Podsklepený bungalov ve svahu - váš názor na projekt

Ahojte, budu moc vděčná za jakékoliv poznatky k našemu projektu, patláme se v tom, furt něco měníme. Střecha bude pultová. V dětských pokojíčkách se mi moc nelíbí umístění skříní, raději bych je měla vestavné, ve výklenku, ať se člověk nekouká na bok skříně, to budeme muset ještě domyslet. V obýváku možná sedačku otočíme, aby byla otevřená směrem ke schodům a u nich možná krb v tom výklenku. Přijdu, ale o posezení v okně, které se mi líbilo. Ježiš, to je táák těžké to vymyslet :-) :-)
Odpovědět
Chtělo by to doplnit řez a orientaci ke světovým stranám. Jinak ke 4 ložnicím alespoň 2 koupelny. 2/3 společenské části jsou určeny pro vaření a stolování - to mi přijde dost nepoměr. Co třeba knihovna, ušák na čtení atd...Čtyři židle příležitostného stolování, když je metr od nich stůl pro 6... V tak velkém domě prádelna za jedinou koupelnou? Asi by šla ta dispozice ještě trochu vylepšit :-D
Odpovědět
Mně se to líbí moc :-) souhlasím s tím, že barovky jsou zbytečné, když hned vedle je velký stůl. Pokud chcete jen jednu koupelnu, mějte jen jednu, stačí to bohatě. U prádelny si nejsem jistá, jestli se tam vleze pračka, sušička i koš na prádlo. U wc bych dala otvírání ven, takto je to docela natěsno. Mezi kuchyní a wc musí být podle normy dvoje dveře. A rozmyslela bych si hloubku skříně v ložnici, jestli se vám tam vleze, když máte takto dveře a totéž v jednom z pokojů (ale tam jdou jednoduše posunout).
Odpovědět
ahojte, díky za postřehy, máme další varianty s šatnou a předběžný náhled,jak by domeček mohl vypadat. V obýváku je myšleno takové to čtecí okno, barových židlí nebude určo tolik, to tam dal projektant, možná budou 2, možná žádné. Otevírání dveří z wc je prý dle normy dovnitř. Taky bych raději ven. Díky za názory. Co byste udělali jinak, lépe, vynechali. Jsme zatím 4, ale chtěli jsme mít rezervní pokoj (kdyby náhodou :-))
Odpovědět
@verhal Je to pěkné, pokud ale trochu koukáte i na cenu, tak bych se ještě před realizací optal firem okolí na kolik by vyšla taková střecha, abyste pak nebyli překvapeni. Známý staví bungalov s podobnou střechou a dal za to trojnásobek co já za běžnou valbovou.
Odpovědět
@petr13 Na cenu samozřejmě koukáme a řekla bych,že hodně :-) dům nebude na klíč, co půjde, chceme udělat sami.. My měli na domě původně navrhnutou tu pultovou střechu s jednoho kusu jedním směrem, ale když manžel zjišťoval u střechařů, tak by to byl atyp, protože to je nad nějakou délku a doprava takového materiálu (chceme asi falcovou rukki) by byla šílená - tuším nad 10m délku je to atyp. A více se nám líbí,jak je to rozbité, dvěmi směry.
Odpovědět
je to hodně dobrý, za mě tam ale chybí 2.koupelna, alespoň sprcha+umyvadlo
Odpovědět
@iveta_89 děkujem, furt přemýšlíme, z čeho ustoupit,aby to bylo menší.. U švagrovky jsme viděli šatnu za ložnicí,tak nám to tam projektant nakreslil a díky tomu se zvětšil celý dům i dětské pokojíky. Celý dům bude podsklepený, takže co přidáváme nahoře, přidáváme i dole. Ve sklepe budeme mít i nějaké místnosti navíc, projektant nakreslil klubovnu, může tam být někdy do budoucna i sauna a je tam namalovaná i sprcha s wc. Tak nevím
Odpovědět
je to parádní,o pokud nemusíte-neustupujte!
