Názory na projekt domku

Dobrý den, můžete napsat názory na rozvržení místností a dveří, co jsem předběžně nakreslila? Jak lépe vymyslet koupelnu, záchod, zádveří? Velikosti místností nám takto vyhovují. Děkuji.
Odpovědět
@readyname musim to pochvalit, mame skoro stejny :-) . posunula bych dvere v levem pokojiku aby nebyli proti posteli.
Odpovědět
ahoj, máme to podobně, jen jsme nakonec dali dveře na záchod také na chodbu, takže jsou dveře od záchodu a koupelny vedle sebe...abysme nemuseli chodit do zádveří, když chceme na wc...oboje otvírání ven do chodby..na wc z bezpečnostních důvodů a v koupelně, aby nezabíraly místo, když je malá koupelnička.....tím pádem by se mohly otvírat dveře ve vchodové chodbě na tu prázdnou zeď, kde jsou ted nakresleny dveře na toaletu...snad je to srozumitelné..:D
Odpovědět
@bamak Nábytek tam mám daný jen tak, rozvržení nábytku přijde na řadu později.:)
Odpovědět
Děkuji za info, takže tak nějak?
Odpovědět
@evika1826 Můžu se zeptat, z čeho máte zdi, jakou střechu, kolik to celkem stálo, jak jste stavěli a tak? Třeba i do zpráv. A ještě, můžu poprosit o foto vašeho projektu pro inspiraci? Děkuji
Odpovědět
My máme taky velice podobný domeček :-) rozvržení místností je super. Jen máme pejska a kvůli tomu bychom to teď řešili asi nějakým zádveřím ještě nebo technickou místností směrem do dvora a dveřmi z tama ven. Máme totiž jinak ťapky v obýváku,když jde ze dvorku (i když projde očistou, tak když prší, je podlaha špinavá). Ale to je jen náš poznatek skrz pejska. Jinak jsme max.spokojení s tímhle uspořádáním :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych zvážila dát do obýváku dveře posuvné do pouzdra. A do technické mini sprcháč (kvůli psovi)) nebo výlevku nebo tak něco (pokud psa nemáte, tak aspoň na očištění zablácenych bot apod.
Odpovědět
@nicky215 Děkuji, psa nechceme, máme kočky, ty se samy olížou. :D A jakou máte už. plochu?
Odpovědět
@readyname no,občas je ta podlaha k pláči :-D Máme cca 120m2 obytnou plochu. Stavěli jsme na ohlášku,tak jsme se potřebovali vejít do 150m2 a to se nám povedlo skoro na milimetry :-D
Odpovědět
Profilova fotka
jako vždy navrhuji zrušení dveří z kuchyňoobýváku do chodby - proti táhnutí máte dveře do zádveří, kdyby bylo jó smradlavé vaření, zavřou se všechny dveře do pokojů, chodba se vyvětrá zádveřím. Ze zkušenosti tyto dveře většina lidí stejně téměř nezavírá a jejich existencí na naopak uzavírá prostor již tak úzké chodby. Pak už mě napadá jenom takový detailíček - nešla by trošičku zvětšit koupelna na úkor šířky ložnice? v ní mi místo na projití kolem postel připadá bohatýrské, zatímco k záchodu v koupelně sotva na prosmýknutí mezi sprcháčem a vanou. S otočením wc mi to přijde téměř lhostejné, máte další hned vedle. výlevka/něco podobného v technické je velice praktická věc. Pokud by se vešlo, navrhuji úzké dveře z technické i do kuchyně, můžeš ji pak částečně využít jako spíž (aspoň nějaká police se hodí - vody, brambory, kompoty,..)
Odpovědět
@readyname Dveře od wc bych otočil do chodby, v tom zádveří máte nějak moc dveří, ale vidím že to už máte i v druhém návrhu a možná bych to wc udělal dohromady s koupelnou a mohlo by se tam zrušit to umyvadlo a prostor v zádveří by se zvětšil.
