Názory na plán bungalovu

Dobrý den, prosím o Vaše názory na plán bungalovu. Nyní máme na pozemku starý dům, který zbouráme a místo něj chceme postavit nový. Přibližné umístění nového domku je v rámci oranžových čar na druhém snímku. Děkuji moc za jakékoliv připomínky a náměty.
Odpovědět
1
2
7
- dvoje dveře do komory ubírají místo - obrátit koupelnu, aby WC bylo blíž obýváku - ty dětské pokojíky se mi moc nelíbí
Odpovědět
Nejdůležitější je WC u ložnice a dětského pokoje. V obýváku se čas prakticky vůbec netráví. Dětské pokojíky budou nejprve dohromady, bez příček, plánujeme pouze jedno dítě, ale kdyby bylo třeba, lze je rozdělit. To jsem nějak pozapomněla napsat :) Dvoje dveře do komory jsou třeba, když dovezete velký nákup ... nechce se mi s ním tahat přes kuchyň.
Odpovědět
@vita234 - komora: 2 dveře jsou zbytečné, jak píše nada222 - kuchyň: sporák a trouba na druhém konci kuchyně se mi nelíbí - terasa 2: je tak malá, že ty lehátka se tam určitě nevejdou, radši bych prostor využila jinak a zvětšila nějaký pokoj - dětské pokoje: jsou moc malé - co je ta největší místnost v levém horním rohu?
Odpovědět
@majkll: dílna a technická místnost
Odpovědět
@vita234 i přesto bych nechala jen dveře z kuchyně....těch pár kroků navíc se dá zvládnou. radši bych využila ten prostor.
Odpovědět
@majkll: Je to i přístup k jídlu, jak v ledničce, tak ve spíži odjinud než z kuchyně. Když si půjde chlap z dílny pro pivo nemusí mi lézt přes kuchyň, stejně tak z ložnice ocením nejkratší cestu.
Odpovědět
@vita234 ve kterém pokoji tedy trávíte čas? Orientace na světové strany také není ideální, lednice v komoře, také vozíme velký nákup a komoru vůbec nemáme, pokojíky malé, a proč vůbec dílna v domě která zabere nejvíce místa? vlastně celý plán se mi nelíbí.
Odpovědět
@majanax: v kuchyni nebo venku. A jak byste pokoje umístila vůči světovým stranám? V komoře přeci nebývá jen velký nákup, ale i zavařeniny, vánoční ozdoby, kempinogové věci atd. Jak jsem již psala pokojíky prozatím nebudou, bude pouze jeden pokoj, jen kdyby bylo třeba, je možnost jej rozdělit. Kam byste umístila dílnu?
Odpovědět
@vita234 na jihozápad obytný prostor, dílnu někde ke garáži
Odpovědět
@majanax: Garáž nebude, nevidím její význam, bude max. kryté stání. Takže dílna musí být v domě a i kdyby garáž byla, přece nebudu do dílny hnát chlapa venkem. Orientace vůči světovým stranám je podřízena umístění jednotlivých místnosti vůči sobě v domě a vůči umístění domu na pozemku, ale i tak orientace poměrně vyhovuje, vzhledem k tomu, že v obýváku moc nebudeme.
Odpovědět
Dlouhé klikaté chodby, samé rohy, dlouhé vedení vody, celkově je dispozice řešená špatně. Když mi napíšete, z které světové strany máte příjezd na pozemek, kde je nejmenší zástavba, kolik lidí bude v domě bydlet a další požadavky pomůžu Vám se situačkou.
Odpovědět
@naarch: Příjezd JZ, nejmenší zástavba JV. 3-4 lidi. Co se týče vody, to není problém, pouze delší trubky. Další požadavky jsou v mém nákresu. Dílna spojená s TM. Komora na kola přístupná z příjezdové cesty. Kuchyň vedle chodby. Komora u kuchyně přístupná z chodby a kuchyně. Dětský pokoj možno rozdělit na dva. WC a koupelna u ložnice a dětského pokoje. Šatna průchozí na chodbu. Obývák směrem na JV.
Odpovědět
Článek se načítá
přehlédla jsem, že budete mít pouze 1 WC
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, je to hodně nepřehledné, ale co je do očí bijící je velikost dětských pokojů..tam je teda zoufale málo místa..to už bych je raději propojila nebo uhnula s tím velkým pokojem nahoře - ani nevím co to vlastně je..jo a pračku bych mít v koupelně nechtěla..v technické je to lepší
Odpovědět
Profilova fotka
Jo teď čtu že je to dílna...proč potřebujete tak obrovský prostor? manžel je truhlář a pracuje doma nebo něco takového? Pokud ano, udělala bych mu dílnu asi venku..neumím si představit jednak ten nepořádek po domě a taky ten hluk - představa že mi např. nemocné dítě spí v pokojíčku a vedle otecko něco tluče...no nevim nevim...vadilo by mi to i při návštěvách atd. Je to taková "špinavá" část v domě a ještě tak velký prostor... :-S
Odpovědět
@verulicek88: Nebudu přeci stavět dva baráky, aby v jednom byla pouze dílna. Chlap je elektrikář, takže nepořádek ani hluk nenadělá a prostor prostě potřebuje. Navíc je ta dílna spojená i s technickou místností, v které bude mít uložen i materiál, kabely, žebříky atd. Dětský pokoj bude prozatím jedna místnost, bez té příčky, kdyby bylo třeba rozdělím to. Pračku určitě v koupelně, tam přece taky máte koš se špinavým prádlem a nebudu jej při každém praní tahat to TM. A v koupelně bude povrch pračky dobrý odkladný prostor.
