Od koho nechat postavit baráček?

Profilova fotka
Prosím chceme stavět.Koukali jsme na ES,ale nemají moc dobré hodnocení.Od koho jste si nechaly postavit vy?Hledáme někoho,kdo nám najde pozemek a postaví aspoň základy.
Odpovědět
Profilova fotka
obávám se, že žádná stavební firma vám nebude hledat pozemek... to pak jedině ty ES, ty umí naslibovat hory doly a nic z toho
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici A když si najdeme pozemek,tak nějaké financování,jako mají ES?
Odpovědět
@akemi9160 Co tím myslíš nějaké financování jako je u ES?
Odpovědět
Profilova fotka
@akemi9160 finnancovani jako ES? Vy snad chcete skoncit tim ze se budete soudit a tahat protoze nebudete mit ani domek ani penize a jeste budete ES dluzit?! Puste ES z hlavy. Promyslete financni moznosti. Najdete schopneho financniho poradce. A pak hledejte projektanty a firmu na realizaci. Hlavne ty finance -pokud nemate ani zaklad tak tu stavbu jeste odlozte a setrete. Opravdu neni sranda se zadluzit a ponorit se do toho bez jakekoliv rezervy. Zvlaste pak doporucuji toho fin. poradce. Ja se tomu branila chtela si zaridit vse sama. Ale nakonec jsme se sverili do rukou schopneho cloveka a jen tim ziskali ;-).
Odpovědět
Profilova fotka
Pozemek si shánějte opravdu sami, nikdo jiný to pro Vás nevybere lépe ani rychleji, projet občas lokalitu kde chcete stavět na serverech i fyzicky není zase tak časově náročné. My to dali za 3 měsíce, ale záleží na místě. Financování také doporučuji řešit s fin. poradcem, s tím, že je potřeba mít alespoň 10-20% rezervy z celkové ceny nemovitosti, kterou plánujete. A zrovna základy postavíte svépomocí (pokud nebudete potřebovat zdi či nějaké složité zakládání) - my to loni dali za "pár" víkendů :) (rozuměj celý půlrok manželova volna ;) ).
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli myslíte financování stylem "na všechno vám půjčíme, nemusíte mít nic, v podstatě ani pořádný příjmy, to zařídíme", tak to opravdu umí jen ES. Ale ve finále vám nepostaví nic, jen vás dostanou do dluhů. Běžte v první řadě do banky zjistit, jestli vám vůbec půjčí a kolik. Máte nějaké vlastní úspory? Jestli ne, tak to nejspíš ani nezkoušejte...
Odpovědět
Některé firmy nabídnou i pozemek, ale pak očekávají, že to od nich budete chtít asi i postavit celý dům :-) chce to objet nějakej místní stavební veletrh a jak říkají výše, projedte servery s realitami a objeďte si nejkteré lokality poblíž ve dvou víkendech. My sme třeba našli náš pozemek díky tomu, že sme volali na jeden domeček, tak nás pán nasměroval na pozemek, který se nám nelíbil - byl u silnice a říkal, že ještě staví tam a tam, ale že tam už to mají obsazeno. Tak sem se tam rozjeli a na netu našli pozemek jiný v té lokalitě. Pozemek najdete časově jakž takž, horší to je s projektem, na tom sme se zasekli časově nejdéle, projektanti toho mají ted opravdu hodně, museli sme si počkat než sme přišli na řadu a i to vymýšlení věcí v projektu zabralo dost času..
Odpovědět
https://www.facebook.com/groups/17067...
Odpovědět
Profilova fotka
Jen pro doplnění, aby to nemátlo - rezervou opravdu myslím rezervu, ne vlastní peníze, které vložíte do pozemku nebo stavby. Prostě peníze, které vám zůstanou na další vydání, kterých je kolem stavby spousta. My dali první rok aniž jsme cokoliv z nemovisti koupili nebo postavili asi 150 tis za vše možné, kdyby jste chtěla mám to někde sepsané můžu se po tom podívat. A ideální je mít svých dalších 20% z ceny nemovistosti po které pokujete. (My např. máme dům + pozemek ve finále za cca 4,5 mil a vlastních peněz do toho vrazíme asi tak 2 miliony - postupně, něco už jsme vrazili a pořád a pořád vrážíme :) ). Hodně štěstí!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?