Názor na půdorys domu

Dobrý den, jsme ve fázi plánování domu. Půdorys je dán, umístění domu také - s tím už nic neuděláme. Ale uspořádání domu (okna, místnosti, .........) můžeme ještě měnit. Jen tech. místnost musí zůstat na stejném místě (bude zde přívod vody a el.), ale i velikost této místnosti se také dá ještě pozměnit. Potřebuji poradit, zda je rozmístění místnosti správné a zda se tu bude dát vůbec žít :-D . Prosím o vaše rady a postřehy co vylepšit, otočit, zrušit, přidělat,.....hlavně jak uspořádat obývací pokoj+jídelnu+kuchyň. V nejdelší západní stěně v obývací části musí být ještě vstup na terasu. Předem děkuji za vaše komentáře.
Odpovědět
Na obrázku není vidět, že severní je dlouhá 9m
Odpovědět
Docela se mi to libi.Deti maji svou cast domu i s malou koupelnou.Pokud je tedy pokoj 1 a 2 detsky pokoj.Kdyz vecer deti usnou,uz je nebudou rodice rusit behanim po chodbe do koupelny na wc a az povyrostou nebudou vedet rodice o jejich navratu. 8-) Rodice budou mit take soukromi.Chtelo by to vic doladit nabytek,postele,skrine,at je dobre zvolene otvirani dveri a pricku mezi pokojem 2 a obytnou casti bych dala silnejsi ,aby nebyl slyset hluk v detskem pokoji z TV a mluveni navstev.
Odpovědět
@k2mb Děkuji za odpověď,tak to bylo myšleno.Soukromi pro děti i pro nás.
Odpovědět
Poradí mi někdo program ke kreslení půdorysu.Staci mi úplně něco jednoducheho-pricky,dveře,okna,kuchyn,.Dekuji
Odpovědět
@joker07 Dobrý den. Já jsem spokojený uživatel Sweet Home 3D.
Odpovědět
Nezlobte se, já ž půdorysu nadšená nejsem. Nejvíce mi vadí, že koupelna je přístupná přes obývak. Pak, že kuchyň bude sousedit s ložnicí, což třebas mě by rusilo. A zase abyste ji dali na severní stranu asi nebudete chtít kvůli rozvodum vody. Ale odborník nejsem...
Odpovědět
@joker07 bez zakreslení alespoň základního nábytku a zařízení se tohle těžko hodnotí. Vadila by mi ložnice vedle kuchyně. A z chodby jde hrozně dveří.
Odpovědět
Bohuzel je videt ze si s tim moc nevite rady. Je tam spousta "nesmyslu" co by slo vyresit jinak. Prohododit TM s koupelnou dedi. Zvetsit predsin na ukor chodby, aby se z predsinedalo jit do obyvaku. Loznice neni stastne umistena. Celkove je to divny, zaplatte architekta, setrite na nepravem miste.
Odpovědět
@tente84 děkuji.program vyzkouším
Odpovědět
Deti budou chodit do koupelny pres obyvak?
Odpovědět
@luckavra @bayt děkuji moc za názor @jan1111 Děkuji za odpověď,jen moc nechápu jak myslíte "Zvetsit predsin na ukor chodby, aby se z predsine dalo jit do obyvaku". Je to jen první nástřel,proto otázka zněla zda se v tomto dá vůbec zit :-D Ano,architekta chceme,ale zatím všichni,které jsme kontaktovali,mají dost práce a dlouhé čekací doby ,a proto zatím vymyslíme doma s manželkou.Urcite nechci stavět dům bez konzultace s nějakým odborníkem.Za každou radu a připomínku budu rád.Jsem úplný začátečník zde na střeše a ve stavebnictví se mic neorientuji.
Odpovědět
@puhelin Deti budou mít svoji malou koupelnu,WC+sprchový kout.Ted jsou to ještě malé děti,tak se stejně koupou pod dozorem a až vyrostou budou rádi,že mají soukromí,možná.....
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@joker07 Zajímavě řešený vstup do ložnice a koupelny přes šatnu. To už podle mě už tak rušivé nebude a bude i působit čistěji, když tam nebude milion dveří po celé místnosti. Mi se tento návrh libí. Kuchyň bych dal do jednoho rohu a třeba ji trochu oddělil barem nebo ostrůvkem od obýváku.
Odpovědět
@joker07 tak se mrkněte na nějaké typové projekty, uděláte si lepší představu
Odpovědět
@lahm Děkuji za názor.A @bayt Dekuji za odpověď,typových projektů už jsem vydel dost.Ktery se mi líbil,neodpovídal rozměrem.Jsme limitovani.Rozmer musí být max.16,5 x 9 m.
