Názor na projekt menšího bungalovu 4kk

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor, na prvotní verzi projektu obdelníkového bungalovu.? Uvítám jakékoliv tipy, popřípadě jestli má někdo podobný typ domu, tak se ráda podívám i na fotky. Terasa bude jn jihozápadní straně. Okna směrěm na jih jsou všechna francouzká se vstupem na zahradu, což se mi moc líbí, jen nevím z praktického hlediska kvůli dětěm do buducna (děti zatím nemáme). Předem díky za názory.
Odpovědět
Mne se to libi moc! Dispozicne skvele, logicke. Jen ty loznice budou v lete strasne prehrate :( Na jihozapad ma dcerka pokojicek (zatim jen na hrani), ale ted v lete tam nechodime, neda se tam vydrzet. Resime tam aktualne klimatizaci a stineni oken.
Odpovědět
@puhelin Vzhledem k umisteni na pozemku, musi byt dum takto orientovan. Kazdopadne klimatizaci budeme řešit hned od začátku :)
Odpovědět
@aklokin25 líbí se mi to :). Jen bych vyměnila samostatné wc se zádveřím a zvětšila šířku pokojíčků, protože šířka mezi postelí a skříní mi přijde malá. Ale těžko říct bez kót.
Odpovědět
a ještě jsem spíš pro umístění terasy u kuchyně, ale zase ne všude to jde no.
Odpovědět
já bych, pokud by to šlo, zvětšila aspoň trochu pokojíčky a pokud koukáte na TV, tak si vymyslete umístění s ohledem na vzdálenost od sedačky :-)
Odpovědět
Mě to přijde super návrh! Ani bych tam už nic extra nevymýšlela. Ta terasa je určitě super u obýváku, ale možná bych ji dala jako lomenou - až ke kuchyni, aby sahala, kvůli sluníčku. V létě byste tak mohli mít "mobilní" sezení venku, které byste přesouvali podle toho, jak byste potřebovali, resp. podle množství sluníčka (sousedi totiž mají terasu na západ a je to totální psycho, nedá se tam sedět...). Ale, nevím, to jen tak hážu k zamyšlení ;-)
Odpovědět
@aklokin25 Pěkné. nic bych neposunoval, neměnil, myslím, že je to dost dobře. Na okna z JZ venkovní rolety nebo žaluzie, třeba i pergolu či slunolamy...Terasa by "za roh" být mohla. A vyřešil bych nějak tu TV...
Odpovědět
@luj89 díky za názor :) Já spíš přemýšlím jestli v dětských pokojích taky nechat francouzká okna nebo dát klasický... Terasu u kuchyne mít nechceme, jelikož ná té straně pozemek sousedí s dalším domem... ale možná jí protáhneme do strany domu :)
Odpovědět
Ta satna v ložnici no nevim :-D
Odpovědět
Navrh je pěkný, máme skoro stejný :-)
Odpovědět
@janaa1 Díky za názor :) na variantou s terasou "za roh" uvazujeme... samozřejmě, také uvidíme podle financí.
Odpovědět
@funnym TV by měla být naproti sedačce. Pravděpodobně žádná stějna, jen TV na stěně :)
Odpovědět
Článek se načítá
@panlorenc co konkrétně máte na mysli?
Odpovědět
@pepitocz TV bude umístěna na stěně na proti sedačce nebo nevím jak to myslíte? :)
Odpovědět
Profilova fotka
@aklokin25 ty jo,po hodne dlouhe dobe navrh,co ma logiku,hlavu i patu,libi se mi...ty fr.dvere osobne bych nedala,to je vec nazoru,satna se jevi jako hodne tesna a pokud budete chtit terasu opravdu aktivne vyuzivat behem jara-podzimu,denne venku jist,atd,tak se neskutecne nabehate s nadobim i jidlem..to bych poresila nejak jinak,treba jak jiz bylo zmineno terasa do rohu..i potom pro deti a jejich nerusene spani a vase mozne sezeni na terase za rohem a ne primo vedle to vidim jako plus
Odpovědět
@aklokin25 To je strašně daleko, musela by být obrovská. :-) Já myslím, že obývák ještě nějak pořešíte, aby to nebyla taková ta paneláková sestava. ;-) FullHD TV 50" by měla být asi 2,5 m od sedačky.
Odpovědět
@gigi2 nad francouzkymi okny vahame, ale zase pohled z venku, by s klasickými okny vypadal, dle mého dost hrozně :( Spíše jsem ještě uvažovala jestli celkově neumístit ložnici vedle obývací pokoje a pokojíčky umístit místo ložnice... stále váhám... partner je pro stávající variantu. Pro ukázku vizualizace jižního pohledu.
