Nenajdete něco co je v tomto projektu špatně a mohlo by to ovlivnit získání stavebního povoleni?

Dobrý den, jde o dům z CLT proto tak tenké zdi. Chci se zeptat jestli vás nenapadá něco co byste udělali jinak. Hlavně teda co se týče norem jestli tam něco nevidíte špatně. Já tam vidím jen, že v 1 patře nejsou 2x dveře mezi wc a kuchyní a lámu si hlavu s tím jak to vyřešit. Neexistujou třeba nějaké speciální zakulacené posuvné dveře? A v 2 patře tam je ta vetší místnost také oddělená jen 1 dveřmi na wc ale tam by to mohlo být v pohodě ne? Protože nejde o obytnou místnost ale jen se tam především prochází do těch pokojů. Zajímal by mě váš názor. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. Ani neviem odkial zacat. Vyzera to strasne. Strasne neprakticke. Ohladne noriem neviem, ale zastavim sa pri tvojej druhej vete. Musia byt styri schodiky vo vstupe? Budete sa vyzuvat, odkladat si niekam kabaty? Co bude v TM? Preco bojler v kupelni? Lebo TM daleko... WC je miniaturne. Zariadenie kupelne hrozne. Kupelna bez okna v dome...preco?... Preco z posilovne nie je pristup do kupelne? Preco sa do posilovne vchadza cez obyvacku? Obyvak bude ako zariadeny? Sirka 359 je zalostne malo. Terasa ci jedalen? Vyzera to na uzatvorenu miestnost, takze jedalen? Na co bude sluzit priestor pred kuchynou? Dance floor ? Varna doska bude pred oknom? Na poschodi styri izby a ziadna kupelna? Poloha wc je na zamyslenie. To uz nemoze byt pri schodoch? Dom je asi pekny zvonku na obrazku, vnutro je neoptimalne. Namiesto vstupu dat kupelnu a WC, vstup dat do chodby. Nech sa z chodby vchadza do obyvacky, posilovne, kupelne, wc.
Odpovědět
K cemu je ta mistnost s dvermi na balkon 1? Dala bych tam aspon koupelnu a wc do ni pripojila. Je skoda, ze vchod na balkon 1 neni i z toho pokoje. Schodiste bude strasne tmave. Z posilovny by urcite bylo dobre mit vchod do koupelny nebo tam mit druhou vlastni. Na vstupni chodbu se nevejde moc skrini, tak ta velikost je na me trochu zbytecna. Na kterou stranu mate terasu? Nebo je to dum bez zahrady? Mate to i ve 3d? To vam da lepsi predstavu. Ale muzu se zeptat, kolik ted vychazi cena za m2 stavby z CLZ panelu? Je to muj vysneny stavebni system a ceny moc neuvadi. Dekuji.
Odpovědět
Já jen doufám, že jste si to dělali sami a nedělal to architekt. Nejsem stavař, ani projektant nebo architekt, ale za mě to je hrůza. Tak nějak přemýšlím, jestli jsem už viděl horší projekt. Strašně nepraktické. Spíš než normy bych řešil nový projekt. Očividně peníze jsou a budete tam bydle možná celý život, zainvestoval bych v tomto případě do architekta.
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím, vypadá to, že si stavíte posilovnu a zbytek vám je jedno. Je tam strašně nesmyslů a designové prvky, které v jiných projektech jsou třešničkou na dortu, jsou ve vašem případě spíš špatnou parodií. Většinou nebývám kritická, když o to člověk nežádá. Ale tohle je opravdu nepovedené, nevyvážené. Postrádá to hlavu a patu. Někde šetřite místem jak v garsonce a jinde jím plýtváte. Přijde mi to jako nepovedený pokus o "milionářské sídlo". Nemyslím to zle, ale zkuste to raději znovu. Myslím, že v tomhle bydlení by vás začalo spoustu věcí brzo štvát a říkali byste si , že tohle a tamto a tohle taky jsme měli udělat jinak.
Odpovědět
@beberano Je to dost na hlavu. Dispoziční zmatek s jednou koupelnou v přízemí. Já bych začal znovu a lépe...
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, @beberano, z koupelny bez okna si nic nedělejte, i taková situace může nastat a i přesto se dá koupelna správně větrat. Říká se tomu nucené větrání, a je dokonce doporučené i v koupelně s oknem. Stačí k tomu správný koupelnový ventilátor a dle potřeby i vzduchovody. Nadměrná vlhkost, především v koupelně, vede k časté tvorbě plísní a ničení umístěného nábytku. Výběr vhodného koupelnového ventilátoru není tak docela jednoduchý. Je potřeba myslet například na velikost místnosti a její užívání, rozvod vzduchovodů či různé funkce ventilátoru. S tím vším Vám rádi pomůžeme na našich stránkách, kde zároveň najdete kalkulačku pro výpočet ventilátoru. Přeji hodně štěstí, Honza.
