Podkroví nebo přízemní bungalov?

Pozemek 14 metrů široký, 40 dlouhý, řadová zástavba. Volili byste raději podkroví a ušetřili tak místo na zahradě nebo přízemní bungalov?
Odpovědět
Při malém pozemku bych určitě šla do podkroví... přestože jsem zastánce bungalovu... Mně se také víc líbil bungalov a zahradu máme přímo ohromnou a manžel si prosadil patrový... takže máme také podkroví...
Odpovědět
Na takovém kousku jednoznačně podkrovní, v řadovce obzvlášť.
Odpovědět
v případě řadovek se vás nikdo nebude ptát a budete muset (podle mě) dodržet jednotvárnost zástavby...
Odpovědět
Dle mě 14 metrů šířky není až zas tak málo aby se tam vlezl nějaký menší bungalov. Hlavní výhodou dle mně je, že s bungalovem za 5 ,10,15 let ušetříš hromadu peněz na energiích. Navíc hodně lidí říká že na stáří nechtějí chodit do schodů.
Odpovědět
Za měsíc se stěhujeme z patrového domu do bungalovu. Patrový dům určitě výborný pokud jsou děti , člověk je plný energie a nevadí mu věčné běhání po schodech. Poslední dobou jsem schody úplně nenáviděla a teď se těším do domečku , kde všechno budu mít na jedné rovince. :)
Odpovědět
Je určitě potřeba i zvážit váš věk a případné zdrav.dispozice.
Odpovědět
Profilova fotka
A víte jistě, že tam můžete dát cokoliv? V řadové zástavbě se většinou dodržuje nějaký řád ;-) Za mě bungalov, nebaví mě lítat do schodů. Ani na stáří, ale ani za malým dítětem, který někde nahoře začne brečet ;-)
Odpovědět
Já bych volila, to co mají sousedi z obou stran, na které se musíš napojit :-D.....nějak si neumím představit patrový dům v řadě bungalovů, nebo naopak. A stavebnímu úřadu je to jedno? A sousedům? Taky by se ti povolení mohlo pěkně protáhnout.
Odpovědět
Profilova fotka
jj člověk nad 40 už schody nevyleze :-D když vidím jak lezou babky do 3 patra v bytovce bez výtahu tak bych schody po kterých pujdete jednou denně dolu a jednou nahoru (ložnice) neřešil.
Odpovědět
Zde není co řešit. 560 m2 je mikropozemek. Takže patrový dům o malé zastavěné ploše se 2 plnohodnotnými patry BEZ PODKROVÍ, které žere místo. Takže rovná, pultová, nebo sedlová střecha s malým úhlem. Postavíte bungalov a na zahradě máte místo max. na záhonek s ředkvičkama, nebo jeden okrasný stromek. A ignorujte blábol vokouna 28. 14 m šířky je minimum. Nezapomeňte na zákonem stanovené rozestupy od sousedů. A že je bungalov úspornější? Pravý opak je pravdou. Nejvíce tepla utíká střechou a podlahou, takže patrový domek je mnohem méně náročný na topné energie.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?