Názor na projekt bungalovu 4kk s garáží

Chtěla bych Vás poprosit o názor na náš projekt - rozložení, velikosti místností atd. Přemýšlíme, že dětské pokoje, ložnici a koupelnu malinko zmenšíme. Dětské pokoje mají nyní 16 m2. Děkuji za Vaše názory a připomínky
Odpovědět
Nejsem v tom až tak zběhlá, ale pár věcí mě praštilo do očí - kuchyně není od chodby nijak oddělená? Proč je v kuchyni tolik oken? Umístění sporáku vůči dřezu mi přijde hodně nepraktické. koupelna daleko od WC a kuchyně - zbytečně roztahané rozvody vody. 16 m pokoje bych osobně nezvětšovala, děti nebude bavit to uklízet :-D Obývák se mi zdá menší, než ložnice a i než kuchyně, ale třeba je to záměr, nevím. Chodba k pokojíčkům a koupeně mi přijde moc úzká.
Odpovědět
@maroussia děkuji za názor. Okna určitě ještě vymyslíme jinak, tohle je jen prvotní nástřel. To stejné rozložení komponentů v kuchyni. Pokoje 16m2 se nám právě zdají velké, takže bychom zmenšili a to stejné ložnici, tím pádem by se zvětšil obývák. Oddělení kuchyně od chodby zvážíme. Moc děkuji
Odpovědět
@lindaaa10 jak máte svět. strany?
Odpovědět
tiez mam vyhrady voci tej chodbe, naopak zvacsil by som urcite technicku miestnost. To si clovek ani nedokaze predstavit co vsetko tam bude chciet neskor dat :D V kuchyni som si vsimol baroveho pultu, my sme tiez uvazovali, nakoniec nedame. Pytali sme sa znamych co to maju a vacsina lutuje, ze si to dali urobit a malokto to realne vyuziva.
Odpovědět
Koupelna je na severní straně,pokoj 2 na východ.
Odpovědět
@lindaaa10 WC u zádveří je nepraktické. Návštěva tak půjde přes špinavou zónu. Kuchyň jinak poskládanou, takhle je to nějak stísneny. Hlavně sporák a dřez. A volila bych dveře. Přeci jen pachy a hluk se bude šířit po celým baráku. jinak vchod do ložnice bych si dala naproti koupelny. Ale je to jen můj názor, hlavně jde o vaší představu;)
Odpovědět
asi v pohodě, pokud to bude vyhovovat vám..:)
Odpovědět
Profilova fotka
Musím jen přitakat tomu, co tu už bylo zmíněno. Technická je mini. Sepište si, co vše tam budete mít. Technickou a WC bych přehodila i za cenu, že WC bude bez okna, vchod ze zádveří je na prd. Na zádveří se mi nelíbí, že na každé stěně jsou dveře, bude málo místa na boty a bundy. Viděla jsem v reálu moc pěkně řešený vstup z garáže - nebyl do domu, ale dveře byly k vchodovým dveřím (venku). U vás by to možná taky šlo - je to jen tip :-) Nechtěla bych vstup do obýváku přes kuchyň (resp. okolo kuchyňské linky) - ne vždy je ukázkově uklizená, zvlášť když přijde nečekaná návštěva a člověk má rozvařeno :-) Dveře z ložnice bych přehodila směrem ke koupelně (jak už tu bylo psáno), rozdělíte tak dům na klidovou a aktivní zónu. A pokud se zmenšením pokojů zvětší obývák, tak to bude fajn. Jo a ta chodba mi přijde taky uzoučká. My budeme mít chodbu 140cm širokou :-)
Odpovědět
@lindaaa10 Ahoj, záleží hlavně na Vás, ale myslím si, že máte minimum úložného prostoru. Za domem budete mít velký zahradní domek, protože všechno prostě do domu nedáte. Zbytečně mnoho dveří v zádveří, nebudete mít kam dát všechnu obuv, bundy,... jak napsala sismato, bylo by hezké mít dveře od garáže venku. Tím, že by se vystrčila garáž trochu ven by vznikl i větší "přístřešek". Také bych dala za garáž místo koupelny ložnici a koupelnu místo ložnice, druhá polovina ložnice by mohla být větší tech.místnost. Popř. někdo tu má přikládání do krbu z tech. místnosti. Zvětšila by se tím i tech. místnost. Záchod by byl sice delší, ale někdo to tu má a není to vůbec zlé. Otázkou je, jestli by ti nevadilo mít ložnici u garáže... Takto když budete sedět venku s návštěvou, tak bude muset projít kompletně celým domem aby se dostala na záchod v zádveří. Nevidím nikde jídelní stůl, pokud bude na jídlo sloužit jen barový pult, tak bych jej tam nedávala a řešila kuchyni jinak. Ne každý chce sedět na gauči. Spousta lidí si sedá u stolu a povídá si radši tam. Také si nedovedu představit, že např. jíme s rodinou u barového pultu o Vánocích.
Odpovědět
@zmrj děkuji za postřehy. Ložnici jsme chtěli prohodit s koupelnou, to by pak do ní, ale vůbec nesvítilo sluníčko a navíc bychom tam nedali už šatnu. Jídelní stůl by byl vedle baru, akorát není zakreslený. Technickou místnost jsme se rozhodli zvětšit, zatím promýšlíme jak:) S tím WC máte pravdu, musíme promyslet. Vychytávek je třeba doladit ještě hodně.
Odpovědět
@sismato Nad prohozením WC a TM jsme uvažovali, ale právě kvůli oknu se nám tahle varianta příliš nezamlouvá. Vstup z garáže ještě promyslíme, jsme si vědomi velkého množství dveří a tudíž minimem úložných prostor.
Odpovědět
@janess Rozhodli jsme se dát do kuchyně dveře, máte pravdu. Děkuji za postřehy
Odpovědět
Článek se načítá
@akoinac barovým pultem jsem chtěla oddělit kuchyň od obýváku/jídelny. Ještě ale musím zvážit. S technickou místností máte pravdu, musíme popřemýšlet.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?