Oddělené ložnice, jak se vám to osvědčilo?

Máte oddělené ložnice? Jak se vám to osvědčilo?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@plomba má je moje kamarádka a nedá na ně dopustit ;-)
Odpovědět
Ve velkém domě bych si tento luxus dovolila. Manžel dost k ránu chrápe. Ale nedá se nic dělat. :-)
Odpovědět
tak to si neumím představit a vůbec by mě nenapadlo spát jinde, než manžel...
Odpovědět
@plomba Máme a teda aspoň já si to nemůžu vynachválit. Vyspíme se oba. Mě neruší chrápání a manža není buzen kopanci. Začali jsme to praktikovat v době, kdy jsme zjistili, že jak děláme oba na směny, tak se navzájem furt budíme pokaždé v jinou dobu a v jinou dobu jsme i vstávali a teda aspoň mě už to nebavilo. A vůbec se za to nestydím, ostatní věci fungujou, tak proč ne? Každý, ať si to doma udělá podle svého. A znám víc takových párů a u všech bylo příčinou chrápání manžela. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My nemáme, ale vím o dost lidech, co tak mají. Hlavně pokud mají teda dům (prostor na to) a dělají na směny. Třeba moje maminka po nich už třicet let touží :-D (Táta chrápe tak, že cirkulárka je vedle toho jen cvrlikot ptáčků :-) )
Odpovědět
Profilova fotka
Máme oddělené ložnice cca 4 roky. Já mám cca 7 let problémy se spaním, když se mi podaří usnout tak mě vzbudí i pes co spí o patro níž v pelechu a převalí se v něm. Oddělené ložnice jsou podle mě super a nesouvisí to s tím zda se milujete nebo nenávidíte. Je to kus soukromí, které je jen moje. Už si neumím představit spát stále spolu, jasně dovolené, víkendy venku to spíme spolu. Četla jsem i článek o tom že oddělené lože velmi vztahu prospívá.
Odpovědět
Profilova fotka
nemáme, neumím si představit, že partnera necítím vedle sebe, stačí se dotýkat rukama..a hned se mi klidněji spí..
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme dělat. Když jsme nemocní, tak jeden spí v obýváku, ale na gauči se víc než jednu noc nedá spát. Ložnici máme v patře a druhou budeme dělat dole. Člověk nikdy neví, co se mu může stát a do schodů nevyleze...
Odpovědět
nemáme a ani neplánujeme. Jsme zvyklý večer před spaním probírat vše co se týče rodiny. Pokud někomu vadí chrápání partnera a podobně tak proč ne.
Odpovědět
nemáme, ale chtěla bych:-)))akorát bych se bála odcizení, ale když děti nejsou doma, hned toho využijeme a každý spíme jinde :-D
Odpovědět
Taky nemame. Nevedu si to predstavit. Jsme tedy spolu zatim 16 let ale i tak doufam ze je nebudeme nikdy chtit. Pokud manzel v noci chrape a neda se to uz vydrzet tak si jdu lehnout do jinyho pokoje Ale to je parkrat do roka. Ono zalezi co kazdemu vyhovuje a s cim je spokojenejsi. Taky zalezi kolik je asi kazdemu let. Mame zname kteri jsou v duchodu a kdyz jim bylo kolem 50 tak si postavili dum a prvni co chteli tak byli oddelene loznice. Ze uz se chteji konecne vyspat. No a muj stry kteremu je okolo 60 tak asi pred 5 lety taky zavedl oddelene loznice. Teta se rada vyspi a on se zas vyspi pres den a v noci serfuje po netu A oba jsou spokojeni
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme jen v době, kdy jsme oba dělali na směny a toho jsme si užili až až...Když občas spí manžel v pokoji pro hosty,že si chce třeba v noci číst,tak se místo něj vnutí zase náš rezavej chrápač a roztahovač přes celou postel ,ale to je tak jednou za rok,to se dá... ;-)Takže za mě ne,nemáme a doufám, že do budoucna ani mít nebudeme... @dracula co úprava váhy, nepomohla by?Od doby, co manžel zhubnul 33kg nechrápe vůbec :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ani za nič na svete. O čom je potom ten spoločny partnersky život? Mne sa stane ze občas zaspim s detmi a muž je nespokojni ze som s nim neni :-D tak ma to i teši. A ja tiež, ak je manžel preč, som smutna...sama :-) Jedine ak by bol nedajboze niekdo fakt silne chory tak nech spi par dni osobitne, ale aj tak v tom byte či dome sa bakterie prenesu len tak a izolacia vo vlastnom dome nepomoze nejak vyrazne. Proti chrapaniu su prostriedky aj ine ako delenie spalni. A uz toboz nechapem oddelen postele :-( Za mna je moc fajn ak sa clovek moze pri spani pritulit. U mna oddelena spalna znamena ze nieco neni uplne v poriadku. V posteli nepotrebujem uz pozerat TV ani čitat knihu. Manžel sem tam cita iphon...ale to ma neruši.
