Názory na bungalov 5+1+2G

Mám za to, že jsem dospěl už ke 100% spokojenosti, takže se ptám ostatních, co si o tom myslíte?
Odpovědět
1
2
7
Asi dobre. Predpokladam, ze je to vysledok urcitych kompromisov (mam na mysli tu dlhu zahnutu chodbu). Osobne by som si vedel predstavit v tom zit. Jedina pripomienka su dvere do technickej miestnosti cez kupelnu - radsej by som ich dal z chodby.
Odpovědět
Chodbu bych měl nejraději rovně, ale přišli bychom o terasu a nebyla by kam dát - pozemek je úzký, vedle domu se nevejde. Kompromis hlavně cenový, zastavěná plocha je 230m2, uměl bych si to představit o něco lépe, ale bylo by to dalších 20 metrů navíc. Technickou místnost ještě uvidíme, viděl jsem to v domě udělané a líbilo se mi to. V technické bude jen špinavé prádlo, pračka, sušička a bojler.
Odpovědět

Odpovědět
Na to jak je to velký dům, tak se mi zdá nepraktický. Z mého ženského pohledu je přístup do technické místnosti přes koupelnu hodně zlý. Píšete, že tam bude jen bojler, pračka, sušička a špinavé prádlo. Kam dáte vysavač, žehlicí prkno, kbelík a mop na vytírání a tuny dalších serepatiček, které jsou v každé domácnosti nezbytné? Odpovím vám, nacpete je do technické místnosti. A pokaždé, když se v kuchyni něco rozsype, vylije, apod. půjdete vy nebo vaše žena přes půl domu a přes troje dveře. Taky se mi zdá málo úložných prostor. Sezónní věci, zásoby potravin a podobné věci dáte do garáže nebo kam? Dům to bude jistě krásný a žít se v něm dá, ale přijde mi, že ten, kdo ho navrhoval nikdy nezažil ostrý provoz pětičlenné rodiny :D
Odpovědět
Profilova fotka
@kaczka_2010 no já teda nevím, ale zrovna úložných prostor je tam akorát. Víc než jsem zažila v jakémkoliv svém předchozím bydlení... Na potraviny je potravinová skříň nebo jiná skříňka v kuchyni (linka cca 5x3,5 m) - spousta prostoru na pár těstovin a mouky... A na sezónní věci - 2,5 m skříň v předsíni, 3,75 m skříň na chodbě. 2 x 3,75 m skrin v ložnici a pokoji a další 2,1 m skříně v pokoji a pracovně (i když bude v pracovně knihovna, tak je tam místa...). Pokud bude nedostatek prostoru, je zde stále ta pracovna, která se dá předělat... Mně se dům líbí, s tou chodbou bych se smířila a dveře do technické místnosti bych opravdu udělala z chodby. V koupelně tak vznikne zádveří, kam se dají dát případné další úložné prostory :-D
Odpovědět
Garáž je hned za ložnicí.Ráno nastartujete auto a ten co si bude chtít dospat má za hlavou postele rachot motoru.
Odpovědět
@kaczka_2010 Sezonní věci skončí na půdě, prostorů si myslím, že je také dost. Rodina by měla být čtyřčlenná doufejme. V kuchyni je úložných prostor myslím také dost. Jen vestavné skříně mají hrubou plochu 11m2, objemově se jedná o úložný prostor cca 25 kubíků, což myslím, že je také poměrně dost. Vysavač a takové věci se do skříně poměrně snadno vejdou. Kýbl na vytření se stejně musí napustit vodou ne? Takže cesta přes koupelnu bych řekl, že není problém. Dveře do technické ale ještě zvážíme. @marrwin Zeď mezi ložnicí a garáží bude z vatových cihel. V garáži je dost prostoru pro dodatečnou zvukovou izolaci, ale myslím, že to nebude potřeba. Každopádně všem díky za postřehy.
Odpovědět
Chodba mi vrtala pořád hlavou, tak jsem to překreslil. Došlo zároveň i ke zmenšení zastavěné plochy o 15 metrů. Za oběť padlo 27 metrů pozemku, který bude nyní před domem a ne za domem.
Odpovědět
Či takto
Odpovědět
@cybermole Vramci kompromisov, by som osobne radsej tu krkolomnu chodbu nez koupelnu bez okna. Navyse v povodnom plane technicka miestnost nesusedi s obyvakom, coz moze byt za urcitych okolnosti vyhoda (rusive zvuky v technickej). Za mna, povodny navrh bol lepsi nez tieto prekreslene ;)
Odpovědět
@deto_oesya díky za názor, při 3D vizualizaci byla chodba s dvojitou zatáčkou ale opravdu pekelná v domě bude rekuperace vzduchu a v koupelně světlovod 60x60cm, takže by absence okna neměla být takový problém, navíc se jedná o významnou úsporu díky ušetřeným 15 metrům podlahové plochy chybějící okno v koupelně byl jeden z hlavních důvodů, proč první návrh měl takovou šílenou chodbu, když jsem se zamyslel kolikrát jsem v koupelně otevřel okno přes zimu, tak mi to okno chybět nebude v technické by kromě pračky/sušičky mělo být ticho
Odpovědět
V tom posledním návrhu bych na konci chodby udělal místo těch výklenků malou místnost na vysavač a jiné blbůstky s otevíráním do chodby.
Odpovědět
Článek se načítá
@koselak díky, promyslím to
Odpovědět
@cybermole O vetranie az tak nejde, kvalitna vzduchotechnika pachy vysaje ;) Ale to prirodzene svetlo je na nezaplatenie - ale svetlovod moze byt relativne dobre riesenie (po pravde nemam s tym osobne skusenosti). Inak vsimol som si, ze v prekreslenych navrhoch nie je vstup z garaze do zadveria - je to zamer alebo chyba?
