Půdorys domu, 85m zastavěná plocha - váš názor

Dobry den, nerada zakladam novu diskusiu (uz asi miliontu na tema nazor na vlastny podorys), ale nechcem nikomu parazitovat v uz rozbehnutej diskusii nad jeho podrysom. Ak sa dopustam chyby - obratom to presuniem. Teraz k veci: Mame prvy navrh od projektanta - taka prva pracovna verziia na zaklade naseho zadania. Na prvy pohlad vcelku fajn, aj ked su tam pochopitelne veci, ktore budeme komentovat a upravovat. Z prvotneho zadania nam vypadla spajzka v kuchyni, samostatne WC v prizemi (nezmestia sa), kuchyna mi pride mala - malo odkladacich a pracovnych ploch, TV a pracovny stol v obyvaku oproti oknu, velka chodba na poschodi... Rada by som poziadala o nazory Vas - skusenejsich, ktori viete poradit aj na zaklade Vasich vlastnych skusenosti. Sme limitovani velkostou pozemku, preto dom nemoze byt omoc vacsi. Budem vdacna za veskere komentare a navrhy na zlepsenie. DAKUJEM
Odpovědět
@brufinka12 Ahoj, no ono je v celku problém narvať tam všetko čo chcete na taký malý pôdorys. Myslím, že projekt je vydarený, až na pár drobností - napr. tvar domu je zbytočne s výseokom - myslím tie kúpelne na prízemí a poschodí - treba to zarovnať do obdĺžnika. Okrem toho mi príde žalostne malá tá izba na prízemí - ak to má byť ako hosťovská fajn, ale šírka 2,5 m je veľmi máličko na posteľ. Treba si uvedomiť, že posteľ má aj nejaké čelo, nejaký rám, t.j. cca 20 cm navyše a Vám tam tým pádom zostane 30 cm prechod - čo je veľmi málo. Ak by tam bol rozkladací gauč fajn, ale takto nie. Čo sa týka dispozície, v podstate mi nevadí skoro nič - až na pár drobností - ale to je vzhľadom k veľkosti domu nemožné riešiť... Treba komunikovať s projektantom nech spraví aspoň 2-3 iné alternatívy - nechajte si poradiť od neho. Čo sa týka komory - tú by som v takto maličkom dome neriešil - bolo by to na úkor priestoru.
Odpovědět
Profilova fotka
máme domeček jen 8x9m, kdyby jsi se chtěla inspirovat. nám se dolů bohužel už žádný hostinský pokoj - pracovna nevešel. hlavní obytnou místnost máme jen necelých 35m myslím, protože na špajzu jsme teda trvali, tak ten nám trošku ubral. o prádelně v patře nebo šatně si také můžeme nechat zdát. když to vezmu podle nás, tak mi to vaše přijde skoro jako palác :-) rozhodně máte víc úložných prostor, které nám zoufale chybí.
Odpovědět
@blahova_andrea Jo, na tom som bazirovala. Veľa úložných a pračovna v poschodí. Mrknem na ten vás :)
Odpovědět
Profilova fotka
@brufinka12 my měli původně projekt taky o dva metry větší, aby se v patře vešla šatna a dole pracovnička nebo pokojík pro hosty, ale máme malý pozemek, museli jsme to zmenšit kvůli zastavěnosti, tak nezbylo víc než samostatně stojící panelákový byteček :-N ty úložné prostory fakt nevím, jak vyřešíme. nemáme ani sklep, ani garáž...
Odpovědět
@blahova_andrea tak my mame tiež pidi pozemok, navyše vo svahu-650m. A aj keď je zastavanost dovolená na 130m pre hlavnú stavbu-svah nám to neumožní. Preto to ťaháme do výšky.
Odpovědět
Profilova fotka
@brufinka12 my máme pozemek 360m ;-)
Odpovědět
@ares11 ďakujem moc! Ten výsek som si vôbec nevšimla (ostuda). Ale projektant písal, že niečo chce vysvetlit koli konštrukcii-tak možno práve toto...uvidíme, zajtra si voláme. Zámer je jednoduchý dom bez výklenkov. Ta spodná izba je hosťovská/pracovna-malo by to stačiť. Bude určite rozkladací gauč. Musím len nejak zväčšiť kuchyňu-Resp.jej pracovnú dosku. Diky ešte raz moc!