Odpovědět
@joker07 to jo, ale uděláš si představu a pro projektanta pak nebude problém udělat vám něco podobného menších rozměrů
Odpovědět
@joker07 my jsme se v tom taky dost placali a nakonec jsem oslovila architektku, která udělala jak vizualizaci celého domu tak i vnitřní členění a stalo to 20tis, což když se staví dům, tak zanedbatelná položka. A jsem nadmíru spokojená. Dalších 110tis stojí projektant se vším všudy. To už je větší pecka, ale prý je to ještě dobrá cena.
Odpovědět
www.homestyler.com
Odpovědět
@readyname Děkuji,kouknu na to. @bayt Dekuji.Ano,na typové domy koukáme pro inspiraci. @luckavra Architekt je v planu,ale zatím se tak nějak snažíme "tvořit"a zjišťovat informace doma než budeme mít ucelenou představu.O částce za architekta vím a určitě,to je zanedbatelná částka vzhledem k ceně domu.Zatim se tady nějak snažím pročíst nějaké diskuze lidí,kteří mají zkušenosti a poradí co by mohlo být v rozmístění místnosti problém,co je fajn,.....o modré střeše jsem se dozvěděl nedávno,tak se tu rozkoukavam.
Odpovědět
Obyvák s kuchyní bych řešila asi až na posled...kuchyn bych však umístila do pravého dolního rohu, at není na zdi, kde budete mít ložnici...zdá se mi nešťastné řešení koupelny přes šatnu..ložnice budiž, chodit budete nejspíš jen dva...nevím zda budete mít v šatně okno, ale chodit přes tmavou místnost bych nechtěla, navic v šatně bude dost věcí a nepřijde mi vhodné, kdyby chtěla návštěva jit například do koupelny opláchnout ruce, aby mi někdo koukal po šatně :D..nevim přesné rozměry, ale zádveří s chodbou bych spojila, nedělala bych příčku s dveřmi, snažila bych se zádveří o trochu zúúžit a snažila bych se vecpat dveře do koupelny z nynejší chodby, takže vedle vchodu do obyváku..záleží jaký prostor rozměrově vznikne při zúžení...a nebo když už, tak na roh do zádveří v případě spojení chodby se zádveřím...hezký den :)
Odpovědět
@evika1826 Dobrý večer,děkuji za názor a nějaké rady.V satne určitě okno bude.Mozna nějaké menší,ale bude.Koupelna nebude pro hosty,ty budou chodit na chodbu,do té malé(WC se sprchou).Myslim,že to bude lepší i pro jejich soukromí, nikdo je nebude v obýváku poslouchat a koukat jak přímo vchází z a na toaletu.A na druhou stranu,kdyz pujdeme s manzelkou z loznice na wc nebo do sprchy a obracene ze sprchy do loznice,tak nebudeme muset chodit treba v pyzamu přes chodbu,obyvak do lloznice.Chodim do práce na smeny a tedy dost casto chodime spat v ruznou dobu,proto bychom se ani pri oblekani v satne,ktera nebude primo v loznici nijak nerusili.Ale vse treba jeste vymyslime a nechsme si poradit uplne jinak.O spojení chodba,zádveří popremyslime.Dekuji za váš cas
Odpovědět
@joker07 vyprdnete se na kreslení a schanejte architekta...my jsme takto zbytečně ztratili přes půl roku. A celkově to je divné
Odpovědět
Našla bych si na internetu domek, který se mi líbí a je vhodný na Váš pozemek (tvarem, vůči světovým stranám) a potom bych upravovala dispozici podle toho, jaké mám požadavky a co se nám líbí....architekta musíte mít tak jak tak, ale určitě je dobré mít svoji představu a pokud bude dobrý architekt, tak Vám pomůže vychytat mouchy a budete mít domeček podle Vašich představ. Tato část je asi nejdůležitější na stavbě...potom už moc věcí nejde změnit.
Odpovědět
Profilova fotka
"...architekta musíte mít tak jak tak..." @sabyv nepletes si nahodou profese architekta a projektanta? to neni totez. projektovou dokumentaci pro urady nekresli architekt. Architekt ma dum vymyslet, projektant pak zakreslit tak aby se to dalo postavit. Vystupem prace architekta je vetsinou studie, ktera dava tvar domu, jeho situaci na pozemku, vnitrni cleneni a pod. To je podklad pro projektanta, ktery navrhne optimalni materialovou skladbu, statiku, zalozeni stavby atp. Vystupem prace projektanta je pak dle zadani a pozadovane urovne projekt - bud pouze jednoduchy pro stavebni povoleni, nebo podrobny "do posledniho sroubku" pro realizaci stavby. obcas narazis na lidi univerzalni, ale pravidlo to urcite neni. Mas li presne rozmyslene, jak ma dum vypadat a mas podklady ve forme "studie" staci ti projektant.
Odpovědět
@jumpmans JJ, spletla jsem to....myslela jsem projektanta. Náš byl tedy i architekt, ale domek jsme si navrhli podle sebe, jen nám v některých věcech poradil a doporučil, jak by to bylo lepší. Díky za opravu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?