Nejvíc se nám líbí něco takového - co byste případně upravili?

Pěkný den, vybíráme a přebíráme, ...tohle se nám celkem líbí, s nějakými těmi úpravami... Co byste ev. změnili vy?!(pohledem někoho, kdo do toho nečučí už věčnost :-D) Pozemek: š. 20m, d.cca 40m, příjezd od severu - cesta z pravé strany domu, vjezd pak zprava, nebo zpředu (ve směru příjezdu) - snad jsem to popsala srozumitelně :-D Díky moc za tipy a nápady a připomínky, .... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se to líbí, víceméně to splňuje i naše představy a požadavky :-) Asi to na nás bude moc velké a tudíž drahé, ale jestli je vás hodně nebo nejste omezeni finančně, tak bych si to uměla představit. Jen teda to patro je na mě až zbytečně velké, ale zase s těmi šikminami to možná nebude tolik. A pokud potřebujete 4 ložnice nebo tu posilovnu (ta místnost se dá využít jakkoliv jinak), tak proč ne. Já bych možná předělala kuchyň s obytnou částí (i třeba na úkor toho zahradního skladu), na tak velký dům se mi zdá obývák malý a navíc vchod na terasu za jídelním stolem mi taky nepřijde nejlepší, i když je tam ještě jeden (ten bych ale zrušila). Taky se mi zdá dole až moc oken, i když to k tomu domu ladí. Dveře ze špajzu do zahradního skladu bych zrušila, přijdou mi zbytečné. A ještě bych možná rozšířila zádveří o tu skříň ve spodní ložnici, jedna veliká v ní stačí a v zádveří by bylo víc místa na úložné prostory pro sezónní věci, abyste je nemuseli přenášet jinam po domě. Krb v patře bych zrušila úplně a z toho sezení bych udělala třeba úložné prostory, ale umím si představit to zachovat a zašít se tam třeba s knížkou :-) Ale to jsou všechno spíš drobnosti, celkově mi ten projekt vůbec nepřijde špatný. Od koho je?
Odpovědět
Profilova fotka
@lucaz Teď na to koukám ještě jednou a v patře možná není sezení s druhým krbem, ale otevřená galerie do obýváku, že? To sice může být hezké, ale nepřijde mi to praktické, pokud budete mít nějakou návštěvu, tak se všechno ponese nahoru k ložnicím a navíc nevím, jak byste se dostali k těm střešním oknům.
Odpovědět
já bych zrušila ty dveře ze špajzu do toho skladu. A dveře z obyváku na terasu bych zrušila přijde mi to nepraktické chodit přes obyvak a i z kuchyne je to daleko ( když budeš nosit jídlo na terasu ) nechala bych ty dveře u jídelního stolu. Ten bych ale otočila a dala ho blíž k rohu tím padem by tam vznikl prostor v pohodě na porjití i s jídlem. Jinak přijde mi že je tam moc oken na straně obyvaku ty první dvě bych udělala jedno větší a to stejne i s tím vchodem z obyvaci pokoje a okna - vchod zrušit a udělat druhé větší okno.
Odpovědět
Profilova fotka
Pekny projekt akorat nechapu proc je tam ten pokoj pro auto. To je taky clen rodiny?
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans vždyť je to barák jak kráva, tak proč by tam nemohlo parkovat auto. Když někdo škrtí rozpočet nebo velikost, tak chápu, že je garáž hloupost, ale jinak proč ne? Taky jí máme ;-)
Odpovědět
@jumpmans lepší mít garaž dohromady s domem než ji mít samostatně
Odpovědět
Profilova fotka
@smajlik345 Muzu se zeptat proc? Myslim si, ze nejlepsi varianta je mit samostatnou garaz a propojit striskou vstup garaze se zadverim. Tak clovek muze z garaze do domu projit suchou nohou, ale nepousti si smrady z auta do domu.
Odpovědět
Zrušil bych balkon, jelikož ho stejně nebudete využívat a hlavně tu garáž bych dal mimo dům. Při takovémhle domě si už můžete snad dovolit samostatnou garáž, auto do baráku nepatří a to mám auta rád...