Odpovědět
@gigi2 Manžel je normální váhově až hubeňour, tak v tom problém není. Kdyby zhubl 33kg, tak z něj nic nezbyde. :-) Je prostě chrápal a věkem se to zhoršuje.
Odpovědět
tak to bych teda nechtěla...miluju když se můžu přitulit..cítím se s ním víc klidná,jistější,veselejší..je mi s ním prostě líp a nedovedu si představit,že by spal jinde v domě než já :-) jeho místo je u mě a moje u něj :-)
Odpovědět
Profilova fotka
naši to tak mají tedka po 40 letech manželství a vyhovuje jim to tak. ale já bych tak spát nechtěla, ale kdo ví co bude do budoucna, neodsuzuju :-) každému jak to vyhovuje :-)
Odpovědět
@neyaa_cr Nedá mi to, ale tvůj názor na věc mi přijde dost radikálně odsuzující až pohrdavý, ale fajn... Jaké prostředky proti chrápání máš na mysli? To by mě zajímalo... :-)
Odpovědět
Asi trochu indiskrétní otázka... ale jak velké máte postele v oddělených ložnicích? Pro jednoho nebo pro dva??
Odpovědět
Profilova fotka
My nemáme oddělené ložnice,ale postele.Asi 3 měsíceMuže vyšoupli děti,tak má svou postel vedle nás.Jen díky různé výšce jeho a naší postele nemáme obří letiště.Není to špatné,páč se muž dost roztahuje a mlátí s sebou.Konečně se nebudím pofackovaná.Ale mít to dlouhodobě několik let,to ne.
Odpovědět
@plomba ve "sve" loznici mam manzelskou postel, jeste z doby, kdy jsme spolu spavali a taky samozrejme kvuli tomu, ze si spolu nekdy lehnem. :-) a manzel ma ve svem pokoji taky manzelskou, ale mensi 140cm, ale pro nej akorat. :-)
Odpovědět
@alcar Nasi to taky tak maji oddelene loznice a pohoda, oba chrapou. my to zatim tak nemame, zatim nas ,,bavi,, vzajemne chrapani, kopani a brani perin. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my to tak budeme mít částečně, až se narodí prcek... budeme mít jednu postel u něho a bude tam spát bud jeden nebo druhy... az trochu povyroste, tak se stehuju zpet k manzelovi. JInak ja teda pouzivam spunty do usi a konecne se trochu vyspím :-D
Odpovědět
my máme společnou ložnici, kde spíme se psama a zatím to měnit nebudeme, možná s věkem..vstáváme skoro stejně a na druhou stranu říkám, že je fajn, že se potkáme aspoň v té posteli! :-D Občas jdu dřív spát a většinou usnu hned jak dřevo, nijak se vzájemně neomezujeme, tak není důvod to měnit. Na druhou stranu chápu, že pro někoho je lepší mít oddělené ložnice..