Odpovědět
@ventilatory 😄. pěkná reklama. 1. Je tam okno do vstupu a ve vstupu můžu větrat oknem ven (jen když nebude zima samozřejmě 😄) 2. Nejspíš tam dám ten 100l bojler s tep. čerpadlem za 12k co odvlhčuje vzduch cca 0,5l za den. 3. Je to dřevostavba, takže vanu dám radši se zástěnou 4. Vzhledem k mému životnímu stylu preferuji ledovou a naopak teplou vodu moc nemusím, takže minimum vlhkosti...
Odpovědět
Začal jsem znova a trošku jsem to vyladil ale většině se to beztak líbit nebude 😄. Je to bez izolace 9m2 tech. místnost + 130m2 RD pro 2 lidi + max 3 děti do budoucna (Ještě nemáme). Návrh posilovny odpovídá našemu životnímu stylu a je mi jasné, že to málo kdo pochopí, že z obyváku se jde do posilovny...
Odpovědět
Profilova fotka
@beberano nebudu opakovat, co už je výše uvedeno.. Tak jen otázka. Je balkon opravdu nutný? Pokud budete mít zahradu, určitě na ni bude najaka terasa a balkon je tím pádem úplně k ničemu. Ten prostor se dá pak využít jako koupelna, pracovna, šatna..
Odpovědět
@beberano Hrozne se ztracite v typologii a rozmerech prostor. Vezmete si architekta, tyhle nacrty vas podle me zbytecne zdrzuji.
Odpovědět
Ze zadního balkonu by byl pěkný výhled a hlavně je to přímo v našem pokoji a přední je určený pro posezení např. i pro návštěvu v teplejších dnech a nebo taky někdo bude venku před barákem tak na něj nebudu muset mluvit přes okno nebo lézt dolů. Pokoje jsou velké až až, takže ty šatnu nepotřebují a my už tam 1 máme. Pracovnu taky nepotřebujeme a koupelna nám stačí určitě 1. Nevím proč všichni potřebují koupelnu i nahoře 😄 asi aby nemusely dolů po schodech, tak jako u wc to pochopím, když v noci člověk potřebuje...
Odpovědět
Každopádně už to tady ukončuji. Založil jsem to tu hlavně kvůli normám (hlavně 2x dveře mezi wc a...) ale řeší se tu úplně něco jiného 😄. S většinou věcí co jste tu napsali souhlasím ale myslím, že se bez nich bez problému obejdu. Kouzlo tohohle domu vidím v něčem jiném co prostě ostatní nevidí nebo prostě představy většiny jsou hodně rozdílné ale byly tady teda návrhy, které se mi líbily např. že tu někdo psal dát dveře od wc v patře ze směru balkonu, a že některé části domu jsou moc velké a nemají využití což jsem eliminoval tím, že jsem to udělal znova a teď už je to skoro všude akorát. Taky jsem velmi dobře seznámen s okolím pozemku, protože jsem skoro celý život bydlel cca 100m od něj, takže mám moc dobrou představu o tom z kterého okna bych chtěl kam vidět.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Kto chce kam, pomozme mu tam. My naozaj nevidime to kuzlo tohto domu, ani vo vnutri, ani zvonka. Predstavy kazdeho su samozrejme odlisne, to nebrani mat posilovnu vedla obyvaku, ked tak zijete. To je to najmenej. Budeme len dufat, ze ti niekto otvori oci a vyhnes sa stavaniu tejto nezmyselnej katastrofy.
Odpovědět
Ten dum je podsklepeny nebo ve svahu, ze ma schody z terasy? A te spodni terasa/jidelne bude uzavrena s oknem nebo otevrena? Tehle casti by slusela podoba zimni zahrady. Posilovna by mohla mit jeste o okno vic, kvuli cirkulaci vzduchu. To by pro me bylo v posilovne dost dulezite. Pruchod v chodbe bych nezuzovala na 90. A pokud to finance dovoli, dala bych vice oken do tech rohovych mistnosti. Ten prostor pak bude vypadat uplne jinak. Jinak je mi jasne, ze kdybych sem dala svuj projekt, tak se bude vetsina placat do cela 🙂 At se stavba podari, urcite to bude krasne, ty clt panely jsou bomba.
