Názor na projekt - znovu a snad lépe

Vstup z východu, pro 3 osoby. Děkuji :-)
Odpovědět
@funnym To záleží na vašich požadavcích....já bych například nechtěla mít vstupy do pokojů z obyváku, ale někdo zase nechce chodbu :-D. To "zákoutí" u skříně na chodbě je dost divné :-)
Odpovědět
@bamak My právě preferujeme to bez chodby. U skříně budeme posouvat - jen jeste není rozhodnuto, zda na úkor kuchyně nebo skříně. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Nevypadá to špatně, až na ten výkus. Jen mě by nevyhovovala terasa na JZ, ta bude muset být určitě stíněná. Ale zase máte v kuchyni ještě další okno, tak by to nemuselo ničemu vadit. Ložnice s oknem na S bude studená a trochu tmavá. Kuchyň mi přijde trochu malá (málo pracovního prostoru). Postel bych nejspíš nechtěla mít společnou se zdí TM
Odpovědět
@slabici kuchyně bude 4,2 x 3,3, to by nám snad mělo na naše vaření stačit (moc kuchaři nejsme) - právě řešíme jestli zmenšit skříń nebo kuchyň - jen o ten kousek (výzub), co tam je teď. Terasa bude určitě zastřešená. Ložnice na sever asi bude, ale zase si říkám, že u tohoto pokoje je to nejmenší zlo (lepší než dětský pokoj). S rozmístěním ložnice nic moc nevymyslím - už takhle to byl oříšek, aby nebyla postel pod oknem, mohla být naproti ní TV a vešla se skříň. Já v noci neperu, tak by neměl být z TM žádný hluk. Teoreticky se může otočit vnitřek TM. Aby byla za postelí v TM skříň.
Odpovědět
@funnym to TM rozdělující pokoje není úplně šťastně řešeno. Zvlášť pokud tam bude třeba pračka nebo něco, bude to přes tu stěnu vibrovat a hučet, chtělo by to aspoň odstínit skříní na straně ložnice pokud by to nešlo jinak, ale já bych se takhle třeba i tak nevyspala, takže záleží jak máte tvrdý spánek :) Pozor na to, že jak máte tu spodní koupelnu, vede přes "chodbičku", která ale dál do obýváku je bez dveří. Ono určitě je to takhle mnohem lepší, ale norma to úplně nepovoluje. Posledně jsme to tu řešili, že by to šlo pokud by to nebylo jediné wc (což splňujete), ale bylo mi pak na více místech řečeno, že to neplatí pro obývák a kuchyň, takže to budete muset nějak zaonačit nebo se dohodnout s úředníkem. Po zkušenostech s jihozápadní terasou a obývákem na jihozápad bych už do toho nešla pokud by to měla být jediná terasa a všechna okna na jih/jihozápad. Ta kuchyň mi taky připadá dost malá, ale nevím jak je myšlen ten růžek. To je spíž? pokud ano, určitě bych zvážila protažení kuchyně až do konce za stůl :)
Odpovědět
@funnym on ten prostor na kuchyň je velký, ale ta část v levém rohu působí tak, že to je něco jiného a ne pracovní plocha. Tudíž pak na samotnou pracovní plochu zbývá málo místa tak jak jí máte nakreslenou :)
Odpovědět
@funnym výkus bych řešila posunutím dveří pokoje, ve kterém by skříň mohla být vestavná a tak by vlastně byla v jedné linii s dveřmi a nevyčníval by roh do místnosti
Odpovědět
Profilova fotka
předpokládám, že v TM bude kotel, bojler atd. Občas to hučí. Dveře mezi koupelnou/WC a kuchyní jsme měli namalované pouze v projektu, při kolaudaci to nikdo nevyžadoval. A ještě bych otočila otevírání dveří v TM (směrem ke zdi)
Odpovědět
@ookami_hime kuchyň bude celá podél obou zdí - roh je jen ulehčení manželova malování :-) U TM jsem prohodila dveře - dala je dolů a nahoru ke stěně k ložnici dala skříň. Pokoj z druhé strany TM bude pracovna, takže tam je to jedno. Jinak já v noci neperu - nemám ráda, když je vyprané prádlo dlouho v pračce, v týdnu to ráno nestíhám a o víkendu, když to jde, tak dlouho spím :D Jak dělá velký hluk elektrokotel nevím, ale spaní mám zatím víc než dobré (což ale za pár let nemusí být :-) ) Dveře asi budeme muset nějak dořešit - škoda, že se tam nevejdou zašupovačky a klasické dveře asi moc nechci - když tam tam pak budou jen futra :-D Díky za cenné rady :-)
Odpovědět
@anneli já to spíš vidím na zvětšení kuchyně, tím roh zmizí, protože pokoj zmenšovat nechci
Odpovědět
@slabici U TM jsem prohodila dveře - dala je dolů a nahoru ke stěně k ložnici dala skříň, tak snad to trochu odhluční (nevím, jak moc elektrokotel hučí) Dveře asi budeme muset nějak dořešit - škoda, že se tam nevejdou zašupovačky a klasické dveře asi moc nechci - když tam tam pak budou jen futra :-) Díky za super rady :-)
Odpovědět
@funnym Ale ten pokoj by se téměř nezmenšil.
