Názor na projekt patrového domu 5+kk

Rádi bychom se zeptali na váš názor na naší studii patrového domu 5kk pro 5 člennou rodinu. V situačce je žlutá terasa, která je JZ směrem. Do domu nebude zaveden plyn, pouze elektřina. Topení chceme stropní infra panely, které máme již v současném bydlení a jsme s nimi velmi spokojeni. K tomu elektrický bojler 150l, který bude vodorovný a zavěšen u stropu ve spodní koupelně. Malá místnost v patře mezi pokoji bude pouze šatna. Cihla bude 44 cm bez dodatečného zateplení. Střecha bude hliníková, nejspíše Prefa, se sklonem 8 stupňů. Pozemek je téměř na rovině. Děkujeme za jakoukoliv radu či připomínku.
Odpovědět
Mně se to líbí moc. Jen bych dala dole samostatné wc. A přidala bych ještě nějakou úklidovou místnost/prádelnu. Třeba na úkor horní koupelny. Ta mi přijde zbytečně velká. Ale to jsou jen drobnosti.
Odpovědět
@hakluk ten dům je docela velký, zasloužil by si pořádné schodiště, to by mi opravdu dost vadilo..
Odpovědět
Profilova fotka
@jaroslav1987 naprosto souhlasím!!! Zvolila bych alespon jednu mezipodestu. Místa je dost, není důvod dávat takto strmé schodiště s úzkými schodnicemi....
Odpovědět
Garaz bych udelal sirsi, pro pohodlnejsi vystupovani apod.
Odpovědět
Určitě uděláme ještě širší garážová vrata a s jedním autem budeme parkovat co nejvíce ke zdi, aby se u druhého hlavního auta daly bez problému otevírat všechny dveře, vím že vnitřní šířka 5,7m není ideální, ale rozšiřovat dům do šířky zatím nechceme. V garáži budou pouze auta. Vše ostatní půjde do zahradního skladu za komorou. Schodiště ještě probereme s projektantem, jaké by byly další možnosti. Samostatné WC jsme chtěli hlavně v patře. Dole nevím jak by se to dalo udělat. Potřebujeme do té malé koupelny dát ke stropu ještě velký bojler. Jinak šikmý strop v patře bude přiznaný s výškou cca 2,1m až 3,5m. Díky za tipy a určitě prosím pište další rady.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně by chyběla technická místnost. Snažila bych se střechu za garáží udělat tak, aby spodní koupelna měla pod stropem okno. A nechtěla bych okna v ložnici na západ, ale to záleží na osobních preferencích
Odpovědět
@hakluk Projekt mi nápadně připomíná práci atelieru Apex-arch, dům Solar complet, nebo se mýlím?
Odpovědět
@hakluk Projekt má hlavu a patu, líbí se mi. Změnila bych jen drobnosti-ale to je spíš otázka osobních preferencí. Například bych chtěla větší okno v ložnici, spíž takto daleko není moc praktická, navíc vám chybí nějaká komora na "uklidové věci. Pokud spíž chcete snažila bych se ji zakomponovat v kuchyni. V horních pokojích při vstupu do místnosti "narazíte" na skříň. Komoru a sklad bych propojila dveřmi- aby byl přístupný i z garáže. Zrušila bych dveře z garáže do zádveří.....ale jakpíšu, jsou to drobnosti, které chce mít každý troěku jinak.
Odpovědět
Momentalně řešíme vlastně trochu podobny projekt - od Liaporu Dum Jednim Tahem Ares. S tim rozdilem, ze nase garaz, pokud nebude uplne oddelena, bude prilepena s odsazenim, aby v koupelne v prizemi bylo okno. Uz tu zaznelo, ze docela schazi technicka mistnost, je otazka, zda ji jeste nevmestnat treba misto vstupu do garaze z domu. Bojler v koupelne je vzdycky trochu otrava, zabira prostor, a ackoliv horni koupelna je prostorna, pocitejte s tim, ze behem dne stejne budete nejvic uzivat tu spodni, panc behat do patra se nikomu nebude chtit :-) Spiž pod schody bych osobne spis povysila na kumbal, ktery mi tam naopak chybi, obzvlast kdyz neni pocitano s technickou mistnosti. Kam date kostata, lux, mop, veci na uklid? Kuchyn je velika, na bezne uskladneni veci tam bude mista habadej a na kompoty a veci pro ktere se chodi jednou za cas by mi prisla lepsi komora, kde predpokladam (pokud vubec) nebudete topit na tolik stupnu jako ve zbytku domu? V horni loznici bych urcite volila vetsi okno. Ale jak se pise nade mnou - jsou to detaily, kazdy tohle chce jinak :-) schvalne kouknete na ten Ares, to je koncepcne jiny dum nez ten vas, takova klasika, ale dispozici ma dost podobnou.
Odpovědět
Jak napsala Aneri, nás inspiroval Solar complet, hodně se nám líbí ty jednoduchý pultový střechy. V regulativech máme zakázanou rovnou střechu. Do menších pokojů na západ dáme větší okna, díky moc za tip. Bojler bude vodorovný, zavěšený u stropu ve spodní koupelně, nejnižší část bude 2 metry nad podlahou, tak by neměl nijak překážet. Věci na úklid plánujeme dávat pod schody. Komora za garáží bude sloužit také jako špajzka. Topení v garáži zatím neplánujeme. Spousta lidí nám říká, že ho tam mají a nikdy ho nepoužili.
Odpovědět
@hakluk Nelíbí se mi okna přes roh. Chápu to, pokud je nějaké pohledove významné místo. Pak ať je to pořádně a bez rohového sloupku:-) Tady mi to přijde samoúčelné "aby tam byla". Málokdy to vypadá dobře a v kuchyni nebudete moci ani inteligentně pověsit horní skříňky... Horní koupelna je takový vyšlizmus: místnost jak kráva, v při koupeli budete cucet v rohu do zdi. Koncept domu jako takový je dobrý. Líbí se mi, že se dá "na stáří" vegetovat jen ce spodním podlaží a horni nevyuzivat. Horní podlaží je takové nedotazene. Rozumím, proč je to rozvrženo tak jak je (umístění dveří do místností, kompozice oken), ale výsledek mi přijde nic moc: obří hala, obří koupelna s pračkou v zádech, skříně v pokojích proti vstupum, mrnava okna v ložnicích. Já osobně bych preferovala větší komoru na úklidové nezbytnosti (předpokládám, že u vas je to myšleno místnosti pod schody ozn. jako spiz). Přece jen někam "musite" umístit vysavač, kýbl se smetákem, zehlici prkno, zehlicku, domácí chemii, vysavač na popel (vidím krb a vymetat to ručně je vopruz), atd. atd. To se vám vsechno pod schody nevejde:-)
Odpovědět
Bojler bych dal do skladu za garazi. Draha vody se tim nijak moc neprodlouzi.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?