Odpovědět
Já nedoporučuji zrušení dveří z kuchyňoobýváku do chodby. Jednak když příjde hlučnější návštěvanebo rád poslouchá hlasitější hudbu "při vaření", tak se zavřou dveře a neruší další členy domácnosti hlukem. Sám mám dveře se zvýšeným hlukově izolačními vlastnosti a obyvák je zároveň obezděl nosnou zdí VPC 240 mm - vážená stavební neprůzvučnost 55 dB a z důvodu osazení rekuperace je navíc z důvodu nutného pohybu vzduchu osazen přeslechový stěnový průchod.
Odpovědět
Článek se načítá
@readyname 2. verze se mi líbí - vchod na WC ze zádveří je totiž hrozně nepraktickej. Z chodby je to dalek lepší. Taky tímpádem ubymy jedny dveře v zádveří a na vzniklou plochu můžete umístit např. věšák. Ještě bych posunula dveře do prostředního pokoje trochu víc do středu, aby za otevřenými dveřmi v pokoji vznikl prostor min. 60 cm na skříně - jako to máte v ložnici. Postel bych neumístila nikdy takto naproti dveřím, ale raději k potilehlé stěně. Postel v druhém (rohovém) pokojíčku bych zase otočila o 90°a dala do dohu vedle stolu. Ale to jsou detaily.
Odpovědět
@readyname Návrh s dveřmi od wc do chodby je lepší, jen by mě zajímalo na té chodbě jsou nějaké skříně? Protože už podle nákresu to vypadá že vám to bude zasahovat do dveří od obýváku s kuchyní, máte dostatečně široké chodby? Také mě napadlo dveře do technické místnosti bych možná zvolil levé a aby se otevíraly dovnitř, ale záleží jestli by tam bylo místo.
Odpovědět
@gargamell na chodbě bych ráda nějakou užší komodu, skřín plánuju do zádveří a na duhé straně věšáky a botník. nakreslila jsem si to v jiném programu, zatím mám šířku chodby 130cm, je to dostačující? Otevírání dveří do TM se uvidí, spíš jsem pro otevírání ven, přece jenom místa bude potřeba co nejvíc.
Odpovědět
@soleilll dveře do wc jsem dala z chodby, je to lepší. Dveře do pokojíčku, to se uvidí. Nábytek je tam daný jen v rychlosti, s podrobným rozmístěním si budu hrát později.
Odpovědět
@rebut dveře bych tam taky určitě nechala, možná s otegvíráním do chodby, aby nepřekážely krbovým kamnum. Tomu dalšímu nerozumím. VPC 17,5cm mě zaujalo na obvodové zdi, vnitřní asi něco jiného, rekuperaci ne. Střecha pultová, plech. Uvidíme, co poradí projektant.
Odpovědět
@zuzekk spíž nechci, další dveře berou místo, pro věci si zajdu přes troje dveře. Výlevku tak ne, nemyslím si, že bych ji využívala a taky zabírá místo. V TM bude pračka, sušička, bojler, elektrokotel, komín, věci na kempování, sezonní věci a další harampádí, takže až dost.
Odpovědět
Profilova fotka
@readyname když budeš mít sušičku, kam budeš vylevat vodu z ní, když tam nebudeš mít žádnou výlevku nebo něco podobného? Budeš s nádrží chodit do koupelny? Ne všechny sušičky lze zapojit do odpadu a u novějších typů se víc a víc osazují samočistící filtry, u nichž právě tahle možnost není...
Odpovědět
@zmrz_lina aha, tak to nevím, zatím se sušičkou nemám žádné zkušenosti..
Odpovědět
@readyname Jasně to chápu, zase do technické místnosti se asi nebude chodit pořád, že by to nějak překáželo. 130 cm na chodbě, to záleží jak máte široké dveře a jak hlubokou chcete tu komodu nebo skříň. Kdyby byla hluboká třeba 30 cm a dveře máte třeba 80 cm, tak vám zbývá 20 cm rezerva, to by myslím šlo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?