Odpovědět
Článek se načítá
@martinape jo takhle, tak to je super - moooc díky :-)
Odpovědět
@funnym ty změny cos popsala + ta úprava od martinape je super :)
Odpovědět
Mi se nelíbí koupelna z ložnice, ale to je věc vkusu. Tu pračku bych dal kvůli hluku pod okno. Příčky mezi tech. místností a pokojíky bych akusticky odizoloval (jsou na to prý fígle, poraďte se s odborníky). El. kotel bych zkusil dát na půdu mezi koupelnu a kuchyň, ať necekate, až dotece tepla voda (možná je to blbost). V decaku vlevo dole bych dal okno na jih místo na východ. Jinak za mě super. Mit vstup z východu, tak bych se tim nechal inspirovat.
Odpovědět
Malá poznámka: jak máte namalované pracovní stoly pod okny, tak by to nemělo být - okno přímo proti obličeji při práci oslňuje. Lepší je mít stůl bokem k oknu (u praváka vlevo, i když dneska, kdy se většinou pracuje na PC, je to v podstatě jedno).
Odpovědět
A jak na to koukám, tak osobně bych asi prohodila kuchyň s obývákem. A ložnici s koupelnou, která by tak mohla být "veřejná" a ne jen pro rodiče, navíc by se blízkostí k technické ušetřilo něco málo trubek a čekání na teplou vodu.
Odpovědět
@llama já bych asi bokem naopak nedávala kvůli očím, on pak vzniká nepoměr mezi množstvím světla na jedné a druhé straně. Člověk si podvědomě nepřisvítí, protože z jedné strany svítí dost, tak má pocit, že to stačí, ale tím si vcelku kazí zrak.
Odpovědět
@ookami_hime světlo zboku právě osvětlí pracovní plochu nejlíp. Daleko větší nepoměr vzniká tím, že člověka oslňuje okno přímo proti němu, tak si na monitoru napálí jas co nejvíc, aby na něm něco viděl, a zleva, zprava i shora má tmu.
Odpovědět
@llama těžko říct no, vycházím z vlastní počínající slepoty, u které mě doktorka sjela přesně za to, že sedím bokem k oknu :-D a je fakt, že předtím jsem 10 let seděla rovně a nic mi nebylo.
Odpovědět
@llama Koupelna je takhle schválně, aby byla přístupná z venku. A nechat kuchyň u teras nám bylo porazeno, aby to nebylo daleko z terasy pro kafe :-) Ale moc díky za připomínky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@funnym prohození kuchyně s op je dobrý nápad. A zabezpečit přístup z kuchyně na terasu není problém - dáte francouzské okno směrem na jih.
Odpovědět
@martinape jo, přesně takhle jsem to myslela ;-) @funnym ještě bych zkusila odstranit ten roh ložnice vystupující do obýváku, tím, že je u vchodu do místnosti si myslím, že bude působit hodně rušivě
Odpovědět
@funnym možná bych i zvážila prohození zádveří a malé koupelny, a tu příčku ze šatní skříní dát na druhou stranu - neměli byste vstup do TM přímo z obýváku
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
pozor kde budete mít sušičku. my máme dveře od koupelny naproti dveřím do obýváku a je to poděs. u susšení nestačí jen zapnout větrák, musí být ideálně v místnosti okno, a když není, tak otevřené dveře, jinak sušička nesuší a prodlužuje program, hruza.... a zvuk se nemá o co lámat, takže sedím na gauči a poslouchám přes 1 zavřené dveře sušičku, což k odhlučnění nestačí. Dost to obtěžuje. Čili prohodila bych koupelnu s technickou místností pro sušičku, to určitě. Vůbec kvůli hluku mít pračku a sušičku co nejdál od obývací místnosti s TV
Odpovědět
@myfairlady děkuji za názory 🙂 už přes rok bydlíme a jsme spokojeni 🙂 sušička je v technické a když se zavřou dveře, tak hluk skoro není. V technické máme i okno, ale hlavně máme rekuperaci. Největší problém u nás vidím v tom, že je úzké zádveří. Jinak jsme spokojeni 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?