Odpovědět
Pro někoho to je možná radikální řešení, přes které by nešel. Taky jsme to dlouho lámali přes koleno, snažili se všemožně, abychom se mohli v klidu vyspat a nerozdělovat - já se špuntama (již poměrně brzy jsem z toho měla záněty a vodu v uších :-( neříkám, na občasné vyspání po noční nejsou špatné, ale na trvalé užívání vhodné moc nejsou), manžel otočený ještě navíc kolikrát nohama k mé hlavě, aby mi nechrápal přímo do ucha. :-D A do toho jeho turnusové směny, kdy začíná kolikrát ve 3 ráno a v 1 ráno přijíždí domů, do postele po takové směně ulehal kolem 2hod a samozřejmě mě vzbudil a já za 2hod měla vstávat po probděné noci do práce na 12hodinovou směnu a tak to bylo i několik směn po sobě. Podotýkám, že oba máme vysoce zodpovědné práce pro lidi, on v dopravě, já ve zdravotnictví. Měnit nehodláme, baví nás to... :-) Ale do práce, kde člověk musí být v neustálé pozornosti a jedna jediná chyba může stát člověka život, si fakt nemůžeme dovolit chodit 3 noci nevyspaní. :-| A tak po několikaleté marné snaze jsme rezignovali. To jen "krátké" vysvětlení pro ty, co to odsuzují... :-D V budoucnu bych se ráda vrátila ke společenému spaní, možná až budou děti starší.... Ale teď je to opět nereálné, neb čekáme prcka, takže manžel bude určitě spát zase sám. :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Ke chrápání: Jsme velmi staří, i když se známe velice dlouho. A konečně jsme se před víc jak šesti lety vzali a máme krásný srub, zahradu a psisko. Samozřejmě oba občas "chrupáme", jak tomu říkáme. Řešení je jednoduché. Ten druhý, kterého to probudí, se chrupkajícího dotkne, osloví ho něžně a potichu, a to stačí. Moje žena se obrátí na druhý bok a tam už spí klidně, já po probuzení chvíli přemýšlím, jak se natáhnout, abych už nerušil. Ale spát sami? Nedotýkat se prstama, nepřikrývat vykukující nohu, aby jí nebylo zima, neposlouchat tiché dýchání, které říká, že ten druhý spí klidně a netrápí ho zlý sen? I ten se mé ženě občas zdá a ona vykřikne, vyděsí se, a je na mně, abych jí "ušišmal", uklidnil a uspal do lepšího snu...
Odpovědět
Profilova fotka
@dracula Ne,to sem samozřejmě nepatří,já to myslela jen tak, že kolikrát i pár kilo může pomoct.Kolegyně v práci má manžela opravdu hubeného,chodil i do nějaké laboratoře pro chápání v Praze,protože je to oba fakt trápilo...pak zhubl jen pár kilo,chodil na TČM přes rok a má po chápání...Takže když člověk chce,tak určitě jsou možnosti,co se dá zkusit... ;-)
Odpovědět
@gigi2 Manžel mi říkal, že klidně půjde kvůli tomu i na operaci nosní přepážky, ale to v žádném případě nechci!
Odpovědět
Tak proč své drahé polovičky nepošlete s chrápáním na vyšetření?Oddělené ložnice bych brala snad jen v případě nemoci.
Odpovědět
@miseel já toho svého nedokopu ani k zubaři natož na vyšetření chrápání. Už vidím tebe, jak dobrovolně lítáš po doktorech, protože ti manžel řekne, že chrápeš. :-N
Odpovědět
Chrápání je v některých případech život ohrožující, ale to už sem na modrou střechu nepatří.Spousta lidí to bere jako normální věc.Téměř denně se s těmito lidmi setkávám a vždycky mi vykouzlí úsměv na rtech když dotyčný řekne že se konečně doma všichni v klidu vyspali a nikdo mu nenadává za jeho chrápání. ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?