Názor na projekt domečku

Profilova fotka
Ahoj, prosím Vás o názor na sestavený projekt bungalovu. Bungalov je navíc částečně podsklepený v jeho pravé části. Chtěli bychom garáž a jelikož je pozemek ve svahu, chceme toho využít a podsklepit. Za garáží je potom velká kotelna/sklad a za ní ještě sklípek, což se určitě hodí. Na obrázku, kde je dům, není podsklepení vidět, jelikož mi nešlo vytvořit v programu druhé patro. Tak alespoň pro představu přidávám obrázek zvlášť. Jsme již pro tento projekt rozhodnutí, ale zajímal by nás i názor jiných. Děkuji. :-)
Odpovědět
@gegitka666 Docela by mě zajímaly i rozměry. Přijde mi to všechno nějak stísněné.
Odpovědět
Profilova fotka
Bez rozměrů, orientace a usazení na pozemek s výhledy :-( Mi přijde malý prostor na jídelnu a při vstupu do obývací haly je příliš vidět obsah kuchyně. Jak velké je překrytí střechy před obývákem ? Jaká je zastavěnost pozemku (mým odhadem přes 50 %) ?
Odpovědět
Jak máte velký pozemek? Je to dost stísněné, chaotické... dům by měl být rozdělen na společenskou část a klidovou... vy máte ty místnosti rozházené po celém domě. Nestálo by za to ještě pouvažovat o patrovém domě s podkrovím. Dole pak můžete mít krásný otevřený vzdušný prostor. Stavit budete nejspíš jenom jednou za život a ať stavíte jak chcete velký dům (přízemí nebo na patro), vždycky to dá hoooodně práce a nervů.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, zastavěná plocha je 210 m2. Dům je široký 12,5 m a dozadu mají oba ty vystrčené pokoje cca 15,60 m. Prostor je dle náš naopak velký - ložnice má 4x4 m, 1. dětský pokoj také 4x4 m, 2. dětský pokoj 3,50x4 m. Obývací pokoj 7,50x4,50 m, samotná kuchyně 3,12x3,50 m a jídelna 3x3 m. Spíž cca 1x3m, koupelna 2,45x3,40 m, šatna v ložnici 2,45x2 m, záchod 2,45x1 m, technická místnost 2,70x2,10 m, zádveří má 3,70x2m a šatna v zádveří 3,70x1,60 m. Chodba vypadá úzká, ale široká je ve skutečnosti 1,30 m. Příjde Vám chodba úzká? Co se týče podsklepení, tak garáž vychází na 3,90x7,50 m, kotelna/sklad cca 3,90x4 m a zbytek zbývá na sklípek. Terasa bude zastřešená celá a také bude celkem prostorná, cca 3,5 m s tím, že zastřešeno bude 3,10 m - přesah střechy je 70 cm. Pozemek máme velký 1049 m2. To co je vidět na obrázku není zdaleka celý pozemek, pozemek je hodně dlouhý dozadu. Co se týče orientace domu vůči světovým stranám, tak roh kuchyně je na západ. Chtěli jsme především, aby každý měl v domě trochu toho soukromí, proto nejsou pokoje hned vedle sebe. Jinak by to nejspíš ani řešit nešlo. Naopak nám to přišlo takhle řešené v rámci možností dobře. Pro skladování věcí jsme zvolili podsklepení, byť to není u bungalovu časté, ale pozemek byl vhodný pro podsklepení. :-) Snad jsem to trochu objasnila :-) a děkuji moc za názory :-)
Odpovědět
Dobrý den, přidám své postřehy arch. mírně ze cviku ;-) Orientace pokojů na svět. strany v pohodě. Stísněné mi to nepřipadá. Každopádně bych mrkla na WC - doporučuji doplnit alespoň malé umyvadélko (dveře do koupelny jsou celkem daleko a i tak je to moc pohodlné, také mi přijde zbytečně úzké, už tam nevejdete třeba na zem nočník - v budoucnu....). Pokoje jsou v pohodě pro dobu, až budete mít větší děti, promyslete dobu s miminy (místo na postýlku v ložnici - nikdy nevíte...., jak později uslyšíte děti až takhle za rohem - takže "růžový pokojík" může být dlouho jako pracovna třeba. A potom nechápu místnost vedle "růžového" pokoje, to je umyvadlo? Pokud ano, tak zcela zbytečné. Místnost na pračku a pod máte asi v podsklepení, takže tady bych to zrušila a použila na zvětšení prostoru pro jídelnu, která je jinak opravdu malá, pokud chcete třeba dělat větší oslavy (i kdyby jen párkrát do roka), teď tam nedáte ani 6 lidí. Snad vám to k něčemu bude. Mějte se hezky.
Odpovědět
Profilova fotka
@vosinka Dobrý den, mockrát děkuji za postřehy. :-) Ano, ohledně pokojů jsme přemýšleli spíše do budoucna, to je pravda. Zatím děti nemáme, ale jednou určitě bude první dítě v tom pokoji naproti ložnice a pokud bude v zápětí i druhé, tak budou nejspíš potom ještě nějakou chvíli společně v pokojíčku, byť už tam nebude dost místa Jakmile půjde starší třeba do školy nebo jakmile bude chtít, tak zařídíme pro něj pokoj samostatný, kde bude mít svůj klid. Zatím tedy bude využívaný určitě jako pracovna nebo cokoliv jiného. Místnost vedle růživého pokoje je technická místnost, kde je pračka, sušička, umyvadlo nebo prostě místnost na uklízecí potřeby atd. Pračku chci určitě nahoře v domě, né ve sklepě. Určitě by se mi nechtělo lítat do sklepa prát :-| Takhle mi to příjde pohodlné a po ruce. Přece jenom člověk potřebuje tyhle věci stejně někam zavřít, takže technická místnost neuškodí. Co se týče jídelny, tak nám naopak malá vůbec nepřipadá, zkoušela jsem to všelijak porovnávat např. i s jídelnou v domě rodičů, která rozhodně nemá 3x3 m a stejně je tam místa až moc. Ale máme spíše představu, že se budeme scházet v obýváku, proto je i tak veliký. Příjde mi to takové logické, když někdo příjde, tak jít slavit do centrální místnosti, což bude u nás obývací pokoj. Chtěli jsme to mít už trochu jiné než se domy stavěly dřív - oddělený uzavřený obývák a všichni sedí v kuchyni, to už se nám nelíbí. Jídelní stůl je možné dát i do prostoru a pokud nebude přehnaně velký, tak by to taky nebylo špatné. :-)
Odpovědět
@gegitka666 K jídelně dodám jen, že máme také jídelní stůl "v"obýváku, to už je dnes celkem jasné (přesto, že jsme v paneláku), ale když se sejde více lidí (a s dětmi to přibývá), tak jim těžko dáte oběd na gauč. Ale 3x3m je opravdu místa habaděj. Máte to promyšlené dobře, tak hodně zdaru! :-)
Odpovědět
Můžu otázku? Co je to za software. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@maximsoon Sweet Home 3D :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?