Kolik máte plnohodnotných obytných místností cca nad 12 m2?

Profilova fotka
Máme 3 podlaží - suterén (polozapuštěný ve svahu), přízemí a podkroví. Dům má zastavěnou plochu 149m2, obytné místnosti jsou v přízemí a podkroví. A teď celkově máme 2 dětské pokoje, ložnici, obývák, pracovnu/pokoj pro hosty, jídelnu a kuchyň. Takže vlastně je to 5-6 +1. Když se tu dívám na ostatní projekty, tak přemýšlím nad velikostí obytného prostoru, zda to bude akorát, velké... jsme 2+2. Kolik máte plnohodnotných obytných místností (cca nad 12m2)?
Odpovědět
Ahoj, právě stavíme a budeme mít v přízemí kuchyňo-jídelno-obývák (cca 35m) a pracovnu(asi 13m), která půjde využít jako pokoj pro hosty a v patře tři pokoje (16,16,13) - ložnici plus dva dětské. Za nás si myslím, že to bude akorát a všechny místnosti využijeme. Záleží jak moc jste doma, zda opravdu potřebujete pracovnu nebo pokoj pro hosty. Jestli potřebujete dva dětské pokoje. Taky jestli dospělí chtějí mít svůj koutek/pokoj každý pro sebe... Nároky každého jsou jiné. My teď bydlíme v 3+1 a jsme dva. Čekáme prcka a musím říct, že se sem sotva vejdem. Jsou ale rodiny se 2-3 dětmi, které mají stejný byt a přijde jim akorát.....
Odpovědět
@mandre Máme to jako vy, jen spojený obyvák s jídelnou a kuchyní. Taky 2+2, zastavěná 211m- bungalov.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak tak to taky neni male, my mame kuchyn 15, jidelna 15, obyvak 30, pracovna/ pokoj pro hosty 13, loznice 17 a detske pokoje cca 29 kazdy ( jsou tam ty sikminy, takze to nebude zase tak velke)
Odpovědět
Profilova fotka
@lady_giraffe no prave, my jsme 4 a bydlime ted ve 2+kk a male nam to je hodne😆😆, pokoj pro hosty je potreba vzdycky, babicky, sestrenice, nekdo prijede a ma svuj pokoj, ktery je zaroven nase pracovna. Detsky pokoje nedokazu odhadnout, sama jsem ho nemela, ale podle ostatnich rodin okolo, deti chteji pak kazdy svoje soukromi, zatim vyuzijeme jako pokoj a hernu. Tzv. Svoje mam v suterenu atelier👍
Odpovědět
@mandre Akorát :-) .....pro nás.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme 5kk, ale ta jedna místnost je malá, jen 8 m2. Je to v přízemí domu, prozatím pracovna/pokoj pro hosty, ale pro případ úrazu některého z nás (např. zlomená noha) může být i pohotovostní ložnice, aby nemusel daný člověk do patra. A až budeme starý, můžeme si tam udělat ložnici natrvalo a mít dole plnohodnotné 2kk (dole je i plnohodnotná koupelna).
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina ja jsem taky myslela, ze kdyby nahodou nemohl nekdo pak po schodech, muze se z te pracovny udelat plnohodnotna loznice a bylo by v prizemi taky 2/3+1, mame tam taky koupelnu a zachod samostatne.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak vidim tu ty projekty se 100-120m2, jsem trochu znejistila, jestli to nebude velke, ale asi ne. Nechceme zase ty mrnave panelakove pokoje.
Odpovědět
Profilova fotka
@mandre mame zastavenou 127, dve patra takze celkem 206m2 Dispozice 5kk. Kuchyn s obyvakem cca 40m2, detske pokoje po 18m2. Je to tak akorat jedna mistnost by se jeste hodila. Plus kdyby se podarilo dalsi dite...
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans a ta dalsi mistnost, jestli se muzu zeptat, by byla co?, krom dalsiho detskeho pokoje.
Odpovědět
Profilova fotka
@mandre zasivarna pro mne :-) Mame hostinsky pokoj/pracovnu ale potreboval bych nejakou dilnicku kde by mel zbytek rodiny vstup zakazan :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans aha, tak ja mam ten atelier v suterenu a manzel tam mel mit hudebnu😆😆😆, ale misto ni tam bude min. par let kancelar.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@mandre jj to je vyhoda sklepa. My vzhledem k financim a temer rovinatemu pozemku volili jen pidisklipek na zeleninu pod schodistem.
Odpovědět
Máme 4 +1, zastavěná pl.117 m2. Obývák propojený s kuchyní a jídelním stolem je tak akorát cca 30 m2 (od jara do podzimu trávíme čas i jídlo hlavně na terase. Pak máme 1 dětský pokoj (mám jednoho syna 15 let), ložnici a pracovnu, která slouží současně jako pokoj pro hosty. Pak malinkou spíž z kuchyně a technickou místnost, kde je kotel, pračka atd. Po dvou letech jsme pracovnu přemístili na půdu (přítel je modelář a garáž ani dílnu nemáme) a z pracovny v přízemí vznikne šatna. Na půdě mám ještě svůj kutloch, kde mám tělocvičnu a takový babský hnízdo a spoustu úložných prostor. Ty úložný prostory jsou taky dost zásadní, řekla bych víc než počet a velikost pokojů.
