Názor na první nákres rodinného domu

Profilova fotka
Dobrý den, rád bych Vás požádal o názor na dispozice, přístupy do místností a rešení projektu mého domu. Za pár dní jdu opět k projektantovi a rád bych měl co nejvíce konkrétních připomínek, aby následné revize nezabrali tolik času. Sám už mám několik věcí k řešení, ale víc hlav ... víc zkušeností.
Odpovědět
Profilova fotka
@kossakowski1980 me osobne by vadil vstup do patra ze zadveri. Ale je diskutabilni na co budou slouzit horni pokoje. Protoze pokojicek 30m je dooost :-) Takze jestli tam nebudete chodit x krat denne a bude to spis atelier, fitness atd... Kuchyni budete mit bliz k terase a obyvak dal? Vychazim podle spize. Dvere do satny bych dala uprostred a ne na kraj. Kdyz budou uprostred tak se vam vlezou skrine po obou dlouhych stranach, ted budete muset mit skrine do L a roh je nepohodlny kdyz byt nemusi.
Odpovědět
@kossakowski1980 Taky nevím, k čemu bude horní patro, ale určtě bych tam udělala aspoň WC a třeba umyvadlo a sprchu.
Odpovědět
Asi bych změnila vstup do koupelny, ne z ložnice, ale z chodby. Vadí mi kolize dveří.Tato koupelna by byla potom přístupná i dětem. Dále bych už neřešila další samostatnou koupelnu v přízemí, ale pouze WC. To bych prohodila za technickou místnost. Souhlasím s názorem na umístění dveří do šatny na střed a o rozšíření o WC a sprchu v patře.
Odpovědět
Co tak dostat technickou na stranu vstupu, směrem ke koupelnám a předpokládám ke kuchynskému koutu? Možná by šlo přesunout šatnu mezi děcák a ložnici, posunout koupelku rodičů do rohu a na místo koupelny dát technickou? Pokud nevíte, co bude v patře - jestli vůbec něco - udělala bych tam jenom vývod kanalizace a vody z technické a dost. Pro případné budoucí napojení třeba koupelky.
Odpovědět
Profilova fotka
@mochenkaa v patře bude pokoj pro 14letou dceru a za 5 let pokojíček další dítě. Pak se pokojíček v přízemí promění v hostinský pokoj . 30m2 je hodně, ale bude tam poměrně solidní sklon střechy. Plná výška bude jen na 2,95m. Koupelnu tam nechci dělat kvůli nákladům. Vstup do šatny: SUPER podnět. To jsem si neuvědomil. Spíž + kuchyň: to je pro mě dilema. Rád bych jí umístil vedle koupelny, abych viděl kdo jde do domu. Vstup do spíže nechám asi změnit z chodby. Beru to tak, že 80% věcí je v kuchyni. Koupelna vs. kuchyň vs.... : to je další dilema. Nechci koupelnu vedle pokojíčku. Chtěl zase do koupelny okno přímo nad hranu vany a využít nádherný výhled co mám z domu. Dům bude v kopci. Koupelna cca 5m nad zemí. Převýšení od domu podemnou tak 20m . Takže mi tam nikdo neuvidí. Myslel jsem si, že plánování bude menší kompromis. Ale budget je nekompromisní. Leda, že bych o víkendu vyhrál ve sportce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jejeku Díky za podnět. Samostané WC je nyní plánované pod schodištěm.
Odpovědět
Profilova fotka
@kossakowski1980 tak v tompripade chapu mega pokojicek. Nicmene tu koupelnu zvazte. Aspon, jak uz nekdo psal, udelat alespon vyvod a dodelat podle financi. No, kuchyne u vstupu a obyvak k terase je smysluplnejsi. Pokud by byla spiz pristupna z chodby, tak se da kuchyne udelat u vstupu. Co ale nechapu, tak je rodicovska koupelna. Pokud jedete na rozpocet, tak ji povazuju za zbytecnost. Radsi bych dala koupelnu nahoru nez mit mermomoci z loznice apartman se satnou a koupelnou. Ja chapu ze je to in a super ze nemusite trajdat na wc ci sprchu po chodbe. Ale uvedomte si, ze ty deti budou muset i v noci na wc po schodech jen proto ze vy mate koupelnu pristupnou z loznice. Koneckoncu bych ja sama postupovala tak, ze koupelnu u spolecneho prostoru zrusit, misto ni posunout vstup. Satnu rozsirit po delce loznice a z mista kde je ted vase koupelna bych protahla koupelnu az po schody. Rozumime si? Tim vam vznikne mega koupelna pro vsechny. A navic usetrite jednu koupelnu, takze zbude na malinkou koupelnu (sprcha,wc, umyvadlo) nahore.
Odpovědět
Profilova fotka
@kossakowski1980 nevím, jak velcí jste kuchaři, ale u nás se 80% nachází právě ve spíži - mouky, rýže, těstoviny, luštěniny, cukr........... někdy si říkám, proč tam mám dveře, bo je furt otvírám a zavírám :-) Ta ložnicová koupelna mi taky přijde zbytečná a 14ti letá dcera bude z vlastní koupelny u pokoje nadšená :-)
Odpovědět
Určitě bych byla pro koupelnu - nebo alespoň wc v patře. Pokud máte rozpočet, tak mi přijde blbost mít koupelnu u ložnice a děti chudáci musí v noci po schodech. Kuchyň bych určitě dala dál od terasy a spíž určitě jako přístup z kuchyně. Můžete díky tomu udělat menší kuchyň, která polkne obří sumu sama o sobě. Já mám kuchyň malou - prakticky jen na nádobí, spotřebiče a dva šuplíky na koření, musli na snídaně apod. Jinak vše ostatní je schované v komoře :) a to včetně forem na dorty apod., které člověk nevytahuje denně.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za podněty. Na páteční schůzku mám spoustu podnětů. 1.) koupelna v patře = umyvadlo, sprchový kout a wc 2.) zrušit jednu koupelnu v přízemí 3.) přesunout spíž na místo dnešní koupelny, aby byla blíže ke kuchyni a dalo se tam vejít 4.) zvětšit technickou místnost 5.) přesunout dětský pokoj do prostoru dnešní šatny a koupelny u ložnice 6.) zvětšit koupelnu v ložnice a umístit ji kolmo pod koupelnu v patře a udělat do ní dva vstupy. Z ložnice a chodby ( to ještě dořeším )
Odpovědět
Profilova fotka
Koukněte prosím na predelany projekt :-( http://www.modrastrecha.cz/forum/proj...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?