Názor na realizaci domu - zídka za oknem

Ahojte, zvažujeme koupi domu a potřebujeme názor nějaké další osoby :-) Jedná se nám o to, že dům je postaven ve svahu. Za domem je zídka, která vizuálně zasahuje do kuchyňského okna a okna směrem na terasu. Protože obývací pokoj není příliš velký, musela by být kuchyně v samostatné místnosti. V kuchyni máme obavu z nedostatku světla, což se případně dá řešit větším/dalším oknem. Co si o tom myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj mě se zídka líbí a podle mě zase tolik světla do kuchyně nevezme. Když se dají na zídku třeba nějaké květiny, tak si ji podle mě ani nevšimnete, ale podle fotky se radí blbě. Pokud je pozemek stejně do svahu, tak místo zídky by tam byl stejně kopec. Já bych do toho šel.
Odpovědět
Profilova fotka
Nešla by ta zídka zbourat a posunout dál od domu?
Odpovědět
Bohužel by zbourat nešla, kvůli svahu. To bylo první, na co jsem se zeptal.
Odpovědět
Profilova fotka
Zídka by mi nevadila. Vyzdobil bych ji zelení a ani bych si toho nevšiml. Pokud je to jediné, co Vám na domě vadí, tak bych se toho nebál. Já bych do toho domu nešel kvůli dispozice. I když znám pouze půdorys přízemí, tak se mi moc nelíbí. Ale pokud Vám vyhovuje, cena je příznivá a okolí taky, tak proč ne. Jak to máte s rozvody vody a okruhem elektřiny, když chcete přesunovat kuchyň. Je to nějak snadno řešitelné?
Odpovědět
@jakuda Ohledně rozvodů lze zatím cokoliv měnit, v podstatě stojí pouze hrubá stavba. Takže v tom problém není. Co se týká dispozice, tak tady by byla změna v tom smyslu, že by se shodila část spodní příčky v kuchyni (viz přiložený obrázek). Přikládám i dispozici patra. Po vstupu z chodby je vpravo schodiště nahoru.
Odpovědět
tohle není žádnej "svah", 6 schodů po 25cm je 1,5m, tohle se dá v pohodě zbourat, odkopat a posunout o šíři schodů, schody udělat nový někde kde nebudou vadit. Naprosto bez problémů, kdo tvrdí něco jiného je mimo.
Odpovědět
@iveta_89 Bylo nám taky řečeno, že dům stojí na skalnatém podloží, což může být další důvod, proč zídka stojí tam kde stojí, ale ověřeno to nemám. Každopádně děkuji všem za názory.
Odpovědět
Profilova fotka
mě tedy taky nevadí zídka, ale spíš ty dispozice :-N mě úplně bije do očí ta šílená ložnice. my máme celý dům 8*9m :-N tak obrovskou nemáme ani hlavní místnost s kuchyní, jídelnou a obývákem. přijde mi to jako šílené mrhání prostorem, když do ložnice budete chodit v podstatě "jen" spát. raději bych to překopala a přidala trošku místa dětem do pokojíčků. ti se válí po zemi, hrají si, staví něco...potřebují toho místa víc :-N
Odpovědět
Ta ložnice není tak velká jak vypadá :-) Respektive je tam plánovaná koupelna se záchodem a šatna, obrázek je trošku matoucí (neodpovídající), chápu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?