Odpovědět
@nada222: Ano jedno WC. Pro 3-4 lidi dostačující. Navíc kdo má 2 WC drhnout?
Odpovědět
Profilova fotka
@vita234 no my třeba sólo barák asi mít budem...respektive na zahradě jednu místnost (do 16m2) jako zkušebnu..jsme oba muzikanti. Zjistili jsme, že do baráku se nám nevleze už nikam cimbál a ostatní nástroje..navíc myslím, že je lepší když budeme my (nebo v budoucnu i děcka) mít na hraní klid...jen řešíme vytápění v tom pididomku...mělo by tam být udržovaných alespoň 17 stupňů v zimě...
Odpovědět
@verulicek88: Tak to věřím, že cimbál by asi ostatním v domě vadil :) Ale v našem případě, šroubení rozvaděče nikomu vadit nebude. Přemýšleli jste o obyčejných kamnech? Sice chvilku trvá než se udělá opravdu teplo, ale v podstatě nepotřebujete žádné rozvody ... jen komín a kamínka.
Odpovědět
Profilova fotka
@vita234 že by tam v zimě chodil každý den někdo topit? no a představa, že ta hromada dřevěných nástrojů chytne není moc lákavá :-D
Odpovědět
@verulicek88: Proč každý den? Jen ten den, co budete cvičit ... nebo cvičíte každý den? Není důvod, aby Vám cokoliv z kamen chytlo, to je větší pravděpodobnost u krbu.
Odpovědět
Profilova fotka
@vita234 nástroje musí být ve stálé pokojové teplotě..nejen že by se jinak rozladily, ale dřevo by se poškodilo..tepelnou změnou praská.
Odpovědět
@verulicek88: Tak to jsem netušila. Ještě tak soláry a nebo to prostě zjednodušit, spojit s domem a vyřešit zvukovou izolaci.
Odpovědět
Profilova fotka
@vita234 tak dobrá zvuková izolace neexistuje :-D
Odpovědět
@verulicek88: :D tak to vidím asi jen na ty soláry s bateriemi na uložení energie + pravděpodobně dotažení elektřiny, asi to budou potřebovat některé vaše nástroje, že? Při stálé teplotě se uhlí a dřevo vylučuje, elektřina se vám pěkně prodraží, takže zbývají soláry. Nebo jiný zdroj tepla, o kterém nevím.
Odpovědět
@vita234 pošlete mi katastr a parcelní číslo, podívám se na satelit
Odpovědět
Profilova fotka
@vita234 nástroje ne ale bude tam pc
Odpovědět
dúfam, že sa nurazíte ale horší projekt som asi nevidel. Nezmyslené chodby, kúpelňa a WC bez okna, tie detské izby -bez ohľadu na to, že to bude na začiatku jedna izba - totálny nezmysel - to ako potom budete znovu prerábať? keď budú všade podlahy, čisto.. hm, trochu proti vkusu a nervom.. Skúste to zjednodušiť, ale nie na úkor praktickosti. Veľa ľudí Vám tu dobre radí, ale stále máte svoj názor -čo sa mi jednak páči - len nechápem, načo potom chcete rady, keď ich nepríjmate. Tie dvoje dvere do špajze - sú taktiež nezmysel - to si dajte aj dvere zo spálne na WC a do kúpelne aj troje - keď pôjdete do WC zo spálne, druhé keď z chodby a tretie keď pôjdete z obývaku. Takto sa nestavia preboha... Dajte si povedať a hlavne treba osloviť projektanta - ktorý Vám veci vysvetlí... Je super že máte akú-takú predstavu - to projektantovi pomôže, venujte sa tomu a budete spokojní.
Odpovědět
@ares11: Neurazím, ale chtěla bych vidět, jak nakreslíte tolik neprůchozích pokojů bez chodby. Okno na WC a v koupelně? K čemu? Stačí odsavač, okno stejně nepoužijete, jak v zimě kvůli chladu, tak v létě, kvůli vedru. Dětský pokoj je plánován pouze jeden, protože je plánováno pouze jedno dítě. Kdybychom se rozhodli později pro děti dvě, je dobré mít možnost pokoj rozdělit, proto rovnou nebudu dělat pokoje dva, přeci. Ano rady ráda přijmu, pokud budou ku prospěchu věci. Ale prozatím jsou to připomínky všechny k věcem, které vím, proč tak mám a proč je tak chci. Nestaví se tak? Přeci se staví tak, aby to dané rodině vyhovovalo a ne podle nějakých zažitých pravidel, ne? A mimochodem velice obdobný projekt jsem viděla i od projektanta.
Odpovědět
@vita234 Tak v tom případě nevím, proč žádáte o rady, protože z Vašeho příspěvku jednoznačně vyplynulo, že vlastně vše, co je v projektu, je tak, jak to chcete Vy a máte to tak schválně... A když teda někdo něco zpochybnil, tak jste si zpět odůvodnila, že Vám se to tak líbí. Mně se projekt nelíbí, připomíná staré domy, kde je chodba a z ní spousta dvěří a rohů... Víc nemá cenu psát viz výše proč.
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?