Patrový dům, druhá verze - co říkáte?

Profilova fotka
Ahoj všichni, po nezdařeném první návrhu půdorysu máme návrh nový. S manželkou se nám celkem zamlouvá a řešíme spíše detaily jako doplnění umývátka na wc v patře nebo shoz prádla z koupelny do TM. Přesto bych rád získal i jiný pohled. Co se Vám na tomto půdorysu líbí a co naopak ne? Přece jen, v domě budeme bydlet dlouho a nerad bych zapomněl na něco, co by mě pak rozčilovalo. Co se týče orientace, vstup do domu je ze severu. Naší hlavní podmínkou bylo, aby všechny tři pokoje v patře byly orientovány na jih do zahrady. Díky moc za všechny postřehy a připomínky.
Odpovědět
Profilova fotka
Tady ještě přikládám vizualizaci z venku.
Odpovědět
Profilova fotka
vytisknu a projdu si to, na první pohled dobrý :) máte na tom jihu balkonek? podle vizu ano, ale v půdorysu ho nevidím, bude? to by se mi moc líbilo :)
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 Díky. Bude. Možná ne úplně v této podobě, terasu a její zastínění budeme teprve řešit, ale v nějaké variantě určitě ano.
Odpovědět
@jakuda Tak tohle je velmi zdařilý návrh. Dává mi to smysl od začátku do konce. My to máme logicky skoro podobně, ikdyž jen v jednom patře. Nemám co bych vytknul. Líbí se mi, že máte také šatnu mimo ložnici, nejsem zastánce těch integrovaných šaten v ložnici. Takhle se nebudete vůbec navzájem rušit. Jen bych tam zkusil s architektem ještě probrat alespoň malé okno na větrání, máme větranou šatnu a jsem fakt rád. A pak ještě taková vychytávka z vlastní zkušenosti. My to máme přes zeď, tady to je přes patro. Jestli by nešlo vymyslet shoz špinavého prádla rovnou z koupelny dolů do koše do technické. Opravdu byste to ocenili. Ale jinak i takto je to super.
Odpovědět
V jednoduchosti je krása
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se to líbí hodně, povedené ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Drobnosti co bych si změnila já : Vstupní dveře o 15 cm od zdi, aby šly věšet kabáty V kuchyni fr. okno dělené jako ta ostatní a otvírací Obývací fr. Okno otvírací do půlky Pracovnu alespoň 8 m2 A dole sprchu i kdyby jen "technickou" Ve vršku nic nevidím.
Odpovědět
Profilova fotka
@koselak Díky. Okno v šatně původně bylo, ale s manželkou jsme se shodli, že ho tam nepotřebujeme a raději budeme mít víc úložného prostoru. Větrání bude řešeno centrální vzduchotechnikou s rekuperací. S užitečností shozu prádla souhlasím a jak jsem už psal v úvodním příspevku, určitě ho chceme. Od projektanta už máme potvrzeno, že by to neměl být problém. Můžu se zeptat, kolik místa to tak v koupelně zabere?
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 Díky za postřehy. Posunutí vstupních dveří je dobrý nápad. Okno v kuchyni taky. Co přesně myslíš tím fr. okno otvírací do půlky? Pracovnu jsme chtěli 8m2. Když to vyšlo takto, tak jsme si říkali, že tu trochu co do těch osmi metrů chybí ani nepoznáme a zadání bylo splněno. Nebo má nějaký smysl trvat na té desetině? Sprchový kout nevím, kam by se dolů vlezl. Ale chtěl bych mít v technické místnosti odtok v podlaze a alespoň malé umyvadlo i se sprškou, kvuli psa. Zatím to tam není zakreslené, protože ještě nevím, jaké všechny technologie v TM budou a kolik místa zaberou.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda Ty dveře posuňte ideálně jak to bude vycházet na cihly (alespoň na jedné straně) okno v kuchyni bych udělala úplně stejně jako ta v patře - jestli jsem správně pochopila, že se otvírají zasunutím jedné půlky. S těmi 8 m2 ono to pak ofiko nejde na spaní, ale asi je to u desetiny jedno já si to blbě přečetla :). Já bych chtěla 12, ale to tam nejde. A to řešení v TM bude stačit. A ještě ta stěna mezi halou a obývací částí bude ze skla?
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 Typ oken ještě nevím. Bude záležet na cenových nabídkách. Budeme trochu zápasit s rozpočtem. Stěnu projektant navrhuje skleněnou. Já ještě přemýšlím, jestli bych ji raději neměl z matného skla nebo z luxfer. Trochu se plně průhledné varianty bojím, ale možná je to nesmysl.
Odpovědět
@jakuda Jasan, s rekuperací je to OK. No ale ten prostup z patra do patra to nevím, my to máme přes příčku jen okénkem do technické. Ale prostě dvířka nahoře a dvířka dole a mezi tím široká roura :-) Zagooglete obrazky "gravitacni shoz pradla", vyjede toho docela dost.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jakuda jasně poptejte obě varianty otvírání a uvidíte. Pokud tedy nebyl projektantův záměr, že je to jedno jiné :). A na skleněné stěny se zeptejte ve fotoblocích jaké s tím mají lidé zkušenosti - užitné i při výstavbě. Je to zajímavá vychytávka a bude to krásné. Ale není to pro každého.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak potom co jsem se s manželkou dohodli, že navrženou variantu půdorysu (až na drobnosti) odsouhlasíme, poslal nám náš architekt ještě trochu upravenou verzi přízemí s tím, že se máme rozmyslet, co nám bude víc vyhovovat. Co teď? Co bude lepší? Líbí se mi obě.
Odpovědět
Krásně provedený návrh. Jen jedna drobnost, která už tu zazněla. Pravda nevím jak poradit, ale na stáří pokud se přestěhujete dolů Vám bude opravdu chybět sprcha. Nemusí se nutně dělat teď, ale počítat např. už teď u kanalizace. První návrh se mi zdá lépe provedený.
Odpovědět
Profilova fotka
Oboje má něco do sebe, zvažte, zda by šla druhá varianta v případě potřeby předělat tak, aby se u schodiště vešla i sprcha? A je v ní přeci jen lepší technická, na úkor stíněnejšího WC, nejsou tam kóty tak to třeba není tak zlé. Asi bych šla do 2., ale nástup na schody je lepší v první takový čistčí návrh. Asi bych si sepsala Vaše pro a proti...
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 Na prvním návrhu se mi víc líbí schody a o trochu větší úložný prostor pod nimi. Na druhou stranu, úložný prostor v druhém návrhu je lépe přístupný a na stěhování nábytku budou ty schody asi o něco lepší. Stísněnějšího WC se nebojím. Výška by i pod schody měla být 2,1m a na metry čtvereční je dokonce větší. U druhého návrhu se mi víc líbí ta technická místnost, která je určitě lépe využitelná a do které by se časem asi vlezl i ten sprchový kout (teď na tom místě bude asi mraznička).
Odpovědět
Profilova fotka
Mě právě přijde celkově lépe využitý prostor v té druhé variantě, 2,1 je ok, to jsem neviděla, takže to stísněné nebude (počítám že 1m široké to min. je) a větší prostor pod schody je vykompenozován celkově prostornější a využitelnější tech. místností. Šatnu máte nahoře i dole v obou návrzích, místo u schodů bude jen na "haraburdí" a to se dá uskladnit i v technické ne? Nástup na schody je sice horší když jde člověk z obýváku, ale zase tak nešikovné to nebude. A třeba by ta toaleta mohla dostat i malé okno? nedal jste sem další pohledy tak nevím jak by to vypadalo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?