Patrový dům - půdorys

Profilova fotka
Zdravím kolegové, obracím se s prosbou o seriózní, věcné rady a poznatky. Jsme na počátku projektového řízení stavby našeho domu. Vzhledem k velikosti pozemku 18 x 28 m jsme se rozhodli pro patrový dům, obdélník cca 11 x 9 m. Máme nachystané 2 varianty přízemí, které nám vychází dle našich potřeb a požadavků nejlépe. Samozřejmě, že nás čeká schůzka s projektantem, ale rádi bychom si předtím přečetli názory široké veřejnosti.Pokud jsou zde i tací, kteří třeba mají podobně řešeno a nestydí se poskytnout foto, byli by úplně nejlepší na světě 🙂 moc děkuji všem za příspěvek a za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
Za mňa prvá varianta - jednoduchšie na realizáciu stropu svépomocí (miako) kedže obvodové steny a stredová nosná stačia na podoprenie stropu a vo zvyšku máte voľnú ruku ako dáte priečky.
Odpovědět
Profilova fotka
@josefx já byl právě skoro již rozhodnut pro tento typ (co posíláte vy) nicméně mi ruplo v hlavě a namaloval jsem 2.variantu s obyvakem a kuchyní do L, tak teď přemýšlíme, která varianta bude lepší, pro a proti.. Projekt, co sdilite je přímo váš? Jste spokojen, udělal byste něco jinak?
Odpovědět
Profilova fotka
Akurát staviame uvedený projekt. Jediné, čo by som zmenil, tak by som dom natiahol o 2m dozadu na 12m. Bola by väčšia kúpelňa a TM o 1m, schody by boli rovné s podestou, chodbu by som zväčšil o 0,5m a obývačku taky o 0,5m. Ale stále to má aj tak dostatočnú podlahovú plochu - 165m2. Inak podľa mňa tomu nič nechýba - je to jednoduchý pôdorys, dobre sa to stavia, strop je taky jednoduchý na realizáciu svépomocí. Máme tam ešte jednu zmenu - tie dva železobetónové sloupky v obývačko-kuchyni máme nahradené kovovými jeklami aby to moc nerušilo výhľad.
Odpovědět
Dobrý den - za mně také ta první varianta, akorát ještě v té vstupní chodbě bych udělal dveře oddělující chodbu od vnitřních prostor a podle možností bych možná udělal tu terasu částečně i na jižní straně - prostě v tom levém rohu by byla propojená s tou Vámi nakreslenou terasou, která je na Z - SZ stranu. Na pozemku bych si zjistil jak tam bude svítit sluníčko a jestli máte rádi teplo - prosvětlenou terasu, tak bych část té terasy udělal jak píšu ( při tom zjištění jak Vám tam bude svítit sluníčko berte v potaz jak bude na terasu stínit dům v průběhu dne ). Do soukromé zprávy Vám zasílám plánek pravé části našeho I. NP - stavíme dvoj RD, ta druhá půlka je stejná, jen zrcadlové obrácená.
Odpovědět
Máme podobné rozměry domu (10,8x8,2m) a je to upravený typový dům Flexi od djt. https://www.stavimesidomecek.cz/nizko... Přízemí máme variantu "A", patro "B". Dům je prodloužený o půl metru, zrušený komín a mezi OP a kuchyní šoupačky.
Odpovědět
Máme řešeno trochu jinak, řadovka s garáží, obývák jakoby prodloužený, ale zas na střeše obýváku bude 26m terasa. Kuchyň a obývák odděleno. To co mi u vás chybí je nějaká šatna či úložné prostory. Jinak moc pěkný projekt.
Odpovědět
Hmm divala jsem se na obrázek josefx. Tedy špatný komentář 😄. První varianta se mi líbí více, ale chápu snahu v druhé variantě o více světla, hodně bude záležet na velikosti oken, které zde nejsou (my jsme v projektu měnili z důvodu světla taky jedno okno z metrů na 3 metrové, odstínit se dá vždy, ale dostat tam to světlo je těžké). Poznámka o chybějící šatně (u vstupu, či aspoň velké skříni) zůstává.
Odpovědět
@breta_pokorny Za mne první varianta lepší dispozičně, ale druhá určitě lepší pro orientaci ke světovým stranám. Nezdá se to, ale SZ je už pak dost tmavý, tedy radši bych na S stranu směřovala vchod/schody/TM/WC atd, ať pak nelitujete. My právě doděláváme, taky patrový, tak pro inspiraci přidávám náš půdorys. Rozměr 8,3 x 11,3 (ale stavíme z masivních dřevěných panelů, takže uspoříme hodně místa, stěny mají tloušťku jen 8 cm, takže na ploše hodně vyděláme..).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?