Nazory na projekt

Dobry den, muzu poprosit vase nazory a pripominky na pudorys bungalovu? Chteli jsme 5+kk, jednodussi, max 130 m2. Orientace - vstup ze zapadu, koupelna sever, obyvak jih, terasa jihovychod. Taky vahame, jestli dat presah strechy na terasu 2 m jak doporucuje projektant nebo je to vzhledem k vychodu zbytecne. Dekuji za pripadne pripominky
Odpovědět
@veruska_26 máme to prakticky velice podobné. Jen máme místo technické místnosti ještě garáž. Pár poznatků. Ať vám projektant navrhne jak bude vypadat prostor s kuchyni a obývákem. My došli k závěru, že do čtverce se to skládá velmi špatně a nikdy to není úplně ideální. Tudíž jsme tento prostor nakonec udělali do L, ve kterém jdou ty tři zóny (kuchyně, jídelna, obyvak) udělat tak nějak bez hlucheho místa a logičtěj.. U přesahu střechy, který by vám kryl terasu nevím. My tu terasu máme na sever, tudíž jsme přesah nějak velký nedělali a spíše terasu zasklime, abychom nepřišli o světlo, kterého tam už tak mnoho nebude. Jinak doporučuji ještě dát dveře do chodby do klidné zóny, dlouhá chodba se těmi dveřmi (klidně posuvnými) rozbije a nebude tak opticky dlouhá. Navíc tím ještě více oddělite klidovou zónu a obývák.
Odpovědět
@rumcajk super, moc dekuji za nazor. A jak jste to do toho L vyresili? Zrusili spiz nebo nejak zvetsovali? Nemate nakres pro inspiraci?
Odpovědět
@veruska_26 stalo nás to 8 tisic za architekta, ale zda se mi to lepší, než to mít ve čtverci. Tam vždy zbylo hluche místo.
Odpovědět
@rumcajk No ovšem typický architekt...ten zkrátka neřeší a nikdy nebude vědět tu praktickou stránku a realizovatelnost. Např. šoupací dveře, kdy v dorazu je příčka asi 8cm-zkuste si to vyzdít 😉 Na WC dveře jak do stodoly, ale při sednutí na mísu budete mít umyvadlovou skřínkou u kolena (v lepším případě). Ideálně umístit vypínač na stěnu vedle kliky 😉 Tady to nejde. Ani jedna příčka není nosná...minimálně na kuchyň je třeba-závěsné horní skříňky a oslabení z instalací. Světlý otvor v obýváku 3,3m...no stačí ho trochu zmenšit na 3m a můžete použít typové překlady, než to řešit složitěji přes žb překlad "na míru"-výpočet, výztuž+bednění a izolace. O tmavých chodbách a panelákové koupelně s WC vedle kartáčků snad ani nemluvě 😉
Odpovědět
@panlorenc díky za tipy. Kam byste to umyvadlo na wc umístil vy? Na protější stěnu? WC není zas tak krátké, tak by tam nemuselo být úplně stísněno. Dveře tam budou menší, toto je víceméně návrh. Pricky jsou 11,5 cm. Myslíte že neudrží skříňky? Oslabení z instalací nebude tak dramatické. Překlad na hs portal chceme naopak zvětšit na 3,5. Tuším, že porotherm má na to systémové překlady. Přijde mi škoda to zmenšovat jen pro úsporu několika tisíc a pak v tom celý život žít a říkat si tady jsem uspoří 20k, ale mohlo být více světla, lepší výhled.. Klidně se nechám inspirovat pro jiný návrh bungalovu s vestavěnou garáží, při dodržení maximální šířky stavby 14,7 m. S koupelnou problém nemáme, nevim jak a proč ji zvětšovat na úkor jiných místností. Stejně tak chodby, opravdu rád uvidím jak to vymyslet jinak... My jsme rádi, že nebudeme muset do schodů a oddělíme obývák od klidové zóny. Prostě je to o kompromisech. Buď chodba nebo schody, my volíme chodba.
Odpovědět
@rumcajk moc dekuji za tipy i nakres, taky me to podobne napadlo, protahnout tu kuchyn do L a trochu ji "zapustit" na ukor wc, ktere bysme presunuli jinam (zmensime technickou mistnost), takze aspon vidim, ze to udelat jde.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?