Odpovědět
@jakuda tak mě se nejvíc libí garaž v domě jako jeden celek domů. Jako vaše varianta taky není špatna. Já to myslela spíš mít garaž v domě nebo tedy propojeno tou stříškou, právě z důvodu te suché nohy než ji mít někde samostatně stojicí dál od domů
Odpovědět
Velkorysý domu, nabízející prostor pro dokonalý komfort :). Což by pro mě znamenalo i samostatne WC přístupné ze zahrady, bez nutného průchodu skladem. To stejne u koupelny či toalety v přízemí, kde by nemuselo být i technické zázemí domu, jako napr. kotel... A prostor vyčleněny pro prádelnu, bych taky uvitala ;)
Odpovědět
@lucaz Mě se to líbí.....ale kolik vás tam bude bydlet? Těch pokoju :-). GAlerii bych kvůli hluku nechtěla, ale jistě by to bylo efektivní, taky nejsem příznivcem vchodu z garáže přímo do domu (smrad z výfuku). Udělala bych samostatné dveře do spíže a do úklidové místnosti a ty dvě prohodila....nějak se mi nezdá nosit smetáky, vysavač ....přes spíž s jídlem, ale to jsem detaily, které chce každý trochu jinak. Celkově hezké :-)
Odpovědět
@moncia , @smajlik345 , @jumpmans , @slabici , @jakuda , @lopp , @kosky , @bamak Děkuji všem moc a moc za připomínky, (byli jsme teď "mimo civilizaci") pokusím se postupně reagovat a snad na nic nezapomenu! Bude tam jedna velká úprava - dle obrázku jsme nerozklíčovali, že prostor nahoře není prostor, ale ta galerie - to určo ne - necháme jako prostor... Pro dalších minimálně 12let nás bude v domě bydlet 6. (2dosp., 4 děti, další v plánu nejsou, ale nikdy neříkej nikdy...:-D ) @moncia "Já bych možná předělala kuchyň s obytnou částí (i třeba na úkor toho zahradního skladu)".... jak konkrétněji? Určitě bych také zvětšila zádveří....ať koukám na jakýkoliv projekt i velké domy mají malá, někdy titěrná zádvěří...! Totéž obývák... podle mě má být obývák srdcem celého domu. Jinak dům bude vzhledem k možnostem pozemku o cca 40cm na šířku štíhlejší. Není to moc, ale... Dům je od ARDu (někdo tady doporučoval..) Z obýváku jen jedny dveře - určo ano. Balkon nad vchodem pryč - ano. Ad garáž - když je součást domu, dá se využít prostor nad ní... na samostatnou není ani moc prostor - pozemek je spíš nudle...(nějak by to asi vymyslet šlo, je otázka jak, aby to i vypadalo...) Pokoje nahoře... Za nějaký ten měsíc budou děti 4. Představa je udělat z toho, co tam je jeden pokoj jako "hernu"...psací stoly, a tak a druhý jako "spací pokoj", později pak příp. pro soukromí rozdělit nábytkem. No a ložnice. Pak se nabízí otázka mít Pracovnu/Pokoj pro hosty nahoře a nějak efektivně vymyslet prostor, co vznikne místo pokoje dole... Něco jako sušárna by byla hodně super... Vše je v začátcích a tak moc díky za připomínky - je to zatím jediný projekt, který se nám zalíbil a teď ty úpravy "na tělo" :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Na tak velký prostor se mi zdá taky malá ta kuchyňská část. Nejsou tam přesné rozměry, ale bude to cca 3,5 x 3,5 m a je tam moc omezení stran všech těch dveří. Navíc se mi zdá, že je to zbytečně daleko od vchodu (skrz nošení nákupu přes celou délku domu), což asi nebude nic moc vzhledem k velikosti rodiny to asi nebudou malé nákupy. Pokud jsem správně pochopila tu orientaci domu, tak vchod je ze severu a kuchyně, jídelna a bordel pokoj je z jihu? Možná bych si s tímto zkusila nějak pohrát a celé tohle Lko otočila. Směrem od vchodu např bordel pokoj/ technická místnost, spíž, kuchyň s vchodem na terasu, v rohu jidelnu a pak nějak obývák... Muselo by se s tím trošku vyhrát a někam přesunout ten spodní pokoj... Jinak mi tam ještě právě chybí ta technická místnost a případně prádelna. Nicméně bych třebas tu prádelnu koncipována do normálně velkého pokoje, aby dole zbyl jeden pokoj "na stáří" až děcka odejdou a vám se nebude chtít šlapat do patra, tak aby se z toho dala udělat ložnice...