Odpovědět
@pepitocz Také si myslím, že s obývakem si ještě "pohrajeme" :) Nicméně v sočasné době se na televizi také dívám z více, než 3 metrů... když se koupí větší, tak to půjde :)
Odpovědět
@aklokin25 No tak když není opravdu větší ložnice, tak je podle me blbost tu šatnu oddělovat příčkou. Proste se tam před tou skříní ohnout něco vyndat a nebo nedej boze se tam oblict musí byt nepohodlny.
Odpovědět
Je pravda, že při bližším pohledu je v šatně skříň jen asi 35cm hluboká, Lepší by byly 60 cm skříně a bez příčky...
Odpovědět
Návrh celkem pěkný. Já bych přehodila ložnici a pokojicky, protože telka jde docela slyšet přes zeď..nebo aspoň přehodit skříň a ne hned spát u zdi s telkou. Skříň by to mohla trochu odhlučnit. Ale stejně bych to přehodila. Taky mám u sebe nejdřív ložnici a decaky vzadu. Když jde malý po obědě spát, má tam klid, neruší ho televize, sklízení nádobí, ruch od starší dcery, nic. Šatna v těchto menších pokojích je úplná zbytečnost. Zmenšuje pokoj a praktické využití nulové. Pěkná velká vestavná skříň poslouží mnohem lépe. O maličko bych zmenšila obývák a zvětšila pokojicky. Zarovnala bych to s kuchyní /spíží. Otvírání z WC ven se doporučuje..jinak ok, pěkný návrh.
Odpovědět
@aklokin25 Pokojíky jsou strašně malé, ložnice ani nesplňuje normu (12 m2 ložnice pro 2 osoby). Takže bych šatnu osobně nedělala a raději dala vest. skříň ode zdi ke zdi. Pokud zůstanou DP takto malé, asi bych místo fr. oken dala normální, vejde se pak pod okno alespoň psací stůl.
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 mohla bych se zeptat, jaká norma se zabývá minimální velikosti pokojů? Máme navrženou ložnici 11,8m2 plus šatnu 4,5m2, budeme tedy muset ložnici zvětšit?
Odpovědět
@78marcela díky moc za názor! :) Šatna se nám ze začátku líbila, ale když jsem se nad tím zamysleli víc, tak jsme usoudili, že vestavěná skříň na míru bude mít lepší využití. Přehození i případné zvětšení dětských pokojů stále zvažujeme.
Odpovědět
@aneri53 Francouzká vs klasická okna řeším přesně kvůli tomu, ale zase na druhou stranu, francouzská okna se mi líbi rozhodně víc. Šatnu nejspíš zrušíme a zvětšení DP zkusíme promyslet. Diky za názor 😊
Odpovědět
@barcaloun ČSN 734301
Odpovědět
Profilova fotka
Dum se mi docela líbí, ale určitě bych přehodila ložnici a dětské pokoje, v ložnici zrušila "šatnu" a dala vestavnou skříň po celé délce stěny od obýváku, současně tím ložnici odhlučníte. Pokojíčky, jsou sice malé, ale někdy to jinak nejde. Okna bych dala francouzská, já je miluji. Můžete použít kliky se zámkem, děti Vám tak neutečou ;-) Ale co vidím jako velké mínus je terasa na J - JZ, i přes zastřešení se tam upečete. Jinak s rozmístěním nábytku si to bude chtít pohrát, myslím, že ani kuchyně tak, jak je kreslená tam nevleze... Jinak moc pěkné ;-)
Odpovědět
@barcaloun Jak již psala @puhelin je to norma ČSN 73 4301. Ložnice s jedním lůžkem - min. 8 m2, šířka min. 1,95 m Ložnice s dvěma lůžky - min. 12 m2, šířka min. 2,4 m
Odpovědět
@aklokin25 Ještě jeden tip - pro takto malé DP jsou super různé sklopné postele - přes den nezabírají místo, lůžkoviny v nich zůstávají a na noc se jen vyklopí. Přitom jde o plnohodnotné lůžko s roštem a matrací. :-)
Odpovědět
@aklokin25 určitě zrušením šatny ten pokoj jenom získá. Já mám jeden decak 10.9m a jeden 12m a je to znát, jeden metr navíc udělá dost, předtím bych tomu nevěřila. Já mám taky.mensi domek. Obývák s kuchyní mám 30m a je to pro nás docela dostačující.. pokud byste to zarovnali se zdi u spíže, bude to pořád dost prostorná místnost cca 34-35m a pokojikum to prospeje.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?