Outdoor pracovna

Ahoj, řešíme nyní projekt a stále máme potíže v rámci RD někam smysluplně umístit pracovnu (pracuji jako programátor). Vždy musíme něco ubrat buď z obýváku nebo kuchyně. Tak mě napadla myšlenka, že bychom pracovnu umístili ven. Trošku jsem zapátral na internetu a tzv. "outdoor" pracovna je dokonce i k dostání již hotová jako takový domeček o jedné místnosti. Chtěl bych se vás zeptat, co si o takové pracovně myslíte a jak by to reálně mohlo fungovat? Osobně vidím + i - takto: + plusy: - Budeme mít více místa v RD. - Pracovat venku je fajn, ale pouze pokud je teplo. - Propojení se zahradu. - Větší klid. - Může sloužit i jako domeček pro hosty (určitě by venkovní pracovna byla větší než ta uvnitř RD - tzn. byl by zde i prostor na rozkládací pohovku, sprchu apod.). - Můžeme dostavět kdykoliv, zatím by mně jako pracovna posloužil druhý dětský pokoj. - minusy: - V zimních měsících budu muset řešit vytápění. - Další věc je větrání. V RD bude rekuperace, jak by to bylo v takové pracovně (hlavně v zimě když se zavřou okna)? - Budu více odstrčený od rodiny. - V zimě bude nepříjemné překonávat vzdálenost mezi RD a pracovnou. - Trošku se bojím krádeže.
Odpovědět
V takove outdoor kancelari zacinal pan Hanis, ktery vyrabi sruby a roubenky. Mel ji na zahrade RD, v ni projektanta s prijimal tam zakazniky. Zkuste ho vyzpovidat, byli jsme tam u neho v roce 2015.
Odpovědět
Náš projektant má pracovnu na zahradě, kousek od domu. Ale jedná se o přízemní dvoupokojový zděný domek, je normálně zateplený, vytápěný.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Dobrý den, @exoslav, outdoor pracovna je určitě skvělý nápad především ve Vašem případě, kdy potřebujete pro svoji práci naprosté soukromí. Větrání v takové kanceláři vůbec není obtížné. V “domečku o jedné místnosti” bychom určitě doporučili lokální rekuperační jednotku, která poslouží celoročně. Lokální neboli pokojová rekuperace slouží k výměně vzduchu se současným snížením ztráty tepla. V zimě tak můžete nechat zavřená okna, a ušetřit tak i náklady na vytápění. Ideálním řešením pro Vás může být například rekuperační jednotka ze série Dalap ZEPHIR. S výběrem správné rekuperace Vám rádi pomůžeme na našich stránkách. Přeji hodně štěstí, Honza.
Odpovědět
@exoslav Proč nelze zvětšit dům o tu pracovnu? Takový domeček v zahradě vyjde na nekolikanasobek a spíš vidim pro programátora nevýhody.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?