Odpovědět
@brufinka12 za málo :). No v kuchyni nie je až tak málo pracovného priestoru - navyše sa dá ten ostrovček ešte zväčšiť - tam budeš mať miesta až až - neboj bude to v pohode .)
Odpovědět
Podle me spodek dobrej, pozor ale na ložnici nahoře, ma jen sirku 250cm (skutecna bude treba i min)? Naše postel calounena ma 215cm, 200cm+celo cca 12cm. I ulička 45cm nebude dobra.
Odpovědět
Pro inspiraci posílám odkaz na domek, ce se líbí nám. http://www.dumjednimtahem.cz/cz/katal...
Odpovědět
@iveta_89 to je pravda. Ideal to nie je, no....
Odpovědět
Profilova fotka
@brufinka12 jen nevím jestli je do tak malého domu vhodné ještě nasoukávat dolu tu pracovnu-ložnici. Přece jenom těch úložných prostor je v domě málo a s takovou to budete mít stejně pořád jen zaskládané. To by se ale musel celý dům překopat :).
Odpovědět
Článek se načítá
Hlavní problém vidím v umístění schodiště - to schodiště rozděluje dům na dva 2,5m úzké pruhy a tím vzniká i zbytečně široká chodba v patře. Schodiště bych umístil naproti vstupu k delší stěně - točité železobetonové bez mezipodesty. Píšete tady, že je to malý dům, ale mně 2x85=170m2 nepřijde jako malý dům. Připomíná mi to půdorysy moderních řadových domů ve městech, a tam se vejde ještě navíc i garáž. Výseků v půdoryse bych se nebál - mohou v potřebných místech dům zvětšit a po estetické stránce dům povýšit. Právě dokončuji podobný domek a je to 6+KK+2G(2x100=200m2). Mrkněte se na developerské projekty řadových domů a inspirujte se tam;-).
Odpovědět
@petr123456789 ahoj, umis dat nakres domu, zajímalo by me to, diky
Odpovědět
Profilova fotka
@brufinka12 říká se co roh, to 250tisíc. Nejde jenom o zdi, ale i krovy a střechu. My ted máme v paneláku 30m2(kuchyň, obývák + jídelnu) a je to tak tak, aby mohl člověk kolem projít.2 lidi stojící, je plno a 3 je dav. Asi bych posunula okno v obýváku, sedačku dala do EL jak je televize, televizi připevnit k ostrůvku(třeba na pruh zdi), krb posunout do levého rohu , stůl místo krbu a kuchyň protáhnout. Jen nápad. :-)
Odpovědět
@iveta_89 Mrkni na mé album - dal jsem tam půdorysy nového domu.
Odpovědět
Profilova fotka
Našla jsem toto.To by tak odpovídalo mému popisu.
Odpovědět
@brufinka12 Mě to nepřipadá vůbec špatné. Za mě bych zvážila v horní ložnici dát okno na druhou zeď a postel udělat od stěny ke stěně-třeba vyvýšenou na stupínku, vzniklo by vám tak luxusní 2,5m široké letiště. V obyváku by mi vadila sedačka takto v prostoru-jednak se mi to nelíbí, jednak z ní nebudete vidět tím obřím oknem ven-což je podle mě škoda a v celkem malém protoru zabírá spoustu místa. Líbí se mi nápad od moozaj.