Odpovědět
Profilova fotka
@kkaccullka uloznych prostor mame dost, mame ten suteren a jeste pak garaz a zahradni domek, jinak 2 satny, spajz, pradelnu se susarnou, tech. Mistnost, uklid. Treba si nedokazu oredstavit, ze bysme nemeli spajz na potraviny, mame ho i v panelaku a je nacpany :-D . Prave mi prijde skoda, kdyz uz jednou budeme stavet dum, tak at je tam pohodli a trosku prostor.
Odpovědět
@mandre no to je jasný, hodně záleží na životním stylu rodiny. My třeba trávíme (teda krom mého pubertálního syna) většinu času venku. Od jara do podzimu jsme na terase nebo něco kutíme na zahradě, jezdíme na kolech, chodíme se psama, s návštěvama sedíme venku. Čím větší dům tím víc uklízení, víc prachu, víc elektriky na vytápění. Dneska už se nestaví dům pro dvě až tři generace, je to neekonomické a děti se rozletí do světa, nechtějí bydlet s rodiči...a co pak s domem 6, 7, 8+1. Máme pokoje po cca 12 m2. V létě fakt nestíhám celý dům mít stále uklizený a ještě se starat o zahradu a taky si užít pohodu na terase u bazénu. Přes týden jsme 10 hod.v práci, takže je dům prázdný. Větší už bych nechtěla ani za nic (jsme tam 3 lidi a 2 psi a těch našich 117 m2 je akorát).
Odpovědět
Profilova fotka
@kkaccullka no to mas pravdu s tim uklidem, pocitam s oani na uklid tak 1x v tydnu :-D mame pasivni dum, jsem zvedava kolik ta spotreba el. A vody nakonec bude ;-)
Odpovědět
@mandre tak to je jiná, jen aby ta paní na úklid byla i za 10-20 let :)) já třeba nesnesu aby mi někdo "cizí" chodil po baráku, takže smolík :) musím šůrovat sama :))
Odpovědět
Profilova fotka
@mandre mozna vic,nez vellikosti a pocet pokoju bych se zamyslela nad tim,jak zijete,jaci jste,jake mate konicky,zajmy,jak si zivot v dome predstavujete prozit...nekdo pracuje z domova,potrebuje kancelar,nekdo oceni posilovnu,nekdo mistnost navic jako zasivarnu...stejne tak nekdo stravi vice casu uvnitr domu,nez na zahrade,jiny opacne...ja zrovna chodim od jara do podzimu domu ze zahrady az se setmeni.,ciste prespat,jinak jsem stale venku,pres zimu vice v praci i aktivit zcela mimo domov,takze je mi uplne jedno,ze mame pokoje pod 12m2,mame velkou zahradu a proto jsem si dum porizovala,abych byla venku,ne sedela uvnitr ..jedine ukid navic,nic vic by mi to neprineslo...kamaradka zase nevytahne paty z domu na zahradu,je stale doma,tak chapu,ze ma pokoje 25m2,kdyz je v nich cely den...poridte si takovy dum,co vam prinese co nejvice radosti a co nejmene starosti..at uz budou mit pokoje 12m,ci jednou tolik..😊
Odpovědět
Profilova fotka
My aktualne resime projekt. Mame namyslene 6kk, obyvakokuchyne cca 40, pracovna 10, loznice se satnou cca 15, pokojicky cca 15, 2 koupelny, technicka, zvlast wc, a v hornim patre jeste sklad nebo neco takoveho, proste prostor cca 1,2x2,5m. Dilnu, potravinovy sklipek a klasicky "sklep" na vse mozne budeme mit ve stare hospodarske budove vedle domu. Prostor domu ma byt cca 150m a hospodarska budova muze mit celkem kolem 30m, mozna 35. A zkousela jsem si do domu zakreslovat i nabytek a prijde mi to tak akorat. Aktualne jsme 2+2, s tim, ze je ve hre 2+3
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my budeme mit 4+1 a pul (takovou pidipracovnu ;-) obyvakokuchyn cca 40 m2, pokoje 16 a 2x 13 m2 a myslim, ze to staci bohate Co s obri haciendou? Stejne jsme vetsinou v obyvakokuchyni nebo na zahrade Ted mame byt 68m2 a uklid je peklo, dum bude 120m2 a uz ted me z toho boli ruce :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
@kkaccullka mám to stejně, velký dům je zbytečnost pokud je zahrada a úklid pak zabírá neskutečně mnoho času který jde využít jinak než jenom uklízením bordelu v baráku.
Odpovědět
Profilova fotka
@margot_ka já mám 200 m2 na úkllid a 80 m2 oken na umývání když beru skla ze dvou stran, a okamžitě bych to měnila za poloviční, vrchní patro nevyužíváme, pouze jako "skladiště" ale uklízet se musí i tam :-(. Nejsem zastánce velkých baráků a se schodama už vůbec ne, bohužel sme museli stavět jak chtěl stavební úřad podle staré zástavby, velikostně, nařízené minimálně přízemí a podkroví. Nadávám na to v jednom kuse, uklízení mi "krade" čas na jiné věci které bych dělala radši než lítat s hadrou, vysavačem apod.
Odpovědět
@alinka1234 Tak tak. My budeme mít 30m2 obývákokuchyň + ložnice cca 15 metrů, dva pokoje po 11 metrech a pak technická, WC, koupelna, chodba a nazdar. Na haraburdí bude na zahradě zahradní domek, dílna.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?