Názor na projekt - poradíte?

Zdravím. Provizorně jsem si nakreslila projekty dvou domů a nyní se rozhodujeme, který z projektů předložíme projektantce. Mohu poprosit o rady, tipy, který z nich je lepší, levnější, snadnější na výstavbu, popř. co byste změnili? Za každý názor budu ráda. Děkuji.
Odpovědět
Já jsem zastáncem samostatného záchodu v domku, který má nejen význam hygienický, ale taky ti nebude návštěva chodit do "klidové" zóny. Třeba místo té šatny za zádveřím, které je samo o sobě dostatečně velké. Jinak jde vidět, že jste o tom přemýšleli.
Odpovědět
@vendulsnar Líbí se mi oba-rozhodovala bych se podle životního stylu-např. pokud často sedíte s návštěvou na terase dala bych 1. protože nebudete nikoho rušit. Zádveří mi příjde opravdu hodně velké, úplně bych tam viděla venkovní technickou na sekačku, kola... ;-) Taky záleží jak vychází světové strany. Projektantovi bych napoprvé nedala žádný-jen soupis požadavků (včetně ceny)a uvidíte s čím se vytasí, z vlastní zkušenosti vím, že člověk se k něčemu upne a pak se motá v kruhu a nevidí "lepší" varianty. Třeba vás příjemně překvapí s nějakými vychytávkami ;-)
Odpovědět
@vendulsnar za me bych volil tu druhou variantu. na tom prvnim by mi vadila ta loznice ve tvaru nudle - 2.7m na sirku neni nic moc. meli jsme to tak v byte a je to opravdu na hrane pro dvouluzko. dalsi problem bych trochu videl v 'pracovne' - je otazka, jak je to mysleno - jestli jenom jako pokoj s pocitacem, tak ok. Ale pokud tam chce nekdo opravdu pracovat (jako home office), nedaval bych to hned vedle obyvaku / kuchyne - bude to rusive.
Odpovědět
Děkuji za názory. Vstup je ze severovýchodu. Zádveří je větší záměrně. V domě rodičů jsme měli zádveří úzké a jako čtyřčlenné rodině nám to moc nevyhovovalo. Naopak u babičky je zádveří uděláno v podstatě jako vstupní hala, kde si můžeme i posedět. Chtěli jsme udělat něco mezi, aby se vlezlo křesílko, popř. velké zrcadlo. Máme v plánu postavit na zahradě větší hospodářskou, kde bychom uskladnili věci typu kola, sekačka, plus by si manžel část zařídil jako kovárnu, je to vášnivý nožíř :-D Druhou koupelku versus samostatné wc zatím zvažujeme. Do zádveří bych ale samostatné wc nechtěla, přijde mi to jako špinavá zona, nechci si roznášet špínu po celém baráku. Pracovna je myšlena jako pokoj s počítačem, semtam homeoffice.
Odpovědět
Profilova fotka
vypadaj oba dobře, takže bych se rozhodovala podle pozemku - kde máte lepší výhled, kde je větší ruch, jak moc chcete do pokojů sluníčko...máme v domě velkou koupelnu s vanou, u ložnice malou koupelnu s WC a sprcháčem a pak samostatný WC. U vás si dokážu v prvním případě WC představit v místě komory - je to na linii rozvodů a nemyslim si, že s tak velkym zádveřím, šatnou, špajzem, TM a pokojema (a ještě venkovníma skladovacíma prostorama) by vám komora chyběla
Odpovědět
Asi bych volila tez c. 2. Jednak nudlová ložnice mě děsí :) A asi by mi vadilo, ze nemam vstup do pracovny přímo i z domu. Umisteni loznice či pokoje bych take zvazila vzhledem k terase, zalezi take, kdo bude v danem pokoji. Jinak krasa, hezky vymyšlené! :)
Odpovědět
Stavíme něco hodně podobného druhé variantě, jen vchod máme ze severozápadu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?