Názory na projekt - bungalov

Zdravím, prosíme o názory a přípomínky k bungalovu - dřevostavba. Jde nám hlavně o dispoziční rozmístění místností. Moc děkujeme :-)
Odpovědět

Odpovědět
už to tady zaznělo milionkrát: opravdu pořádně zvažte, zda "chcete" průchozí obývák! To co se z počátku, např při malých dětech jeví jako výborný nápad, se může časem zcela změnit. A od toho se vlastně bude odvíjet celá dispozice domu. Takže za mne: Ne. Tento projekt bych zkrátka nezvolil. Ale budou pochopitelně i opačné názory - v tom si ovšem musíte udělat jasno Vy sami - v tom Vám nikdo nepomůže.
Odpovědět
Za mě taky určitě ne průchozí obývák. A když už je garáž, chtěla bych ji zpřístupnit z domu. Nemáme a chybí mi to.
Odpovědět
Jak jsou světové strany?
Odpovědět
Profilova fotka
Po zkušenostech s výchovou dětí bych taky nechtěla průchozí obývák.. děti si vodí návštěvy a ty pak všechny courají přes obývák a kolem kuchyně. Technickou místnost to má v té prádelně? Přijde mi to dost daleko od koupelny a v podstatě i od kuchyně kvůli rozvodům. Prohodila bych technickou a zádveří s kuchyní, i když uznávám, že pak je to daleko z garáže do domu ;-)
Odpovědět
Za mě taky, nedělala bych průchozí obývák, dala bych ještě jedno wc (není-li to druhé v koupelně) a oddělená garáž s dílnou se mi líbí. Když jsou propojené střechou, déšť nebude vadit a troška té zimy se určitě přežije. Budeme to mít jednou obdobně.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky bych to upravila a minimalne prehodila kuchyn se zadverim a pradelnou.
Odpovědět
Svetove strany upresnim, nemam tady podklady k pozemku. Wc to zatim vypada pouze na 1 samostatne u vchodu. U toho jeste zvazujeme jestli se neprohodi se spizi, aby melo WC okynko. Pradelna je vlastne technicka mistnost, jen je to soatne pojemnovane :-) Co se tyce pruchoziho obyvaku, nad tim jsme takto nepremysleli, jeste to zvazime a zkusime vymyslet jinak, dekujem za napad ;-)
Odpovědět
Jeste co se tyce technicke mistnosti/pradelny - musi byt umistena tak, abych se primo z ni dostal do garaze - jak polezu z dilny, vstoupim do domu pres TM a tam se prevlecu/umyju at spinavej necouram pres dum. Taky veci jako mineralky, cibule,zavareniny atd tam muzu vyhodit hned jak se vyleze z garaze.
Odpovědět
@deywis Tím spíše bych tu garáž a dílnu napojila na barák.
Odpovědět
@jancip logicky by to tak pochopitelně mělo být - ušetří se zeď a i náklady na topení...
Odpovědět
@fotrtom @jancip o napojeni garaze primo na dum jsme taky uvazovali, vase argumenty maji jiste logiku, spis si rikam co hluk z dilny, kdyz tam budu neco delat? (Pravda, nepotrebuji to k zamestnani a denne to nebude) Spis byl puvodni zamer postavit pouze dum a garaz s pristreskem pristavet pozdeji az se prisetri penize a hlavne nejspis z cihel. Takhle by se to muselo postavit zaroven.
Odpovědět
Článek se načítá
@deywis To spojení má více výhod. Jednak ušetříš za zdivo a izolaci, jak bylo řečeno a jednak je to i velmi praktické např. při malých dětech. Když třeba usnou v autě, což se nám stává, nemusí se budit, ale stačí jen nechat otevřené dveře nebo je to pohodlnější při nošení nákupu a současně dětí apod. Toho ruchu bych se nebála. Kolik toho normální smrtelník tak hlučného dělá? Případně mezi dílnou a obytnou místností může být ta technická místnost, spíž, zádveří...
Odpovědět
Profilova fotka
My kdybychom mohli, tak máme garáž taky oddělenou.. i kvůli tomu, že se to dá dostavět kdykoliv, třeba zjistíte, že to ani nepotřebujete (u několika známých se to stalo). Děti můžu nechat spát v autě pod stříškou a upřímně.. jde o pár let, kdy tohle budete řešit ;-) A třeba takový truhlář v dílně docela dost hluku opravdu nadělá.. vrtačka, cirkulárka a bůhvíco ještě.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme průchozí obývák, bydlíme přes 2 roky a o.k. zatím bych neměnila :-) nesnášíme chodby :-) zatím děti malé..... máme podobné rozmístění pokojů.......
