopnou baterii, nebo okno otevirate pouze na ventilacku. Za me je to prezitek z dob, kdy lide nemeli mycku a travili dlouhy cas mytim nadobi ve drezu, tak se u toho alespon mohli kochat pohledem na ruch venku. Jinak bych teda radeji z okna koukala treba pri krajeni, nebo pri michani smesi na peceni.
Odpovědět
@molanmolab U každého okna je do vzdálenosti zhruba 50-60 centimetrů chladnější mikroklima, to znamená nižší rosný bod, než jinde v místnosti a okno je tak náchylnější k pocení (respektive nad vanou se bude potit) Ten dřez pod oknem moc hezky popsala @puhelin :-D . Už jsem tu na více místech psal, že je lepší, když pod oknem není vůbec nic, okno je přístupně a vyhnu se i nepraktickým rohovým skříňkám.
Odpovědět
@pepitocz no ja vam nevim. mame velmi podobny barak, oboji 'spatne' (vanu pod oknem i drez z vetsi casti u okna) a zadny vyrazny problem neregistruju :) foto v galerii.
Odpovědět
@mirekb Jak otevirate okno v koupelne a za drezem?
Odpovědět
@puhelin no normalne, postavim se vedle vany, sahnu a otevru :) a totez manzelka (oba mame 170 / 175 cm, takze nejsme zadne hory :-) ). A za drezem - umyslne mame baterii trochu bokem, takze okno jde v pohode otevrit - tady se to muselo trochu pohlidat u stavby, aby to vyslo :)
Odpovědět
Je to pěknej úspornej bungalov. Schválně jsem si přečetl všechny komentáře, protože mě zajímalo, co by na tomhle komu mohlo vadit.. Je na tom vidět, že jste limitováni cenou což je v pořádku. Osobně bych fakt zapřemýšlel jen nad dřezem do rohu (jsou myčky, dřez je prostě něco, co v té kuchyni nepotřebujete mít u okna. Volná pracovní plocha pod tím oknem si myslím, že Vám přijde mnohem víc vhod. No a vana pod oknem je otázka... Pravda je to s tím otevíráním,na druhou stranu... Vadit to nemusí. A jako samostatné wc nebo v technické místnosti, to Vám tady rozporují lidi jen abychom si měli o čem psát. Z toho bych si hlavu fakt nedělal. Máte aspoň rozum, že tady nevymýšlíte nějaké psychoobrazce půdorysu s padesáti rohy tak, jak v některých ostatních tématech... vždycky si říkám, že ideální tvar bungalovu už samozřejmě někdo dávno vymyslel a je to obdélník nebo Lkko, tak nechápu ty tendence z toho dělat 20ti úhelník:)) Ať proběhne stavba v klidu a užívejte domova.
Odpovědět
@yaka vice mene souhlas, krome toho samostatneho WC :) Co muzu tak vysledovat, tak VSECHNY navstevy co jsme meli, tak vzdycky jdou na samostatne WC, kdyz maji na vyber. A ze by pri tom sli to technicke, kde tak trochu byva bordel (aspon u nas), neni uplne idealni :) Ale je to vsechno o kompromisech v techto bungalovech. Jasne, kazdy by chtel trochu vice prostoru, ale proste rozpocty nejsou nafukovaci.
Odpovědět
Máme dispozičně téměř stejný bungalov, zastavěná plocha 132 m2. Máme i ten zkosený vchod do pokojíčků, nechávali jsme si takto upravit projekt poté,co jsme to viděli v reálu v ukázkovém domě. Naprosto nám to vyhovuje,jsme s tím moc spokojeni a dali bychom to tak zas. O spojení technické místnosti s WC jsme také uvažovali. Nakonec jsme nechali oddělené a jsem ráda. Souhlasím s @mirekb, všechny návštěvy chodí na samostatné WC. Jinak jsme s tímto rozvržením moc spokojeni.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?