Nestavěli jste rostoucí dům?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli někdo z vás nestavěl rostoucí dům? je lepší stavět etapově nejprve 2+kk a později rozšířit na 4+kk + garáž nebo rovnou postavit celý dům mám představu jednoduchého přízemního domku se sedlovou střechou do 150m2
Odpovědět
Myslím si, že 2kk je málo,stačí tak tak pro 2.Když už z fin. důvodů tak bych volila3kk,případně když děti rozšířila na 4kk a garáž..Ale nedovedu si představit jak je to se stavebním povolením,jak se to schvaluje.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Ahoj :-) Je tu někdo, kdo stavěl rostoucí dům? Zajímají mě všechny zkušenosti a postřehy. Děkuji @trezor Jak jste nakonec stavěli vy? =-)
Odpovědět
zatím ještě nestavíme jen zjištuji info ale o rostoucích domech jsem toho ještě moc nenašla tak třeba budete mít víc info než já
Odpovědět
@trezor no možná jdeme tvým směrem - stavíme bungalov se sedlovou střechou 4+kk s tím, že pokud jednou bude třeba, rozšíří se bydlení o podkroví. Mírně jsme zvětšili chodbu na úkor koupelny (to aby bylo kam dát plnohodnotné schodiště). Ve střeše jsme udělali potřebné rozestupy mezi trámy, aby se nemusela dělat složitá výměna kvůli střešním oknům. Také když jsme dělali vodu a topení, tak jsme vyvedli rozvody do patra a zaslepili.
Odpovědět
@petraxname abych se přiznala tak váš domeček je přesně to co bych chtěla chodím ho tady okukovat :-) opravdu se mi moc líbí je to váš návrh nebo práce architekta? já jsem spíš myslela postavit bungalov 2+1 uzavřít zkolaudovat a pak už v klidu dostavět 2 pokoje a garáž tak aby to byl přízemní domeček patrový nechci momentálně bydlíme ve 2+1 a myslím že ještě minimálně 5 let nám stačit bude takže nespěcháme a zatím jen pokukujeme a vymýšlíme tu nejlepší variantu
Odpovědět
@trezor díky za pochvalu, půdorys je můj návrh. Dům jako je náš se dá postavit do 2 milionů, když si odečteš zbytečnosti, které být v domě nemusí (rekuperace, podlahovka, plynové topení), tak jsi o 250 tisíc ještě níž. Na domě je nejdražší základovka, zdi, střecha a to bys stejně musela udělat v první etapě.
Odpovědět
@petraxname děkuji to s tou cenou jsem potřebovala přesně slyšet :-)
Odpovědět
http://www.panoramastavby.cz/Default....
Odpovědět
@trezor @enmuhan2 Ten odkaz, jak zasilala enmuhan mi minuly rok nekdo posilal, tehdy to jeste nebylo zverejnene, Panorama to jeste jenom pripravoval. Zkusim zapatrat kdo a poslu ti nick. Jinak prave v takovem pripade by se mi zislo v novem foru vyhledavaci funkce na interni postu:)
Odpovědět
@trezor Tak mas kontakt v IP
Odpovědět
@trezor A jeste: http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/...
Odpovědět
děkuji všem za názory a jestli se do toho pustíme tak to postavíme celé najednou :-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?