Odchylka od projektu

Dobrý den, stavíme svépomocí a jak už to tak bývá, v průběhu stavby jsme přišli na lepší využití prostoru a jiné dispozice. Rušili jsme jeden pokoj a zvětšili koupelnu s východem na terasu. Měnili jsme propozici technické místnosti. Máme sice bungalov, ale kvůli rozpětí prostoru pod sedlovou střechou (danou územním plánem) 14 x 8m bez nosné zdi, jsme museli udělat zděný strop (tj v patře máme plnohodnotné podkroví na "co kdyby" období (momentálně nejspíš obdobu kulturního domu s tím prostorem bez příček :-D ). Tady je moje největší otázka v podstatě. Nechceme tam dělat žádný obytný prostor, ale samozřejmě uděláme podlahovku i zde, položíme nějakou podlahou a kvůli schodišti jsme museli vyzdít nějakou tu příčku, abychom tam nepopadali :-D Takže má otázka zní, jak moc velký problém a v jakém směru může tato odchylka být? Myslím tím třeba kolaudace ale i projekce pro čerpání dotací na nízkoenergetický dům, zkrátka kde všude nás to může ohrozit, omezit a jak s tím popřípadě pracovat? Předem díky moc!
Odpovědět
řešit se stavebním dozorem, projektantem, popřípadě se stavebním uřadem. nějaké odchylky se jenom překreslí do projektu na červeno.. ale nám třeba nedovolili okno na pudě.. museli jsme zazdít..takže záleží asi od uřadu, na co kývnou.
Odpovědět
Stavebni dozor a vy budete stavebnimu uradu davat cestne prohlaseni, ze stavba byla provedena podle overene projektove dokumentace stavebnim uradem. To se predklada, az budete zadat o potvrzeni dokonceni stavby (drive to byla kolaudace). Tak si to budete se stavebnim dozorem muset spolecne vyhodnotit. Dozor ma kulate razitko a tedy vi, jake jsou jeho a vase moznosti. Urcite to predem zkonzultujte.
Odpovědět
Díky moc za rady. Volali jsme projektantovi a hlavní je prý zachovat nosné zdivo, což je u nás bezpředmětné, nehýbali jsme s ním, máme samonosný strop takže celý dům je opříčkován jen klasickými příčkovými cihlami. Pro jistotu se staví a podívá se na ten náš skvost a vlastně i na to, jak jsme to podle něj nakonec vůbec neudělali 😄 Do výstupní dokumentace se prý zakreslí a je to v pořádku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?