Nevím si rady s projektem - pomůžete?

Ahoj všem, v první řadě je mi jasné, že musíme oslovit projektanta což taky uděláme, ale chtěli jsem alespon hrubý nástřel, ale zaboha to nemohu vymyslet. Tak to zkouším tady, víc hlav více nápadu. Pozemek mám. Stavba bude v zahradě, Šířka pozemku je 12m. Budeme stavět na hranici (povolení od sousedu máme) Délka domu bude cca 10m (s tím se dá hýbat) + bude trochu do L. (lko bude na levé straně)-měla by tam být malá dílna, kotelna, prádelna, uschovna na kola apod. Ale nemohu vymyslet jak ten vnitřek. Dům bude mít prujezd do zahrady takže toto již zabere dost místa. Jinak domek bude na patro. nebráním se balkonu. Někdo návrh jak to vymyslet vevnitř? Můj požadavek. V přízemí, kuchyň+obývací pokoj, nejlépe do Lka. Aby byly dohromady, ale přece jen kuchyn mírně oddělená. Mezi těmito místnostmi chci alespon velké šoupací dveře. Dále v přízemí by měla být menší koupelna s wc (bez sprchy, bez vany) a nějaká technická místnost. 1 patro. Ložnice, pracovna, dva dětské pokoje. větší koupelna. Určitá členitost domu je vítána nechi rovnou kostku, průjezd muže být zasazený klidně hlouběji.
Odpovědět
Edit: Vlevo ani v pravo nebudou okna
Odpovědět
Možná opravdu projednat s projektantem, který to s Vámi krok po kroku projde a vytvoří Vám projekt dle Vašich požadavků a přání. :)
Odpovědět
Asi to budete mít taky v zástavbě, že? My máme přesně stejné rozměry a taky potřebujeme průjezd, protože nebude garáž. Tak jsem zvědavá na rady a tipy :) Budete stavět dřevostavbu nebo zděný? A svépomocí nebo firma?
Odpovědět
že dostanete souhlas od souseda, neznamená že Vám to dovolí stavební úřad. Podle mě bude trvat minimálně na 7m odstupu od sousední stavby.
Odpovědět
Obrat se na projektanta rovnou, nechápu, proč se s tím vymýšlíš. Dáš mu požadavky a on ti udělá varianty a je hotovo. Ne? na to studoval.
Odpovědět
@requied na uřadě jsme byli. Pokud se dohodneme se sousedy není problém stavět na hranici. Kdybychom měli mít odstup minimálně 7m tak ten pozemek je nepoužitelný. @andy969 v zástavbě to není. je to dlouhý pozemek kde vepředu je starý dum, a my budeme stavět na konci v zahradě. vlevo mají sousedi jen takový 10m dlouhý zděný přístavek a vpravo není zatím nic, jen taky zahrada. Dům bude klasika zděný :-) a stavet budeme svépomocí. a co vy? máte to už nějak vymyšlené? :-) ráda bych se inspirovala.
Odpovědět
@deniisek19 nechte si to od stavebního úřadu dát písemně dříve než začnete stavbu řešit a když se nezačne cukat tak máte vyhráno... ale většinou to bohužel bývá tak, že ústně Vám slíbí cokoli a pak začnou prudit.
Odpovědět
@deniisek19 My právě nemáme vymyšleno zatím nic. Pořád nevíme, jestli jít do dřevostavby nebo do zděného. Každopádně svépomocí, na klíč nemáme finance. Ale asi vyhraje dřevostavba, protože to potřebujeme nejdýl do roka a půl, aby malý nepřecházel do jiné školy. Je to boj ! Přeju, at to vymyslíte co nejlíp, nebo teda spíš projektant :) Máme právě taky 12 m délku, s tím, že tam musí být ještě průjezd pro auto, takže na dům zůstane 8 m.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?