Odpovědět
@moozaj Diky za napad - celkom zaujimave myslienky. Vsetko by mi sedelo, az na tu TV na ostrovku - to sa mi moc nepozdava- rada by som ostrovcek obojstranny - aby tam bolo dostatok ulozneho miesta. S architektom sme riesili tu Tv a tym, ze mame dom vo svahu, tak je ta cast s TV relativne dost "utopena" vzadu a slnko by tam nemalo moc vadit - maximalne v zime... Uprimne, byt na mne, tak do baraku uz tv ani nedam - cim som starsia, tym viac mi vadi - je to taky ukrutny zrut casu... A vadi mi hlavne ta zavislot na nej, ktoru si vybudoval manzel - ten si bez TV snad nevie ani predstavit existenciu :( To okno v obyvaku ma sluzit aj ako dalsie sedenie-lenosenie - mame velku rodinu a ked sa stretneme, je nas cca 15 - tak sa snazime najst dostatok miesta na oslavy, party atd - pretoze tie organizujeme casto :) Krb by som tiez dala tak, aby na ohen bolo vidno z pohodlia sedacky - preberali sme to s projektantom a ten tvrdi, ze toto je najlepsie miesto z technickeho pohladu - hlavne koli tomu, ze sa tym bude rovnomerne rozplyvat teplo po izbe a bude ochladzovat tie velke sklenene plochy... Ale pevne verim, ze s usporiadanim interieru este pomoze interierovy designer, ked doladime zakladnu studiu domu. V tuto chvilu je pre nas klucove doladit dispoziciu domu - rozmiestnenie a velkost jednotlivych izieb. Mne osobne takto navrhnuta dispozicia na 85% vyhovuje. Ale fakt moc diky za postrehy - urcite prejdeme doma
Odpovědět
@bamak Diky moc za postrehy. ak zostaneme pri tejto dispozicii, tak by sme loznice trosku rozsirovali - posunieme schodiste mierne do prava - tym ziskame aspon 60cm na prechod okolo postele. Napad s 250cm postelou je super, ale teraz mame postel vo vyklenku a uz nikdy viac- ten pristup z boku fakt chyba - rada by som si nechala priestor okolo celej postele.Kazdopadne okna sa este budu doladovat aj tak, aby to sedelo s fasadou. (do boku moc nemozu ist- tam su susedia a uz teraz musime riesit, ci nam prejdu vynimky, pretoze mame maly rozostup od suseda a chceme tam dole okna z obytnej casti - co je proti vyhlaske). Sedacka mozno posobi mohutne - ale je to mozno aj tym, ze je tam nakresleny pracovny stol za nou, ktory uz teraz vieme, ze pojde v mensej podobe ku stene. A aj tak mame uz kupenu sedacku do L - takze ju tam budeme musiet umiestnit nejak vkusne :)
Odpovědět
@slamer myslite? no niekde tu rodinu musime ulozit, ked pride :) Mne sa celkom pozdava, ako to je teraz rozmiestnene - nepride mi to nijak extra ztiesnene, ani ako nejaky obrovsky kompromis. Ale je pravda, ze manzel na to moze mat tiez uplne odlisny pohlad ako ja a pride s rovnakym planom na totalne prekopanie navrhu :)
Odpovědět
@petr123456789 ja neviem, tocite schody sme mali - ziadny extra zazitok po nich denno denne chodit. Ja by som radsej nasla vhodne miesto na poriadne schody.
Odpovědět
Profilova fotka
@brufinka12 s rodinami to chapu.my se pri oslave pod dvacet lidi nedostavame a hlavni prostor bude trosku mensi nez vas.trvala sem na co nejvetsi fakt otevrene plose.proti tisneni v garsonce nebo rozdeleni se ve dvou mensich pokojich a prebihani...nas ceka palac.ac pro jine nedostacuji i na bezny provoz:-D
Odpovědět
Profilova fotka
@brufinka12 my budeme mit loznici take tak tak.kolem postele 50cm na obejiti.
Odpovědět
Profilova fotka
@brufinka12 my budeme muset pripadnou navstevu resit prenechanim loznice a spanim v obyvaku.pripadne vysouvaci luzka v detskych pokojich.zbytek leda na karimatky:-D schody jsme take chteli poradne s podestou.ale nevesly se.mame bez podesty.rovne s tocitym stredem misto te podesty.cele tocite bych teda taky nechtela.
Odpovědět
@brufinka12 Omlouvám se za špatnou terminologii, samosebou jsem měl na mysli žb schodiště bez mezipodesty do tvaru U. viz. půdorys v mém albu. Do rozměru 2,5mx2m se pohodlně takové schodiště vejde a chodí se po něm pohodlně.
Odpovědět
Diky moc vsetkym za napady. Myslim, ze mame celkovu dispoziciu doladenu, loznice sme zvacsili, ale bojujem s obyvakom. Normalne by som to neriesila a nechala na interierovej designerke, ale tym, ze dispozicia ovplyvni poziciu okna na sedenie (s priestorom na sedenie) a potrebujeme dokoncit projekt, co myslite, ktora dispozicia obyvaku?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?