Odpovědět
@deto_oesya Ve 3 ráno jsem se sousředil na rozmístnění, okna ani dveře nebyla dokončená.
Odpovědět
Profilova fotka
Mne se nejvíc líbil návrh c. 1, ale fakt je, ze 2 a 3 jsou praktičtější. Přiklonila bych se k variantě 3 - větší TM se vstupem naproti zádveří. Projekt je ale hodne povedený, mne by se tam líbilo žít a uloznych prostor tam je dost. Jen ta kuchyně, tam je místa... Mame kuchyň cca 4,2x2,6, na te kratší stene mame stěnu odsdola az nahoru (viz fotoblog, kuchyň mam vyfocenou) a místa tam je tolik, ze mam jeste dobrou třetinu prázdnou).
Odpovědět
@zmrz_lina děkuji víme, sledovali jsme váš kubis, bydlíme pár km od vás :) původně jsme chtěli také RDR
Odpovědět
Profilova fotka
@cybermole fakt? Kde? :-) (klidne IP) vím ze jste zvazovali novu..
Odpovědět
Profilova fotka
Někde jsem viděla zlepšovák. Pani mezi koupelnou a TM si nechala udělat otvor na prádelní koš a pak ho jen protahla, aby nemusela prádlo přenášet. Otvor schovala do skříňky. Mě se to zdá jako dobrý nápad.
Odpovědět
Profilova fotka
@moozaj Ta paní jsem já. Ano, díra do prádelny je super.
Odpovědět
@cybermole U prvniho navrhu je videt, ze byl dlouho promysleny a po pravde se mi libi dispozicne nejvic....navrhy 2 a 3 nejsou dispozicne take spatne, ale dum bude z exterieru pusobit mnohem prijemneji coz je velky bonus....rozclenena hmota, hlavne vstupni fasada by u 1. navrhu byla (myslim) moc dlouha a mohutna. Jinak vsechny varianty jsou dispozicne tady na MS nadprumerne a pekne.
Odpovědět
@moozaj @andik.cz také mě to napadlo, že bych udělal prostup, uvidíme jaké budou finální dispozice @martii1 První návrh působí více promyšleně podle mě jen díky tomu, že je tam všechen nábytek, rozměry a k tomu vizualizace. Myslím, že je to přirozené. Až dodělám 3D a okótuji poslední výkres, určitě všichni změní názor. Co je zásadní, tak poslední návrh pomohl ušetřit opravdu 15 metrů podlahové plochy bez toho, aby to bylo někde poznat. To je úspora cca 100tis. A ta chodba při vizualizaci opravdu vypadala šíleně stísněně. Každopádně děkuji za hodnocení, je v tom spousta hodin. Největší oříšek bylo omezení velikosti pozemku včetně umístěných lamp, místní regulativa a správná orientace ke světovým stranám.
Odpovědět
také řešíme projekt podobné velikosti a to už docela dlouho a snad jsme došli do finální verze.Inspiroval nás bungalov 978 viz fotoblog. Váš upravený návrh, dle mého názoru je co se týče úspory určitě lepší.Vůbec není na škodu mít technickou vedle obýváku,my naopak jsme to v projektu vyžadovali,už jen hlavně skrze přikládání do krbu z technické místnosti, ta je ještě rozdělena příčkou, kde bude pračka a podobně.Okno v koupelně je určitě nezbytná věc,ale v dnešní době se to dá řešit,jak už někdo zmiňoval, světlovodem, proto bych to neviděla až takový mínus.
Odpovědět
Profilova fotka
@andik.cz jsem tu teprve asi týden a jen zírám a vstřebávám. Máme taky před stavbou, tak nasávám . Hrozně se mi líbí, jak jste vše popsala a s jakým vkusem zařídila. A taky jste mě i rozbrečela, když jsem si uvědomila, co nás letos čeká.
Odpovědět
Profilova fotka
@moozaj uf, tak to děkuju ;-) a to mám ještě resty :-|
Odpovědět
@cybermole za mě je poslední navrch opravdu dobrý ;-) mohu se zeptat v jakém programu toto tvoříte ? děkuji :-)
Odpovědět
@mb1982 jedná se o sketchup, už jsem to zase překreslil, dozvěděl jsem se, že světlovod v koupelně může být dost podstatný problém, takže jsem do koupelny v posledním návrhu dostal i okno/průchod ven
Odpovědět
A pozor .. máme tu další verzi :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@cybermole zase lepší dveře z koupelny na terasu máme a přijde mi to geniální kvůli WC, žádné obihani domu ani dlouhá trasa přes dům. Jen bych ještě zvazila tu ložnici u garáže, šla by tam dát šatna, ale chápu její funkci oddělit ložnici od decaku (taky to tak máme) tak pak jedině dát ložnici na místo pokoje vedle koupelny a udělat z ložnice pracovnu ( nebo to jsou 3 dětské pokoje?) pak je jasné, že dítěti bych za hlavu garáž taky nedala.
Odpovědět
Ten výkus v ložnici je pracovní stůl? Tam bude tma jako blázen. Neuvažovali jste místo toho tu menší koupelnu udělat výhradně pro ložnici (tzn. vstup z ní) a z větší koupelny vykousnout WC do samostatné místnosti? I když vlastně tím byste přišli o možnost vstupu přímo z terasy, pravda. Sleduju každý váš krok, chceme dům podobné velikosti (ale garáž mimo, snad se vejde). 8-)
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?