Obyvak s kuchyni - projekt prosím poraďte

Ahoj, nevíme si rady s rozmístěním nábytku a oken v našem obýváku, který je spojený s kuchyní a jídelnou. Chceme tam mít portál 4,5m a další okna, aby byla místnost prosvetlena. Rozměry místnosti jsou 6,3x8,6m. Původně jsme zamýšleli první variantu, ale nedařilo se nám rozmístit nábytek, tak jsme zkusili variantu dvě, která se nám zdá lepší, ale velký portál by byl na západ, takže se bojím, že bysme museli kvůli slunci neustále zatahovat. Napadá prosím někoho jak rozmístit nábytek a okna? (velký gauč nejlépe do U, tv, kuchyňská linka a jídelní stůl) Díky🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@andrea901 Otocit naopak
Odpovědět
Profilova fotka
Udělala bych kuchyň na straně vpravo když vcházíte do místnosti neboť tam máte nejblíže k rozvodům vody. A zvolila bych druhou variantu s rozložením oken.
Odpovědět
@lenkito10 díky, tohle rozložení mě vůbec nenapadlo. Akorát v tomhle případě by kuchyně byla na jihozápad a to se bojím, že by se prehrivala
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mozes nechat ako na obrazku, len vymen smery (okna). Vojdes do obyvky, chrbat gauca pred sebou, kuchynu vpravo. Ale pockaj na konecny plan domu, mozno to bude uplne inak.
Odpovědět
@lenkito10 myslíš takto? To se mi docela líbí, je to jedna z variant. Jen nemám zkušenosti se sedačkou otočenou zády ke vchodu, jestli by to nebylo nepříjemné. Projekt už se změnit nedá, pouze okna 🙂
Odpovědět
Nebo mě napadla tato varianta
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, ako tento prvy, no asi by som na zapadnu stranu dala jedno okno doprava a dolava nechat stenu na tv. Mne sa paci gauc zo zadu a teda v priestore. A je to take sukromnejsie oddelenie obyvacky, akoby bol oproti tebe.
Odpovědět
Profilova fotka
.
Odpovědět
@lenkito10 porozmyslim nad tím, moc díky za tip🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@andrea901 mě se teda líbí více ta vaše poslední varianta. Ta od @lenkito10 se mi teda nelíbí...
Odpovědět
Profilova fotka
@andrea901 myšleno rozmístění gauče, ale zas mi v té vaší variantě vadí rozmístění kuchyně s pultem, tam to má lépe vyřešené @lenkito10 s tím, že bych nedělala linku až do kraje, ale udělala bych ostrůvek. Zkusím něco načmárat.
Odpovědět
Profilova fotka
Jako nakreslené to mám strašně, nemám žádný editor, tak je to jen náčrt...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
a není to ani v měřítku, tak spíš jen tak pro představu
Odpovědět
Profilova fotka
ak som dobre pochopila, tak vlavo je juh a podla nakresu terasa? Hore je teda zapad. Ak na zapade nemas vysoke stromy alebo barak ktory by ti popoludni a navecer tienil, nevolila by som tam velky portal, v tvojom pripade jediny taky velky v tejto miestnosti, ktory by si zastierala alebo zaluziovala aby ste mohli vklude vecerat bez slnecnych lucov v ociach.
Odpovědět
@leknito10 @barca3979 díky moc za tipy🙂 nahoře je západ bez stínění a po přečtení pár diskuzí jsme se rozhodli tam velký portál nedávat a přesunout ho na jih, kde je terasa. Na západ dáme fr.dvere k jídelnímu stolu a jedno fixní fr.okno do kuchyně. Gauč tedy musí být zády ke vchodu a teď už jen potřebujeme vymyslet kuchyň. Jestli ostrůvek směrem do obýváku nebo otočit🤷‍♀️
Odpovědět
Profilova fotka
@andrea901 za mě nejlepší první varianta a vejde se vám tam i větší stůl. Nejhorší je ta 3. varianta, ten ostrůvek vypadá divně s napojením na ten stůl.
Odpovědět
Profilova fotka
Super. Len si zvacsi okno v kuchyni. No, takto tazko povedat ktory obrazok. Stol mozes napojit na ostrov (bez tej stolicky) moze byt vysoky ako pracovna doska, teda pokracovanie prac. dosky, alebo moze byt nizsi. Ale zacni tym kde by mohla byt chladnicka, potravinova skrina, sporak - vo vyske ci nie? Kde drez, kde mycka? Vo vyske? Kde varna doska, kolko prac priastoru a kolko priestoru okolo stola a aky velky stol. V mierke skus rozvrhnut a potom uvidis. V prvom navrhu ak chces mat prechod okolo ostrova, prechod zvycajne 90 cm, mozno mensi by postacil. Skusila si v druhom navrhu spojit kuchynu do U?
Odpovědět
@lenkito10 myslíš to okno ze severu? Tam mě napadlo dát také fr.okno 900x2250, je to tedy moc úzké? Napojení samozřejmě bylo myšleno bez židle po stranách, jen jsem na rychlo sáhla v programu po prvním stolu co jsem našla 🙂 Mě se právě líbí mít ostrůvek vyšší a na to rovnou napojit stůl nižší jen si nejsem jistá, jestli zrovna do tohohle konceptu se to hodí a jestli to sebou nenese nějaké nevýhody. Jinak chci varnou desku na ostrůvku, potom nějaké vysoké bloky s vestavnou lednicí, potravinkou, troubou a stůl pro 6 osob. Na obrázku čístlo 2 a 3 jsou právě ty vysoké bloky na vnitřní zdi a linka na severní straně by byla pracovní plocha s dřezem, naproti ostrůvek s varnou deskou. Tvar do U jsem nezkoušela, snažím se v kuchyni vyhnout rohům a navíc mám pocit, že by se to do kuchyně hodně obcházelo, když vchod je na druhé straně místnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Trosku to okresat a zarovnat. Ostrov na 0.9 oddola a na 1,2 zprava. Nech skonci zarovno s linkou. Skus tam vlavo dat kuchynu do L. Dolna linka 3 m, ta vpravo co by na nu nadvazovala 2,9. Medzeru medzi ostrovom zospodu 0.9 a zprava 1,2 ostrov by mal 2m, nan by nadvazoval stol 1,8 Volila by som podlhovaste okno, dalo by viac svetla do kuchyne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?