Názor na projekt dvoupodlažního domu

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaký máte názor, připomínky, rady na projekt dvoupodlažního domu. Dům je umístěn v řadové ulici a z obou dvou stran jsou sousedi. Vstup do domu je ze severu, na jihu je ložnice, dětský pokoj kuchyň s obývacím pokojem, ze kterého bude terasa široká 7 m a dlouhá 4m. Dům je na svahu, takže do garáže se najíždí z kopce ;-) a hlavní vchod je v prvním patře. Není zde zakreslená spíš, která bude řešena z garáže nebo z kuchyně. Děkuji :-)
Odpovědět
Zapomněla jsem připsat rozměry domu jsou v přízemí 9x13,5m a první patro 9x12 m bez balkonu, který bude 1,5m
Odpovědět
Koukám na to jen v rychlosti, ale takový první postřeh - proč dětský pokoj na sever, ještě ke všemu vedle vchodu? Jedno dítě bude mít prosluněný pokoj na jih, druhé tmavý na sever. Navíc ložnici je lepší orientovat na severní stranu - není tam potřeba světlo, protože se tam většinou jen spí, a je tam na spaní chládek i v létě.
Odpovědět
promiň, ale je to hrůza, vchod přes garáž?
Odpovědět
@iveta_89 Co si přečist i text a né jen obrázky ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
Zrušila bych tu chodbu u garáže a zvětšila o to obývák. 37m mi přijde málo na patrový dům a ta chodba mi tam připadá zbytečná
Odpovědět
aha už to chápu, no stejně, to jako vchod je po schodech nahoru? proč není vedle vjezdu do garáže?
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn ono jde o to vyjadrit svuj nazor, to ze je irelevantni je vedlejsi :-D kdo by se zdrzoval ctenim
Odpovědět
@martinapis Ahoj, nejde mít vchod dole? Když se tam najíždí do garáže, tak by to šlo, ne? Chodba dole je divná, ale chápu, že musí být zachovaná ( aspon já bych ji tam taky chtěla kvůli přístupu na zahradu ). Když půjde někdo na wc, ten v pokoji bude vše "slyšet", splachování atd... Když k vám přijde návštěva projde kompletně celý dům. Takže nikde nebudete mít "soukromý" a prošmejdí vám celý dům hned jak vejdou. :-) Celé je to zvláštně řešeno, asi bych začala znovu... Určitě to bude lepší, mrkněte na víc projektů co by se vám líbilo. Domy ve svahu jsou zajímavé a jiné, hezké a určitě to zvládnete také ;-)
Odpovědět
taky se mi nezdají ty dětské pokoje - proč jsou takto rozházené a nahoře mi přijde ta chodba trochu zbytečně velká....Koupelna dole je hodně malinká ale tak jestli tam bude třeba jenom spchový kout nebo tak..tak asi proč ne...jinak asi v poho
Odpovědět
Profilova fotka
@martinapis to je novostavba nebo vycházíte z nějaké stávající konstrukce?
Odpovědět
@iveta_89 @zmrj Vchod musí být nahoře, dům bude v řadové výstavbě, kde už takhle to mají domy okolo a na stavebním by to neschválili. V přízemí bude pod schodištěm prostor na odkládání věcí a šatní skříň, tak případnou návštěvu můžu pustit garáží, ať nemusí chodit přes celý dům.... Jinak mě už nenapadá jak to vymyslet :-|
Odpovědět
@kolobezka1 je to novostavba, ale musíme mít garáž a vchodové dveře stejné... jsme v řadové ulici...
Odpovědět
Článek se načítá
@slabici ta chodba je tam z důvodu vstupu do zahrady z garáže, nevím jak bych vezla sekačku na trávu přes obývací pokoj.
Odpovědět
@martinapis Jako kdyby v dotazu bylo napsáno, že se jedná o řadovku a ne 2. podlažní dům, ušetřili bychom si zbytečné postřehy.
Odpovědět
@koselak psala jsem v dotazu, že dům je umístěn v řádové ulici.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi tomu návrhu moc nerozumím. Zkusil jsem si překrýt obě patra přes sebe a schodiště na sebe nenavazuje a komín z krbových kamen v obýváku Vám v horním patře prochází v polovině koupelny. Dále co se dispozice týká, proč máte v obou patrech technickou místnost? Nechcete zkusit dát koupelny a WC nad sebe ať nemáte zbytečně dlouhé trubky? Zádveří by mělo být alespoň 5m2, ať se tam pohodlně vleze celá rodina a pohlídejte si, ať dveře v něm máte naproti sobě (kvůli stěhování nábytku). Ložnici bych umístil na severní stranu, a oba dětské pokoje na jih. Kromě toho, že na severu nemusí být v dětském pokoji přes den tostatek světla je dobré si uvědomit, že prosotry nad garáží budou od země chladnější, což v ložnici vadit nemusí, v dětském pokoji už víc.
Odpovědět
@martinapis OK, moje chyba, fakt jsem to četl a to že to je řadovka jsem nepochopil. ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?