Názory na bungalov

Dobrý den, chceme stavět dům a řešíme půdorys. Máme pozemek široký 14 m, délkově cca 55 m. Chtěli bychom bungalov, aby se kolem levé strany dalo projet dozadu do dvora/zahrady. Pravá strana domu by zřejmě ležela na hranici pozemku. Prosím o názory na půdorys, rozmístění místností, atd. Zatím si myslím, že jsem dospěli ke 100% spokojenosti. Požadavky jsme měli: (kuchyn+obývák dohormady, 2 dětské pokoje, ložnice, u ložnice zvlášt šatna, koupelna, zachod samostatně, technicka - v technické záchod, šatna). Teprve se začínáme orientovat, budu tedy rád za každou radu. Děkuji .
Odpovědět
no ten nudloidní pozemek vám moc nezávidím, ale jestli jste dohodnutý se sousedy, že jim nevadí, že se na ně nalepíte, proč ne... jinak na mě hrozně málo oken, zřejmě vám tam chybí dveře z chodby do obyváku, šatna v ložnici je hodně mrňavá, a ještě k tomu průchozí...
Odpovědět
Profilova fotka
A máte zjištěné, že se můžete sousedovi nalepit na plot?
Odpovědět
No pokud jste dospěli ke 100%ní spokojenosti, tak já vám to teda odkývu. 8-) Jinak osobně bych šel vzhledem k takové úzké nudli do patrového domu, kde se v rozměru cca 7m popř. něco více díky výjimce dá postavit něco slušného. Jinak radím, zvolte projektanta, budete v tom totiž pak muset žít..
Odpovědět
Dejme tomu, že vám soused povolí výjimku. Počítáte s přesahem střechy? Žádná ze součástí stavby nesmí přesahovat na sousední pozemek. I pokud se se sousedem dohodnete nebo zvolíte střechu bez přesahu (u klasických bungalovů nic moc), musíte zajistit, aby voda a sníh z vaší střechy neohrožovali vedlejší pozemek. Zejména u toho sněhu může dojít k pěkným nepříjemnostem.
Odpovědět
@vermik opravdu to nebudete mítjednoduché, úzký pozemek a ještě na sever.....domy nalepené na sobě..... Ale k vašemu půdorysu. Dům bude tmavý, okénka máte maličké, pokoje dlouhé. Obyvací část úplně neosluněná a přitom je to západní stěna, takže alespoň trochu odpoledního světla a slunce. Nevím, jak moc frekventovaná je oříjezdová cesta, ale pokud je, tak bych se snažila udělat větší předzahrádku, aby v pokojích byl alespoň trošku klid a udělala bych spoustu střešních oken, nebo světlovodů. Dobře zvažte, jestli trváte na bungaovu, patro by vám výrazně usnadnilo život a bydlení i přes schody by bylo komfortnější a lepší.
Odpovědět
Šířka domu 11m se nám zdá dostatečná. Kolem levé strany je užší průjezd nebo průchod (cca 2-3m). Pravá strana by ležela na hranici sousedního pozemku. Garáž je v plánu před domem. Jde o amatérský půdorys, hlavně nám jde o rozmístění pokojů. Velikost oken a zapomenuté dveře v projektu nechám na odbornících. Šatna je průchozí pouze pro její majitele (nás), vyhovuje nám, že když vstává jeden z nás brzy ráno 5 dní v týdnu, neruší druhého, který ještě spí v ložnici. Střechu rovněž necháme na odborníkovi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?