Odpovědět
Mně se teda nejvíc líbí varianta V2. Jen bych ještě uvažovala o samostatném vstupu do "prádelny". Záleží na zvyklostech rodiny, počtu dětí, jak často máte návštěvy atd., ale u nás to je tak, že kdo je v koupelně, tak ostatní ctí jeho soukromí.
Odpovědět
@minedka také se nám líbí nejvíc varianta V2, akorát vnitřní uspořádání dětských pokojů se mi zase více líbí to u V1, protože u V2 je tam nakreslená postel naproti dveří. Okna budou stejná v obou pokojích, takže určitě menší, než je v tom větším pokojíku
Odpovědět
Profilova fotka
@verhal ten pokoj 1m2 vedle WC bude sloužit k čemu? Pokud bys to spojila s WC, tak v místě té komory by šlo udělat sprcháč. Že byste měli WC+sprcháč, jako pohotovostní, ale plnohodnotnou koupelnu.
Odpovědět
@zmrz_lina to ještě nevím, původně tam právě bych zmiňovaný sprcháč, ale jelikož je to wc i pro hosty, nedokázala jsem si představit, že sedí na wc a koukají se mi na sprcháč.. ten je u mě v koupelně snad nejproblematičnější,co se uklízení a udržování týče.. A při představě, že mi přijde jakákoliv návštěva - byť jen tchýně a kouká se mi na sprcháč špinavý byť jen vodních kamenem - no to nechceš.. Jsem si říkala,že je to nepraktické, tak jsme to zrušili. V té komoře jsem myslela, že budu mít žehlící prkno, možná vysavač.. ještě přesně nevím
Odpovědět
Článek se načítá
Moc hezký projekt. Obývací prostor je super, tam bych nic neměnila. Klidová část - tam bych udělala pár věcí jinak. Ložnici bych určitě udělala s šatnou jako místností (V1). Šatna za hlavami postele mi naopak přijde velmi nepraktická. Pak bych zvážila, zda nepřesunout prádelnu do suterénu pod koupelnu a nedat shoz na prádlo - zbavila by ses hluku z pračky a sušičky v obytném podlaží a dole by na to byl i dostatek prostoru. Místo prostoru na prádelnu bych vedle koupelny dala WC - bylo by to praktičtější než stávající umístění (kratší rozvody vody a odpadu po domě, WC by bylo rychleji přístupné z obytného prostoru i zvenku ze zahrady od zádveří, navíc by se eliminoval přenos hluku ze splachování do dětského pokoje, který s WC sousedí). Plus bych se ještě pokusila dát na WC do obvodové stěny okno - i za cenu, že bych zkrátila zádveří (vestavné skříně bych dala jen po levé straně). Osobně bych v rodinném domě WC bez okna nechtěla. O získaný prostor po původním WC bych zvětšila dětský pokoj. Vykašlala bych se na tu malou komoru na vysavač a prkno, to můžeš dát do vestavěné skříně, co máš mezi schodištěm a gaučem. Určitě bych se snažila vyhnout zvětšování půdorysné plochy domu (V2), bude vám pak hodně narůstat cena domu, jak je to podsklepené a každý přidaný m2 se rovnou násobí dvěma.
Odpovědět
Jaký máte rozpočet? Není li to tajná informace? Děkuji za odpověď
Odpovědět
Moc pěkný projekt, ložnice se mi víc líbí ve V1. Je vidět, že je nad každým centimetrem pečlivě přemýšleno. Naprosto chápu, že chcete mít pračku a sušičku v patře, nebo to mít na ni alespoň připravené, protože člověk nikdy neví co bude. Mohu se prosím zeptat na rozměry baráku.
Odpovědět
@peyki děkujem, furt přemýšlíme :-) rozměry cca 11mx18m
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
@verhal Dobrý den, jak prosím dopadl nakonec váš projekt a stavba? Jste spokojeni s výsledkem?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?