Názor na projekt - půdorys

Profilova fotka
Dobrý den, prosím Vás o názory k půdorysu bytové jednotky v 1NP rodinného domu rozděleného na dvě bytové jednotky. Aktuálně jsou hotové obvodové zdi se kterými již není možné hýbat v každém případě je možné hýbat s vyzděním jednotlivých místností. Rádi bychom měli přímý vstup do spíže z kuchyně. Také zvažujeme úpravu vstupu do pokoje 1.07 . Budeme rádi za jakékoli připomínky, doporučení a názory. Černý prostor prosím ignorujte, jedná se o vstup do druhé bytové jednotky.
Odpovědět
@claramaw ja bych se na tu spiz vybodl a na jeji ukor zvetsil TM-satnu nebo zadveri. A kdyz uz precejen tu spiz, tak rozhodne dvere otvirane ven... A dvere otv. ven i u koupelny, ikdyz to bude trochu neprakticke. Koupelna bude malinka a budete radi za kazdy volny vyuzitelny prostor... Navic, kdyby tam sebou nekdo seknul a zablokoval dvere, blbe se tam bude dostavat..
Odpovědět
@claramaw Zase ta chyba: projdeš kolem všech ložnic a koupelny celý byt a zatočíš za dva rohy do obýváku... Ty dveře z koupelny musí zůstat otvíravé dovnitř. Jinak dojde k dveřobití. Je pravda, že koupelna je malá. Povinnost otvírání ven je v případě, že v koupelně je plynový spotřebič s otevřeným spalováním.
Odpovědět
@claramaw Promiň, ale mně to přijde strašný. Kde v okolí Brna se takový šílenosti nabízí k prodeji...? Jinak k dotazu - pidimalinký zádveří, kde se nevyhnou ani 2 lidi, to samé i šatna/TM. Jestli bude pokoj 1.04 dětský, tak to bude jako vyhnanství na konci bytu u vchodových dveří, 1.06 je (i na dětský) hraničně malinký a vstup do 1.07 je šílený (stejně tak to, že bude za trest spát v sousedství parkovacího stání a zřejmě vchodu do druhé bytové jednotky). Spíž je dost nanic - mrňavá a zbytečné zdění. Obrovský obývák s kk - z toho bych klidně "ukousla" na spíž, pokud na ní trváte. V takto navržené kuchyni se strašně naběháte. Dveře do koupelny bych určitě otočila, určitě se o ně nikdo v chodbě nezraní a pořád je to bezpečnější, než je mít otvírané dovnitř té nudle. Místo plovoučky bych volila vinyl. Moc na konkrétní zlepšení mě nenapadá, ale určitě zvětšit zádveří do šatny (TM může zůstat oddělená), možná bych přesunula chodbu tak, aby se ze zádveří vcházelo přes stávající záchod a spíž - o to by se zvětšily pokoje i koupelna.
Odpovědět
Profilova fotka
Naprosto souhlasím se soleilll... Poslední dobou vidím půdorysy domů, kde je primárně řešené místo pro auto, jako by to byla ta nejdůležitější věc... Další věc co mě zaráží mít wc na poměrně frekventovaném místě. Nevím no... Trocha soukromí by neškodila... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jak už psali ostatní, je to bohužel docela nepovedený půdorys. Zádveří strašně malé, to je za trest, vím z vlastní zkušenosti z bytu. Dále co už taky padlo, průchod celou klidovou zónou, než dobloudím do obývací části =-) . Ani se mi nelíbí vstup do obývací části přes kuchyň. Pokoje malé, málo úložných prostor :-| . Mrzí mě ta kritika, ale tohle je fakt děs.
Odpovědět
Podle popisu tazatele si nejspis mladi stavi bydleni v domku rodicu. Tudiz s obvodem se nehne a vchodem nejspis taky ne. Tolik k pudorysu. Bydlet tam urcite pujde. I jak to je nakreslene nyni.
Odpovědět
@claramaw příčky můžete posouvat, a co odpady, přípojky....? Mě se to taky nelíbí, je to hodně špatně řešene. Na druhou stranu bydlela jsem na mnoha místech, některé nebyly řešene o moc lépe a nevadilo mi to. Prostě jsem se přizpůsobila. Pokud s rozložením už moc hýbat nemůžete určitě se zaměřte na odhlučnění. Třeba ten pokojík vedle vstupu do druhého bytu bych určitě neoddelovala takto tenkou stěnou.
Odpovědět
Přijde mi to hrozně divoký :/
Odpovědět
Bylo by dobré si ujasnit, co je potřeba dodržet a s čím je možné hýbat. Žít se v tom dá, ale pokud něco stavíte/rekonstruujete, tak to přece chcete udělat co nejvíce funkční a toto takové není. Určitě nepotřebujete obývací prostor 50 m2 a zbytek ještě kouskovat maličkou spíží,mít 2 m2 zádveří a ani ne 5m2 koupelnu. Pokud není pevně daný vchod, udělala bych jej na stranu od parkovacích stání v místě toho dřezu. Místo spíže bych udělala WC, pokoje zvětšit. Vypadá to na návrh od architekta/projektanta, když je to takto zpracované. Hodila bych mu to na hlavu a ať se snaží. Není to dobrý návrh.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?