Názor na půdorys RD - umístění ve svahu

Dobrý večer, ráda bych poprosila zkušenější o připomínky k našemu "laického" zkreslení půdorysu, než ho předáme projektantovi. Dům bude zasazen do svahu, vstup do domu bude ze západní strany. V přízemí je TM + 2 místnosti např. na uskladnění čehokoliv :-) Z TM se půjde do prádelny, KUCHYNĚ: tady zatím ladím rozmístění spotřebičů a zda na ostrůvku mít či nemít indukční desku. PODLAŽÍ: Z garáže do zádveří. Vedle ložnice šatna (7.22m2). Rozmístění nábytku je jen ilustrační. Děkuji:-)
Odpovědět

Odpovědět
@katterina chapu dobre ze hlavni vstup je podlazi, kde jsou loznice a po schodech se de do kuchyne a op?
Odpovědět
@misadan ANO, přesně tak. Zvažovali jsme to i naopak, ale dali jsme přednost mít OP a kuchyň v přízemí s výstupem na zahradu.
Odpovědět
@katterina to sice dava rozum..ale je to trosku nelogicky..za prve vstup pres klidovou zonu..ale hlavne do centra baraku nejdal...a s nakupama daleko..atd atd..
Odpovědět
Je ve svahu a tudíž jsme v umístění klidový zóny a neklidové měli jasno. Nejmenší problém je nošení nákupu po schodech.
Odpovědět
Profilova fotka
Jako velkej problém bych to neviděla, s velkým nákupem jdeš jednou za týden, kdežto ze zahrady do kuchyně budeš běhat několikrát denně. Ložnice v patře by mi byla taky příjemnější, s otevřeným oknem bych se cejtila líp. Možná bych víc oddělila to zádveří se vstupem od ložnic. Asi bych se vykašlala na výklenek v koupelně, ale nejspíš k němu máte důvod. Jinak se mi úplně nelíbí vstup na záchod přes koupelnu, ale taky nevím jak jinak to řešit, možná vstup ze zádveří, ale to je zas špinavá zóna. Celkově se mi to líbí
Odpovědět
Profilova fotka
Vzdal bych se toho vyklenku v koupelne, zmensil o nej koupelnu a nechal vstup na wc z chodby. Pokud byste trvali na vchodu na wc z koupelny, napada me jeste udelat z toho vyklenku samostatnou mistnost s jednim umyvadlem, ze ktereho by se chodilo na wc, nebo do plnohodnotne koupelny. Zádveří mi přijde pro rodinu malé. Chtěl bych alespoň 5m2. Dalo by se řešit zmenšením šatny? mezi zádveřím a garáží. Nechtěl bych dveře do ložnice přímo naproti vchodu ... každá návštěva nemusí vidět Vaši ložnici hned když vejde. Teď to tak máme v bytě a je to dost otravné. Řešil bych zrcadlovým otočením ložnice. Nevidím využití prostoru pod schody ... to mi přijde škoda. Jinak mi to přijde jako povedený návrh.
Odpovědět
Profilova fotka
Také bych se vzdal výklenku v koupelně, pokud je to možné a udělal bych samostatný vchod na wc, aby nebyl přes koupelnu a jak už bylo zmíněno zvětšil bych prostor zádveří.
Odpovědět
Profilova fotka
@katterina Návrh se mi líbí, i to že chcete mít přístup na zahradu hned z kuchyně, to považuji za praktické, ale co mi moc nesedí je ten vchod do části domu kde jsou ložnice, to je dost neobvyklé a já osobně tomu moc nefandím, ale záleží jen na vás :-).
Odpovědět
Pokud to jde, udělej si někde záchod s umyvadlem přímo se vstupem z venku. Nevím kolik mátě dětí, ale situace : pěkné jaro nebo podzim, děláte něco na zahradě, nebo tam běhají děti. Teď si potřebujete umýt ruce nebo na WC? Budete obíhat dům a přez koupelnu se proboiovávat na WC? Nbo sundat boty a přez celý obývak? A to nemluvím o zahradní párty na počest nového domu? Představte si nad tím plánem, že tam opravdu už bydlíte. t.j. ráno vstanu, kouplena zuby WC, druhý také vstane, chce to samé, děti taky, pak snídaně atd. Nejlepší způsob plánování půdorysu domu. Já ho předělával 3x.
Odpovědět
@jakuda děkuji za názor, mezi garáí a vstupem má být zádveří, kde se budou věšet sezonní věci a odkládat obuv, výklenek v koupelně je vstup ze sauny na terasu. Souhlasím, ze se mi moc nelíbí dveře od ložnice přímo naproti vstupu.
Odpovědět
@petrpl děkuji za poznámky. V přízemí budou francouzská okna s výstupem na terasu. Syn nejstarší bude v přízemí, další dvě menší děti nahoře. Říkám si, že 2 koupelny a 2 záchody snad budou stačit :-D. Pod schody, kde má být prádelna budu mít susicku, pracku, shoz na prádlo, atd.
Odpovědět
Článek se načítá
V přízemí je ale v koupelně a ještě k tomu je na tohle malá. Podle mně by tomu prostoru slušel samostané WC.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?