Obývačka a spálňa v jednom, ako ju prerobiť?

Profilova fotka
Ahojte..prosím Vás o pomoc...navrhli by ste mi nejaké nápady ako prerobyť našu obývačku na obývačku a spálňu v jednom?... spálňu by sme chceli nechať synovi, aby mal vlastnú izbu....no naša obývačka je dosť problematická (3x dvere a vstup na balkón), preto privitam akékoľvek rady a námety na prerábku...ďakujem krásne, Akwi.
Odpovědět
Nápad bych měla, ale je to trošku větší přestavba. Kde je kuchyň bych dala ložnici, tu malou chodbičku k dnešní kuchyni bych zrušila, rozšířila o ni koupelnu. Do obýváku bych dala linku na stěnu jak bude koupelna (nyní ten 0,95 m široký průchod) - tam by snad neměl být problém se stoupačkami. Sedačku rohovou pod okno, místnost částečně přepažit - proti sedačce televizi a z druhé strany jídelní stůl.
Odpovědět
Profilova fotka
Nápad je to vážne skvelý...škoda, že nás niečo také nenapadlo skôr, pretože kúpeľňu a kuchyňu sme už kompletne prerobili (chodbičku tam však stále máme, len teraz je užšia ako tá pôvodná) ...takže na tento super nápad už manžela určite neukecám.. :))
Odpovědět
@akwi Tak to potom zbývá jedině řešit spaní v obýváku. Největší průšvih jsou ty dvoje dveře proti sobě. Pokud by ty do synova pokoje šly dát jinam, právě v tom rohu by mohlo být lůžko. Známá má takto řešené spaní, má ho oddělené vertikální žaluzií a vypadá to dobře. Pokud s dveřmi hýbat nejde, pak vidím tři možnosti - rozkládací gauč (denně skládat, večer rozkládat, kam s lůžkovinami?),vestavěné patro na spaní (pokud to výška místnosti dovolí), nebo podium, které by mělo zabudované lůžko. Ve dne by bylo zasunuté, na noc by se vytáhlo. Na podiu pak může být normálně nábytek. Možná by stálo za to se poradit s designérem nebo byt. architektem, mívají fajn nápady a poradí, kde co sehnat. Hodně zdaru. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 Super! Lépe bych poradit nedokázala! :-) @akwi Opravdu je škoda, že to nemůžete udělat tak, jak aneri53 radila na začátku.... To by bylo úplně super :-)
Odpovědět
@akwi Ještě zmíním jednu možnost a to sklápěcí lůžko. Přes den vypadá jako skříň, na noc se sklopí. Výhodou je, že lůžkoviny se zajistí popruhy a mohou zůstat na lůžku.
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 ďakujem za svelé tipy...s tými dverami to však isto nepôjde...jasné, rozkladací gauč by bola najjednoduchšia možnosť pre našu obývačku, ale presne tú nechceme... :-) no sklápacia posteľ, resp. to poschodie na spanie môže byť veeeľmi zaujímavé a praktické..samozrejme, ak sa to dobre navrhne..asi sa poradím s tým byt. architektom.. vďaka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mavor áno, tak by to vážne bolo super mať dve samostatné izby.. no my sme riešili prerábku bytu včase, keď sme ešte nemali bábo..klasika...mladý pár, ktorý si zariadil byt síce krásne, ale teraz pri dieťati vidím, že úplne neprakticky...takže tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@akwi Já si taky říkám, že kdybych znala Modrou střechu dříve, tak jsem mnohé věci udělala jinak :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?