Odpovědět
@beberano ja bych se jeste zamyslela nad tim wc nahore-dala bych ho misto te mistnosti u balkonu a dvere od ni posunula uplne k pokoji. Tim ti tam vznikne vetsi mistnost a mozna by se tam vlezl i sprchac.... kazdopadne v tvem reseni si nesednes na zachod. Ted mozna jo, ale musis pocitat s tim, ze casem je clovek pohybove omezeny a kdyz by te treba chytly zada, nebo si zlomil nohu, tak ten zachod bude peklo. Jinak bych to osobne taky predelala-vykaslala bych se na balkony a blbosti-stoji to akorat penize, je to dalsi problem na izolaci a v 99% je stejne nikdo nevyuziva.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě hodně nešťastné a nepraktické řešení prostoru. Ale pokud vám to bude takto vyhovovat, proč ne. Vy tam budete bydlet. Psal jste, že plánujete asi 3 děti. Pro 5 dospělých lidí je jedna koupelna opravdu málo. Já vím, že ty děti budou malé, ale všechny jednou vyrostou. Nedejbože budete mít 3 holky, to se do koupelny ani nedostanete.
Odpovědět
@beberano V čem je kouzlo tohoto domu?
Odpovědět
@azsinanecovzpomenu je to na rovině. Vstupní a technická místnost je 30cm nad zemí tam by byly 2 schody u vstupu a zbytek domu je vyvýšený o cca další 2 řady bednění + podlaha, takže cca dalších 70cm a v té chodbě je ten 2 schod už podchodný (podchodná výška 1.88m při tlouštce schodu 8cm - je taky z CLT) proto jen 90cm šířka jinak to vypadalo už strašně moc prostorně. Jinak nevím, které rohové místnosti teď přesně myslíš ale na těch z boku nejsou okna schválně kvůli sousedům a nic zajímavého tam ani vidět není a taky kvůli ťem tůjkám, které tam jsou zasazené tak za pár let by přes ně nešlo nic vidět. okna vzadu jsou na jih a zepředu na silnici, která je 40m daleko.
Odpovědět
Z venku je dům docela pěkný. Půdorys by chtěl určitě učesat. Nahoře chybí koupelna. Blok WC a koupelna dole bych viděl lépe umístěné dole u zdi - bylo by tam okno. Nad tím v patře udělat wc a koupelnu. Umístění wc v patře je taky takové divné. Dole ideálně posilovnu trochu zmenšit a přidat obýváku.
Odpovědět
@libor11 Nad tím jsem taky přemýšlel ale to okno mi tam připadá moc velký na to aby skrz něj šlo ze silnice vidět do koupelny. Myslím, že by mi to vadilo a na druhou stranu je lepší na silnici vidět z chodby. Pak by tam vznikla docela tmavá 5m dlouhá chodba, která by vůbec neměla využití a nahoře se koupelna taky nevleze maximálně nějaká hodně mini a nejspíš by to vyžadovalo odstranit balkon nebo tam nějak ubrat z toho pokoje aby se mohly udělat dveře na balkon.. a pak co by bylo pod tím schodištěm tam je už u 2 stupně podchodná výška 1.88m což normu nesplňuje ale v praxi se to dá v pohodě podejít. Prostě by to vyžadovalo to celé hodně překopat a asi bych fakt nechtěl koupelnu s oknem dopředu.
Odpovědět
@kekita Tak jasně, kdybych se vykašlal na posilovnu, vstupní místnost, dlouhou chodbu, balkony tak ten dům jen hned o třetinu levnější a mohl bych tam dát něco jiného ale to by pak už byl typický český dům a v tom já bydlet nechci. To, že se člověk musí několikrát denně projít ze schodů dolů/nahoru a projít chodbu a nebo třeba je tam i ta posilovna má potom velký vliv na zdraví toho člověka. Zpravidla lidi co mají doma schody jsou na tom zdravotně/silově lépe než ti co žijí v bezbariérových bungalovech. A co se týče toho wc tam je hlavně problém svézt odpad v 12cm podlaze + 13cm clt jinde než je to wc umístěné. Jinak bych ho takhle neumístil ale nechci způsobovat další komplikace pro stavbu vzhledem k tomu, že to bude dělané svépomocí. A teď bydlím v bytě a mám tu WC s 60cm dveřmi, široké 80cm a dlouhé 100cm + 10cm zárubeň 😄 jako nic moc ale dá se to, takže myslím, že ta šířka 90cm + 130cm v patře stačí a dole je 98cm + 126cm + 8cm zárubeň
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?