Odpovědět
@lucaz Tak pokud je vás doma 6, tak bych zádveří rozhodně zvětšila, nebo se tam "umlátíte" :-). To, že typové domky mají malé zádveří je fakt, ale to neznamená, že je to dobře, oni šetři každý centimetr, který se samozřejmě projeví na ceně, ale pak už tam bydlet nebudou. To samé TM-jenom těch kol, lyží, bruslí, míčů, hraček ven, sekačka, hrábě.....nebo nějaký zahradní domek, kam to všechno uložíte. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucaz Jestli netrváte na tom zahradním skladu, tak bych třeba kuchyň protáhla místo něho a tam, kde je kuchyň teď, bych dala jídelní stůl. Tím by se krásně zvětšil obývák a byl by i lepší přístup ke dveřím na terasu. Ono to teda možná ani takto není úplně malé, kuchyň + obývák dohromady 48m a k tomu ještě navíc špajzka, to je podle mě dost i pro velkou rodinu, ale to uspořádání je dost nešikovné. Možná by stačilo i zrušit barové židle, jídelní stůl posunout blíž ke kuchyni (na obrázku víc do pravého horního rohu) a dveře na terasu prohodit s tím oknem vlevo. Zádveří, jak už jsem psala, bych klidně trošku rozšířila na úkor spodního pokoje a asi bych i zrušila vstup z garáže přímo do domu, tím by v zádveří vznikl další prostor místo dveří. Akorát by to pak chtělo venku nějakou stříšku, abyste mohli jít od garáže do domu pokudmožno suchou nohou. Je fakt, že ve většině projektů jsou zádveří miniaturní, ale to mi právě přijde jako jeden z největších nešvarů typovek. Zkuste si představit, že se vracíte domů celá rodina a prší - asi nikdo nebude chtít stepovat venku, než se ti první přezují. A co třeba kočárek, brusle, boby atd.? Mně se třeba hodně líbí zádveří tady http://www.euroline.cz/cz/projekty/ro... nebo i tady http://www.gservis.cz/projekty-rodinn..., ale jasně, dům není jen zádveří :-) Pracovnu / pokoj pro hosty bych určitě nechala dole, asi by mě nebavilo chodit přes den pracovat do patra, ale hlavně bych radši do této "soukromé zóny" návštěvy moc nepouštěla. Už třeba kvůli koupelně - návštěva ať má k dispozici spodní a neleze vám do velké nahoře :-) Naopak prádelnu / sušárnu bych klidně udělala nahoře, aspoň byste nemuseli pořád nosit prádlo nahoru dolů. A pokud byste dali děti do pokojů po dvou (17m pro dvě děti je dostatečné), tak bych tu prádelnu udělala klidně z té posilovny. A nebo z toho prostoru místo galerie, i když tam bude asi jen střešní okno a to by nemuselo stačit. Na vašem místě bych ale projekt i se všemi připomínkami, které k němu máte, vzala k projektantovi a nechala si udělat něco podobného na míru. Zkušený člověk by měl mít víc nápadů, jak to vyřešit a přizpůsobit vašim potřebám, a celkový rozpočet by to určitě nijak zásadně neohrozilo.
Odpovědět
Už jsem odepisovala, nevím, kam odpověď zmizla, tak se pokusím ještě jednou...:-) @moncia Určo to celé k projektantovi půjde, jen chcem mít co nejvíc ujasněno co určitě ano a určitě ne... To zádveří u Praktiku je bomba, to tam nějak budem muset zakomponovat... Moc všem díky za tipy, upravíme a pak se zas mor ráda zeptám...;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?