Odpovědět
@veravera Ono u malých dětí je to jedno, si to člověk uvědomí až u dospívajících dětí, když si začnou vodit návštěvy. Rodiče leží třeba už v pyžamu v obýváku u TV a někdo jim tama pořád courá. Měli jsme to tak u našich, takže vím, o čem mluvím.
Odpovědět
@slabici Tak ono samozřejmě záleží, pro jaké účely a komu dílna slouží. Rozdíl je truhlář, co dělá na zakázky a rozdíl domácí muž kutil, co to má na nějaké opravy nebo nějakou sezónní tvorbu:-) Dítě v autě pod střížkou bez možnosti otevřených dětí bych nenechala spát....
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych zvážil dveře do spíže i ze zádveří (možná ji trošku zvětšit), aby se nechodilo s nákupem do kuchyně přes obyvák.
Odpovědět
@deywis nech si tady poradit, ale ne uplne rozhodit a zvyklat!!! uz jsem to tu psala drive.. co je problem pro jednoho - druhy se s tim szije a nevnima to jako neco mimoradneho.. viz treba pruchozi obyvak. vzdy tu je nekdo komu to vadi, a jiny kdo to neresi.. nasi to tak v domecku maji taky a me to nikdy neprislo divne, az ted kdyz na MS o tom kazdou chvili ctu jaky je to problem kdyz si vodi deti navstevy a rodicum to vadi ;-) ja si navstevy vodit domu nemohla - myslim tim kluky.. to by tatka zesedivel a kamaradky u nas spaly taky malo (a hlavne tem bylo uplne sumak co nasi delaji nebo nedelaji v obyvaku. byly jsme v pokoji!) hele ale i ti kluci se domu dostali nenapadne kdyz o to slo ;-) vzdyt je to prizemni barak!!!!!!! co se tyka dilny/garaze u domu.. nemame, nemeli jsme.. vzdy oddelene samostatne od domu a bylo to ok. nemam na to vyhraneny nazor.. ale je pravda, ze kdyz se domaci kutil do neceho pusti a manzelku boli hlava, nebo prave deti maji doma navstevu,divaji se treba na pohadky a cirkularka vali o sto sest - neni to ideal.. navic podle me jde smrad do baraku z ruznych barev a motoru - takze za me bych se priklanela k oddelenym prostoram.. ale pokud to vyjde lepe financne a clovek i na to hledi - tak spojit. vas projekt se mi libi.. jen v te koupelne u pokoju - bude tam WC? tam bych jedno asi dala.. tohle jedine si fakt pochvaluju u nas ted - jeden zachod na 4 lidi v baraku nam nikdy nestacil :)
Odpovědět
Diky vsem za pripominky a vecne rady. Pokusim se odpovedet na dotazy: WC v koupelne jeste nejsme na 100% rozhodnuti, ale spise tam bude. Dvere do spise ze zadveri je urcite dobry napad, za predpookladu ze to zustane diapozicne takto rozdelene a spiz tam bude ( to je dalsi dotaz - mate/nemate spiz, chybi vam/nechybi? Sklep urcite nebude a z garaze nechci skladiste) Pruchozi obyvak mi vrta nejvic hlavou, kdyz si to vezmu kolem a kolem tak je urcite praktictejsi mit ho "bokem". Jinak zatim to vypada ze to budeme muset cele zmenit a prekopat vzhledem k rozmerum pozemku. Nastesti nakres vyse delal v rychlosti svagr abychom meli jakous - takous predstavu, nyni uz budeme jen ladit mensi veci.
Odpovědět
@deywis Za mě spíž určitě ano. I když jsou potravinové skříně, rozměrnější věci typu (jako např. brambory, cibule, zavařeniny, alko, nealko, karton mléka apod. tam nedáš. A i když je třeba někde nějaký sklípek, garáž, kuchař/kachařka vařící denně ocení, že to má po ruce.
Odpovědět
Líbí se mi oddělená garáž a dílna, přístup přes gar. stání. Rozdělení pokojů vypadá jednoduše a funkčně, průchozí obývák je věc názorů a jednoduše řešitejná je i varianta bez průchodu. Líbí se mi také čistota studie.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?